Det hænder, at jeg bager brød til de andre i husstanden, som stadig sætter pris på et godt hjemmebagt hvedebrød, selvom jeg har problemer med gluten og kulhydraterne. Dette er et rigtigt gæstebrød. Lækkert og svampet uden at være for olieret:
Ingredienser:
50 g gær
5 dl lunkent vand
1 spsk salt
1 tsk akaciehonning
2 spsk olivenolie
100 g grahamsmel
100 g. durummel
300 g. hvedemel
Sådan:
Rør gær ud i vandet og tilsæt salt, honning, olie og mel. Dejen er meget klistret. Hæver i skålen i en times tid eller to. Den klistrede dej slås ned med en træske og hældes over i en bradepande beklædt med bagepapir. Hæld lidt olivenolie ud over og fedt den rundt med fingrene, så den dækker. Drys med groft salt (jeg foretrækker maldon), krydderier eller urter. Jeg brugte rosmarin sidst jeg bagte det, både tørret og frisk, men timian, oregano og andre ville også kunne bruges.
Bradepanden sættes i en kold ovn, som indstilles på 200 grader. I min ovn tager det 45 min. før brødet er færdigt, men det kan jo afhænge af type.
Skriv et svar