2 mælkefri is: Chokoladeis og rabarber/jordbær-is


Sidste år lavede jeg mælkefri is lavet på cashewnødder, og det giver en virkelig lækker og cremet is, som er en fin erstatning for de cremede flødeis.

Chokolade-is lavet på cashewnødder

Chokolade-is lavet på cashewnødder

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
1 day

Ingredienser

Sådan gør du

 • Blend hele balladen og hæld dem i isforme og stil dem i fryseren.
 • Tag ud og spis!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Man kunne også bare spise sorbet, hører jeg ind imellem . Really?

Nej, nej, nej, tænker jeg og ryster indvendigt på hovedet. Så er jeg hellere fri. Jeg vil have rigtig is. Blød, cremet is! Det er jo nærmest en menneskeret, altså!

Og på den måde kom cashewnødderne ind på banen igen, og det er der indtil videre kommet to lækre is ud af.

Selvfølgelig en med chokoladesmag til mig og chokoladedatter. Lad os tage chokoladeisen først for det er den, jeg har en rigtig opskrift på.

Mælkefri frugtis

Og nu fik jeg lige i introen afsløret, at sorbet-is ikke lige er mig.

Og jo tak, jeg ved godt, at der findes lækre cremede sorbet-is også, og at ikke al sorbet-is smager som et levn fra fedtfattige 80’ere. Men det gør det altså bare ikke for mig.

En cremet frugt-is derimod kan sagtens gå an, selvom jeg til enhver tid ville vælge chokolade-isen, hvis jeg stod overfor de to.

Men her er fx en frisk frugt-is med rabarber og jordbær.

Jeg har desværre ikke de eksakte mål på denne, men jeg startede med at koge ca. 8 stængler rabarber med en pose frosne jordbær, lidt vanilje og 1 spsk Sukrin Gold. Jeg lod dem koge sig bløde, afkølede dem og blendede dem herefter med udblødte cashewnødder som i den anden opskrift. Hældte det i isforme (6-8 stk) og frøs dem. Det kom der en dejlig frisk is ud af.

Ingen af disse is er særligt søde. Jeg foretrækker dem sådan. Vil du have en sødere is, skal du derfor selv skrue op for sødningen. Jeg har også en is lavet på kokosmælk i fryseren, men den må I have til gode!

Chokolade-is lavet på cashewnødder
Mælkefri chokoladeis
Jordbær-rabarber-is

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

26 kommentarer til “2 mælkefri is: Chokoladeis og rabarber/jordbær-is”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Nej det synes jeg ikke helt. Det særlige ved cashews er deres blødhed og det at de skaber en helt utrolig blød konsistens, som minder om fløde.

   Svar
 1. Hej Jane. Jeg vil lige høre om du bruger lecitin granulat for en bedre konsistens (mere cremet, for det ikke krystallisere) eller er det fordi det er sundt? ;o)

  Svar
  • Ååh, jeg vil sige mest for konsistensen og fordi jeg havde det i mit køkken. Jeg tror ikke, jeg ville investere i det. Grunden til at jeg har det er, at det tit bruges i Raw kager, som jeg ind imellem laver til min familie :)

   Svar
 2. Kan klart anbefales! Næste gang kommer jeg lidt mindre kakao i, men så med små stykker af mørkt chokolade. Både sukkergris datter og far var vilde med isen! Tak for super inspiration :)

  Svar
 3. Det er bestemt en is, der skal prøves. Der er 3 kg cashewnødder på vej til mig, så der er nok at tage af til sommerisen.
  For resten synes jeg det ville være rart med en kategori/emne for sig selv til is, nu hvor du har lavet så mange lækre slags. Så er de nemmere at finde.

  Svar
 4. Hejsa Jane,
  det er da en super fin hjemmeside, du har. ja det er rigtigt nok at Sverige er et fedt land at handle ind i hvis man har er Laktose-intolerans. mit Problem er ikke laktosen men Milch-eiweiss ( mælke-æggehvidestoffer hedder det, det på dansk ? ).. men lige meget om det, nu skal din is opskrift prøves, jeg har det nemlig som du med sorbet’en, jamen altså det er jo ikke IS.. Sverige har en Tofu is og den er også rigtig lækker og kan erstatte flødeisen. tak for opskriften.
  med venlig hilsen Mie

  Svar
 5. Så er chokoladeisene i fryseren, må se om jeg kan vente til de er helt frosne. Gad nok vide, hvordan de smager med let overtræk af en god mørk chokolade. God weekend

  Svar
 6. Hvis du gerne vil smage en rigtig lækker citronsorbet, lavet med sorbitol istedet for sukker, så kan jeg anbefale den de har hos Frederiksberg Chokolade på frederiksberg alle. Jeg har været dernede de sidste par dage og få en enkelt kugle.. mmmm :)

  Svar
  • Jamen, jeg vil jo helst slet ikke have sorbet! Ha ha, men tak for tippet! Hvis jeg en dag ombestemmer mig, tager jeg en kugle sorbet derude ;-)

   Svar
 7. Hvordan har vi det med yaconsirup? Jeg har svært ved at finde konkret info om det og ved derfor ikke helt, hvad jeg skal synes om det. Ved du måske noget?

  Svar
 8. Hej Jane!
  Tak for en supergod og inspirerende blog. Jag har fulgt dig siden november sidste år. Jag spiser selv SCD på grund af min mave men min sambo spiser LCHF siden februar og har tabt 11 kg.
  Jag ville give dig nogle input fra SCD verdenen og Sverige angående ost. I Mange hårde oste er der ingen laktose. Den försvinder under fermenteringen( gärings eller lagringstiden). Du kan selv tjekke denne side. De oste som er tilladte i SCD er der garanteret ingen laktose i. http://www.breakingtheviciouscycle.info/legal/listing
  Når du nu er i Sverige näste gang skal du pröva at köbe Valio laktosefri crème cheese. Den fås både i naturel og med hvidlögssmag. De er bare så läkre till ALT i
  både madlavning og til at bage og lave desserter med. De findes på den laktosefrie hylde på ICA Maxi. Det har ihvertfald ICA Maxi her i Halmstad. På samme hylde Finder du også crème fraice laktosefri og flöde (grädde) hytteost (keso) osv.
  Yoghurt kan man også få. Men den laver jag selv. Garanteret laktosefri og med en fantastisk healende bakteriekultur for sarte maver. Pas på med de smagssatte yougurter. De er fulde med sukker eller sukkererstatninger.
  Ha en rigtigt dejlig sommerdag.

  Svar
 9. Jeg sidder på arbejde og tæller ned til 3 ugers ferie fra kl. 14. Nu er jeg endnu mere ivrig efter at komme hjem, for jeg skal lave is! :)

  Svar