15 års bryllupsdag


I går kunne Søren og jeg fejre 15 års bryllupsdag. Ja femten år. Det er da crazy, hva?

I vores 15 års ægteskab har vi nærmest aldrig fejret vores bryllupsdag. Faktisk har vi nærmest en track record, hvor en af os ikke er hjemme på dagen. Så vi kan ikke prale af at være gode til at fejre os selv.

Men bryllupsdagen i går faldt sammen med, at ungerne var i Tivoli med klubben, og Søren var kommet tidligt hjem, fordi vi havde et møde med arkitekten, der skal tegne tilbygningen i vores nye hus. Solen skinnede, så da arkitekten var gået, gik vi ned på Sticks’n’Sushi og spiste sushi og drak champagne på deres terrasse udenfor.

Og så fik vi spontantfejret, at vi er lykkes med at have været gift i en halv menneskealder.

Jeg var 22, da Søren og jeg mødtes, og han var 28. Lidt hurtig hovedregning fortæller mig, at det er 19 år siden til sommer. Nitten år for pokker!

Hvordan lykkes man med at holde hinanden ud så længe?

Jeg ved det ikke. Lige dele held og talent, tror jeg.

Jeg tror, at vores opskrift er noget med at hænge i, selv i de perioder, hvor det hele føles surt.

Jeg opfatter vores forhold som et stort 8-tal. Eller infinity-symbol, om du vil.

I perioder er vi milevidt fra hinanden, og det kan føles svært og ensomt og usikkert. Men vi svinger altid ind og mødes igen og bliver der mindet om, hvorfor det egentlig er, vi er sammen.

Og så hjælper det nok også, at vi er enige om de fleste ting. Ungerne kan ikke løbe om hjørner med os, for vi er altid enige og får samme svar fra både mor og far – helt uden koordinering. Og det er ret smart. Og det gælder faktisk i alle aspekter.

Vi gør bestemt ikke ting på samme måde. Søren er hardcore businessmand og jeg er den flyvske forfattertype, der sagtens kan kaste mig ud i projekter, fordi det føles rart i maven. Søren korser sig over min mangel på risk-and-benefit analyser, men det er jo gået fint nok indtil nu.

Men grundlæggende har vi et ret ens værdisæt og det alene tror jeg, man kommer langt med.

Frihed

Og så også noget med frihed. Vi har begge et stort behov for frihed, og det synes jeg, vi balancerer fint. Både i de små ting og i de lidt større.

Mine soloture til Paris er jo et fint eksempel på det, ligesom Søren lige har været en uge på Korsika og vandre med tre gode venner.

Det er dejligt at kunne lave og have ting for sig selv, og tid væk hjemmefra gør også, at man ser på livet hjemme med lidt andre øjne.

Det kan selvfølgelig gå begge veje men i vores tilfælde har det mest bragt lyst til at komme hjem.

Små ‘honningdepoter’

Vi er supergode til at tage hinanden for givet i hverdagen (jaja, det ved jeg godt, man ikke må, men det gør vi altså hele tiden).

Til gengæld er vi også gode til at tage på små rejser bare os to. Og det har vi faktisk gjort en gang om året, siden ungerne var 2 år.

Vi har været i Paris (mange gange), Barcelona (også mange gange), Kreta, Rom, New York etc. At komme nogle dage væk og lige se hinanden i øjnene uden de konstante afbrydelser, tror jeg har betydet meget for os.

Vi kalder det vores ‘honningdepoter’ – inspireret af Peter Plys.

Nyt projekt: hus

Under vores møde med arkitekten i går sagde Søren, at det her med huskøb og om- og tilbygning er vores største projekt siden vi fik tvillinger, og det har han ret i.

Jeg håber dog, at sporene fra det bliver noget mere usynlige, for det var godt nok en tid, som det tog mange år at lappe på. Forhåbentlig bliver husprojektet lettere ;-)

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

5 kommentarer til “15 års bryllupsdag”

Skriv en kommentar

 1. Stort tillykke til Søren og dig ❤️

  Jeg syntes, at din 8 tals måde at beskrive et langt parforhold er ret god.

  Vi har været gift i 16 år ultimo Maj, og vi har også periode, hvor vi er tættere end and andre.
  Vi tager også hinanden for givet i hverdagen ?og har aldrig haft fælles interesser, men vi har fælles værdier for vores liv, og det gør, at der ikke er nogen grundlæggende frustrationer.

  Vi har været igennem alt fra dødt barn, over flere gange alvorlige sygdomme, ombygninger og nu et søn der er alvorligt syg.

  Men vi har bestemt os for, at vi vil hinanden og vores fælles liv, og det tror jeg også er en afgørende faktor.

  Rigtig god fornøjelse med tilbygningen og resten af jeres liv sammen ??

  Svar
 2. Stort tillykke med dagen. ❤️❤️❤️
  Min mand og jeg har også altid hold “honningkrukke”stunder… vi har nu været sammen i snart 27år.
  Og jeg er helt sikker på at det er kimen til forholdet og det at huske…
  vi ikke ejer, men deler vores tid sammen.

  Svar
 3. Stort tillykke med jeres 15 års bryllupsdag:-)
  Hus og alt det show er en stor omgang, men skønt når I er på plads:-)
  Held og lykke med det hele.

  Svar