Sidste år lavede jeg mælkefri is lavet på cashewnødder, og det giver en virkelig lækker og cremet is, som er en fin erstatning for de cremede flødeis.

Ingredienser
- 2½ dl cashewnødder usaltede , udblødt i koldt vand i 2-5 timer
- 1 avokado
- ½ banan
- 1 spsk Sukrin Gold
- ½ tsk vaniljepulver
- 2 spsk kakaopulver
- 1,5 dl vand
- 100 ml kokosmælk
- skal og saft af 1 øko-appelsin
Sådan gør du
- Blend hele balladen og hæld dem i isforme og stil dem i fryseren.
- Tag ud og spis!
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Man kunne også bare spise sorbet, hører jeg ind imellem . Really?
Nej, nej, nej, tænker jeg og ryster indvendigt på hovedet. Så er jeg hellere fri. Jeg vil have rigtig is. Blød, cremet is! Det er jo nærmest en menneskeret, altså!
Og på den måde kom cashewnødderne ind på banen igen, og det er der indtil videre kommet to lækre is ud af.
Selvfølgelig en med chokoladesmag til mig og chokoladedatter. Lad os tage chokoladeisen først for det er den, jeg har en rigtig opskrift på.
Mælkefri frugtis
Og nu fik jeg lige i introen afsløret, at sorbet-is ikke lige er mig.
Og jo tak, jeg ved godt, at der findes lækre cremede sorbet-is også, og at ikke al sorbet-is smager som et levn fra fedtfattige 80’ere. Men det gør det altså bare ikke for mig.
En cremet frugt-is derimod kan sagtens gå an, selvom jeg til enhver tid ville vælge chokolade-isen, hvis jeg stod overfor de to.
Men her er fx en frisk frugt-is med rabarber og jordbær.
Jeg har desværre ikke de eksakte mål på denne, men jeg startede med at koge ca. 8 stængler rabarber med en pose frosne jordbær, lidt vanilje og 1 spsk Sukrin Gold. Jeg lod dem koge sig bløde, afkølede dem og blendede dem herefter med udblødte cashewnødder som i den anden opskrift. Hældte det i isforme (6-8 stk) og frøs dem. Det kom der en dejlig frisk is ud af.
Ingen af disse is er særligt søde. Jeg foretrækker dem sådan. Vil du have en sødere is, skal du derfor selv skrue op for sødningen. Jeg har også en is lavet på kokosmælk i fryseren, men den må I have til gode!

Cachew er mega dyre. Kan de erstattes med smuttede udbløde mandler?
Nej det synes jeg ikke helt. Det særlige ved cashews er deres blødhed og det at de skaber en helt utrolig blød konsistens, som minder om fløde.
Hej Jane. Jeg vil lige høre om du bruger lecitin granulat for en bedre konsistens (mere cremet, for det ikke krystallisere) eller er det fordi det er sundt? ;o)
Ååh, jeg vil sige mest for konsistensen og fordi jeg havde det i mit køkken. Jeg tror ikke, jeg ville investere i det. Grunden til at jeg har det er, at det tit bruges i Raw kager, som jeg ind imellem laver til min familie :)
hej
Tak for en spændende blog, som jeg trofast følger, selv om LCHF ikke er en livstil for mig :-)
Jeg faldt over denne:
http://www.insonnetskitchen.com/sugar-free-coconut-vanilla-ice-cream/
og tænkte, at den måtte passe perfekt ind i din verden. på trods af kommentaren oven for, er jeg blevet nysgerrig nok til også selv at ville prøve den. Måske i en Bounty udgave med lidt mørk chokolade blandet i
Tak for tippet. Det skal jeg lige have kigget på!
Hey Jane. Nu har jeg prøvet chokoladeisen, men den blev meget grynet pga nødderne. Skal det være sådan?
Kan klart anbefales! Næste gang kommer jeg lidt mindre kakao i, men så med små stykker af mørkt chokolade. Både sukkergris datter og far var vilde med isen! Tak for super inspiration :)
Det er bestemt en is, der skal prøves. Der er 3 kg cashewnødder på vej til mig, så der er nok at tage af til sommerisen.
