Morgenmad uden æg


Mange spørger til morgenmad uden æg. Jeg kender det også godt, I perioder går især mine unger kolde i at spise æg til morgen, og så må jeg jo lægge mig i selen for at finde på noget andet. Ofte følger jeg selv trop og tager en periode, hvor jeg i stedet spiser æg til frokost (eller slet ikke).

Min mave og krop responderer generelt godt på kød-grønt-fedt-morgenmaden, så tit spiser vi aftensmadsrester i stedet. Laks, hakkebøffer fungerer super om morgenen, og det giver god mæthed, en virkelig god fornemmelse i maven og god energi langt op ad dagen.

Hvis du ikke har prøvet det, så prøv at gøre det i en uges tid og se, om du bemærker nogen forskel i energiniveau, appetit, sukkertrang, fordøjelse etc.

Tænk ud af (morgensmads) boksen

Når det gælder om at finde på morgenmad uden æg, handler det lidt om at tænke ud af boksen. Om det hedder morgenmad, frokost eller aftensmad er ikke så vigtigt. Det hele kan spises hele dagen.

Lidt ligesom dengang jeg skulle vænne mig til, at morgenmad ikke var noget, jeg hældte ud af en æske og over i en skål med mælk på. Men det skader jo ikke at blive udfordret lidt.

Hvis du spiser Keto, vil jeg anbefale dig også at kigge på Keto uden æg og Keto-morgenmad til travle morgener.

Forslag til morgenmad uden æg

Her har jeg samlet en stribe forslag til morgenmad uden æg. Der er både nogle der er egnede til Keto (det er dem der består af grøntsager og kød) og andre egner sig bedre til Low Carb fx greenies, chiagrød og græsk yoghurt.

Herudover kan jeg anbefale dig at søge inspiration i mit arkiv med frokostopskrifter eller aftensmadsopskrifter. Der er masser af idéer, der lige så vel kan bruges til morgenmad.

Husk at tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af spændende nyheder, rabatter og lign.

Du tilmelder dig lige her: Ja tak, tilmeld mig nyhedsbrevet!

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “Morgenmad uden æg”

Skriv en kommentar

 1. Jeg tåler ikke æg og mælkeprodukter.
  Jeg kan ikke købe græsk youghurt uden laktose her i området
  Jeg tåler ikke hytteost eller cremefraiche uden laktose særligt godt og må tage aktivt kul for luft og maverumlen.
  Har virkelig svært ved at klare grøntsager og kød lige fra morgenstunden og jeg er ved at give op på Keto kosten.
  Jeg har fulgt den 95 % i nu 5 uger og ligesom på lowcarb taber jeg ikke er gram.
  Jeg lider af svær metabolisme og udtalt INSULINRESISTENS og jeg kan heller ikke danne fedtopløselige enzymer så jeg får Creon til alle 3 måltider.
  Det værste er at alt fedt sidder på maven og jeg ser farlig ud, med en lille barm fra naturens verden. Er der noget at gøre, eller skal jeg opgive Keto-diæten? Vh Hjørdis Faaborg

  Svar
  • Hej Hjørdis
   Det ved jeg heller ikke om jeg er den rette til at vurdere. Det lyder, som om du ikke kan spise mange af de ting, vi spiser på Keto og så er det jo helt sikkert værd at overveje om du synes, det er en særlig langtidsholdbar løsning. At du ikke går ned i vægt fortæller mig dog, at du lykkes med at spise nok kalorier, så noget får du jo ind. For at gå ned i vægt skal der være et kalorieunderskud og er der ikke det, vil vægten stå stille. Dette gælder uanset hvilke andre underliggende problemer man har.

   Men da det lyder til at du har en del problemer rent fordøjelsesmæssigt kunne det måske være en idé at søge hjælp til at få løst dem først.
   Keto og kost kan mange ting, men det kan ikke alt. Det har jeg selv måtte sande med SIBO og jeg ville ærligt talt ønske, at jeg havde søgt hjælp før, i stedet for at bruge flere år på at tro, jeg kunne løse det selv.

   Svar
 2. Hej Jane. Jeg har i en del år fulgt dig og dine gode bøger og ligeledes med succes spist lchf i perioder. Nu er jeg på min sidste barsel( vi har fået 2. barn og ønsker ikke flere) og jeg vil gerne tabe mig. Jeg har før lykkedes med Lchf og ketose, men jeg har læst mig frem til, at det ikke er helt optimalt med disse retninger når man fuldammer som jeg. Har du nogle fifs eller forslag til hvordan jeg vinkler den? Ville rigtig gerne igang om ca 14 dages tid, så er der godt 6 mdr tilbage at knokle i ? tak for din tid. Bh Krestine

  Svar
  • Ja, i KETO-bogen har jeg noget, der hedder ‘den blide start’, som dybest set handler om at starte med helt enkelt ikke at spise sukker og brød. Disse enkle fravalg vil nedbringe mængden af kulhydrater men ikke til et niveau som keto og der vil stadig være plads til frugt, rodfrugter, kartofler, ris etc. Det giver et fokus på kvalitet, som jeg synes er vigtigt og man har stadig enormt mange valgmuligheder idet kosten kommer til at bestå af kød, grøntsager, rodfrugter, frugt, bønner, linser, nødder, kerner, usødede mælkeprodukter, kartofler, ris, quinoa (eller hvad der nu findes af den slags), evt. havregryn etc.

   På den måde får man lige ryddet op i de værste vaner og overgangen til LCHF/KETO vil være nemmere, når man en dag er klar til det :)

   Svar
 3. Er lige startet på Anettes bog. Men tænker om et forløb hos dig er relevant efter at have læst bogen?

  Svar
  • Det kunne det godt være men du kan også vente. Anette og jeg pønser på noget sammen, som vi håber at kunne offentliggøre til maj :)

   Svar
  • Ja lavkulhydrat er meget effektivt til type 2 diabetes og både internationale organisationer og den danske diabetesforening har åbnet op for brugen af lavkulhydratkost til diabetikere. Har du Anette Sams bog, Ud af Diabetes 2? Det er nok den vigtigste ressource, vi har på dansk om det, og den kan varmt anbefales.

   Svar
 4. Rigtigt dejligt med noget uden æg ? Synes nemlig jeg var begyndt at klukke og skrabe bagud ….. er ikke den store fan af æg ? Tak for fantastisk god inspiration og information – både om maden men også livet ?

  Svar