2 x 10 års fødselsdag


I dag fylder mine unger 10 år. Det er ubegribeligt, at det er 10 år siden, jeg vraltede rundt med en tyk mave og håbede, de snart ville komme ud til os. At få tvillinger er noget af det vildeste, jeg har været med til, og jeg anede ikke, hvad vi gik ind til. Det var en bombe, der ramte ned i vores fredelige liv, og ingenting blev nogensinde det samme igen. Men sådan er det nok for alle førstegangsforældre.

At mine børn fylder 10 i dag, betyder også, at jeg er blevet 10 år ældre. Bekymringsrynkerne er blevet tydeligere, og kroppen er blevet (mindst) 10 år ældre. Jeg har ikke noget problem med min alder. Hvis jeg skulle vælge mellem at være 28 og mor til nyfødte tvillinger eller 38 og mor til to 10-årige, ville jeg til enhver tid vælge at være 38. Det er jo 100 gange nemmere.

Jeg føler mig meget heldig og priviligeret. Jeg er begavet med to helt utrolige børn. Udover at de er sunde og raske, er de også kvikke i pæren, de trives godt i skolen og har masser af gode venner, og jeg er vildt stolt af alt det, de er og kan og gør. Vi har brugt de første 10 år på at hjælpe dem til at blive gode mennesker. De næste 10 år skal vi bruge på at lære at give mere og mere slip på dem og bevare troen på, at vi har gjort det godt nok. Udviklingen går stærkt nu, synes jeg. Nogle dage synes jeg, de forandrer sig for øjnene af mig, og jeg skal hele tiden omstille mig til det menneske, de er i dag. Nogle dage er det et barn, som har brug for basale ting som tryghed og kærlighed, og andre dage er det en lille voksen, der har brug for forståelse og fred.

Jeg skriver mindre og mindre om dem, kan jeg mærke. Ikke fordi jeg ikke har lyst til (eller nogle gange brug for) at dele mine tanker og bekymringer med jer, men fordi jeg respekterer deres privatsfære. Nogle udskælder sociale medier for at være et glansbillede, og det kan jeg sagtens følge, men jeg synes også, det er vigtigt at huske, at nogle ting hører til i privatlivet. Og det er ok. Men det skriver jeg mere om en anden dag.

I dag siger jeg tillykke til de her to krapyler. Og tak, fordi I landede her hos mig.

ugler10år

Parenthood is a clumsy, yet majestic dance in the flames. When you parent, you fall in love with a person who is always changing into someone else and who you know will leave you.

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “2 x 10 års fødselsdag”

Skriv en kommentar

 1. Tillykke med de to skønlinger.
  De ser lige så dejlige og vidunderlige ud som dengang jeg passede dem i vuggestuen :-)
  Kh. Catja

  Svar
 2. Tillykke til og med dem :)
  Og synes det er dejligt at du som forælder respekterer deres liv – netop det at man ikke bare deler hele deres liv til alt og alle… Hvor fedt er det i fremtiden at arbejdsgivere, forsikringsselskaber, kærester mm kan søge en masse op om ens opvækst og måske ud fra det dømme en..

  Svar
  • Tak for det, Annikadk. Det er en svær situation med de sociale medier, synes jeg. Især for os, der ikke er vokset op med det. For børn i dag er det jo et grundvilkår. Jeg vil gerne dele gode og positive ting men udfordringerne holder vi herhjemme af hensyn til privatlivet :)

   Svar
 3. Tillykke med dem!

  Mine tvillinger bliver 10 til maj og jeg har det på præcis samme måde … nogen gange er de mine små pus der har brug for en krammer og andre gange er de så uhyggelig voksne, at jeg må knibe mig i armen – godt jeg har en to årig til at holde mig i virkeligheden og ikke fortabe mig til “hvor er mine små pus henne?”

  Svar
  • Tak Bettina :)
   Og på en måde er det dejligt at høre, du oplever det samme. I mange år synes jeg, det har været “nemt” at følge med men lige pludselig er det som om de løber fra mig… :-/

   Svar
 4. Tillykke med tvillingerne! De ser jo fantastisk ud! De skulle ellers vare både hjernedøde, lave af vækst, og have dårlige nyrere hvis det stod til “brødmafiaen” og “sukkerpusherne”. Dejligt at se, at de ser så dejlige ud.

  Jeg håber i får en rigtig dejlig dag!

  Svar
 5. Tillykke med dine twins, Jane! Det er utroligt, som tiden går hurtigere, når man får børn! Jeg har også tvillinger, som dog kun lige er fyldt to år, men selvom jeg til tider synes, det stadig er afsindig hårdt at have to små børn på én gang, med alt hvad deraf følger af bleer, snotnæser og til tider høj feber, så gippede det alligevel i mig, da du skrev om dine to små (nogle gange) voksne….for der er jo pludselig kun 8 år til for mit vedkommende!…Det er bare med at nyde det – og et af de bedste øjeblikke, er når de tager deres små skamler hen til køkkenbordet for at “hjælpe” mor med at lave mad? Jeg glæder mig derfor sådan til din bog om mad i børnehøjde. Dine opskrifter er skønne og din tilgang til sundhed og LCHF er præget af masser af sund fornuft og uden strikse formaninger. Det synes jeg rigtig godt om. Så jeg er sikker på dine twins får den skønneste dag, de kunne ønske sig, og at deres mor endnu engang fremtryller nogle lækkerier, der nok skal få tænderne til at løbe i vand og få os her bag skærmen til at vente i spænding på nogle ekstra opskrifter. Rigtig god fødselsdag!

  Svar
  • Tusind tak for den søde kommentar, Pia, og med dine to små 2-årige! Tvillinger er virkelig en gave, og det ser man især, når de bliver lidt større. Da mine var mindre kunne jeg ikke vente med at de skulle blive større, så det skulle blive nemmere. Jeg var utålmodig efter at genvinde bare en smule af min tabte frihed. Men pludselig overhalede de mig. Og nu hører jeg mig selv sige ting som “nej, det må du ikke… for det er JEG ikke parat til…” Åh!

   Jeg glæder mig til at vise bogen frem til april!

   Svar
  • Tak for det, Jette :) Jeg havde ellers en formodning om at teenage-årene godt kunne komme til at føles som lange ;-)

   Svar