For resten synes jeg det ville være rart med en kategori/emne for sig selv til is, nu hvor du har lavet så mange lækre slags. Så er de nemmere at finde.
Det er en god idé! Det vil jeg lige kigge på!
Hejsa Jane,
det er da en super fin hjemmeside, du har. ja det er rigtigt nok at Sverige er et fedt land at handle ind i hvis man har er Laktose-intolerans. mit Problem er ikke laktosen men Milch-eiweiss ( mælke-æggehvidestoffer hedder det, det på dansk ? ).. men lige meget om det, nu skal din is opskrift prøves, jeg har det nemlig som du med sorbet’en, jamen altså det er jo ikke IS.. Sverige har en Tofu is og den er også rigtig lækker og kan erstatte flødeisen. tak for opskriften.
med venlig hilsen Mie
Så er chokoladeisene i fryseren, må se om jeg kan vente til de er helt frosne. Gad nok vide, hvordan de smager med let overtræk af en god mørk chokolade. God weekend
Endnu bedre, tænker jeg!!
Hvis du gerne vil smage en rigtig lækker citronsorbet, lavet med sorbitol istedet for sukker, så kan jeg anbefale den de har hos Frederiksberg Chokolade på frederiksberg alle. Jeg har været dernede de sidste par dage og få en enkelt kugle.. mmmm :)
Jamen, jeg vil jo helst slet ikke have sorbet! Ha ha, men tak for tippet! Hvis jeg en dag ombestemmer mig, tager jeg en kugle sorbet derude ;-)
Hvad bruger man istedet, hvis man er allergisk – meget- overfor avocado?
Måske en halv banan?
Hvordan har vi det med yaconsirup? Jeg har svært ved at finde konkret info om det og ved derfor ikke helt, hvad jeg skal synes om det. Ved du måske noget?
Hej Jane!
Tak for en supergod og inspirerende blog. Jag har fulgt dig siden november sidste år. Jag spiser selv SCD på grund af min mave men min sambo spiser LCHF siden februar og har tabt 11 kg.
Jag ville give dig nogle input fra SCD verdenen og Sverige angående ost. I Mange hårde oste er der ingen laktose. Den försvinder under fermenteringen( gärings eller lagringstiden). Du kan selv tjekke denne side. De oste som er tilladte i SCD er der garanteret ingen laktose i. http://www.breakingtheviciouscycle.info/legal/listing
Når du nu er i Sverige näste gang skal du pröva at köbe Valio laktosefri crème cheese. Den fås både i naturel og med hvidlögssmag. De er bare så läkre till ALT i
både madlavning og til at bage og lave desserter med. De findes på den laktosefrie hylde på ICA Maxi. Det har ihvertfald ICA Maxi her i Halmstad. På samme hylde Finder du også crème fraice laktosefri og flöde (grädde) hytteost (keso) osv.
Yoghurt kan man også få. Men den laver jag selv. Garanteret laktosefri og med en fantastisk healende bakteriekultur for sarte maver. Pas på med de smagssatte yougurter. De er fulde med sukker eller sukkererstatninger.
Ha en rigtigt dejlig sommerdag.
Jeg sidder på arbejde og tæller ned til 3 ugers ferie fra kl. 14. Nu er jeg endnu mere ivrig efter at komme hjem, for jeg skal lave is! :)
2½ cashewnødder? Er det virkelig nok til at gøre en forskel i en portion af den størrelse?
Ja, det tror jeg. Altså godt nok på øjemål, men sådan i den retning. Isformene er jo ikke så store. Eller dvs. chokoladeisen gav fire af Riceformene men seks af nogle mindre isforme, jeg har.
2,5 dl(?) cashewnødder?
Dem må jeg prøve at lave snart. Det lyder lækkert :-)
Du mangler ikke at skrive dl foran cashewnødder? ;-)
Ha ha! Så forstår jeg pludselig bedre Sørens spørgsmål ovenfor!
Ah, ok, så er jeg med :)