Hvad er min Top 10 over aftensmadsopskrifter, som jeg laver igen og igen? Det er et spørgsmål, jeg tit har fået, men som jeg synes har været svært at svare på. For jeg laver jo ret sjældent mad efter opskrift men “bikser bare noget sammen”.
Her har jeg dog prøvet at samle 10 favoritter fra vores aftensmad. Det er retter, vi ofte spiser. Måske ikke lige i 100% den version, som er på bloggen her men derhen ad.
Janes Top 10 aftensmadsopskrifter til hverdag
- Low Carb Lasagne
- Dampet laks med grøntsager og avokado-pesto
- Hakkebøf eller pariserbøf
- Burger uden brød
- Karamelliseret hvidkål med spicy oksekød
- Italiensk kylling-pølseret med oliven og parmesan
- Thai-suppe loadet med grøntsager
- Kylling i cremet peanutbuttersovs
- Mørbradbøffer i flødesovs med stegte løg
- Grillet nakkefilet rôtisserie-style
Lad os kigge på dem en efter en.
Du finder link til opskriften under hvert billede. Du finder alle minde andre opskrifter lige her.
I tilfældig rækkefølge:
Lasagne – eller virkelig bare kødsovs med grøntsager bagt i ovn med godt med ost. Hvis du følger med på Snapchat har du set mig lave denne MANGE gange.
Madbanditten.dk” width=”651″ height=”868″>
Find opskriften her: Low Carb Lasagne med masser af grøntsager
Laks er også en tilbagevendende aftensmad herhjemme. Mine unger elsker laks.
Mange har spurgt, hvor jeg køber laks, og det gør jeg som regel hos min lokale fiskehandler her i Valby, som næsten altid har færøsk laks.
Laksen spiser vi enten med hollandaisesovs og bagte grøntsager, eller som her med masser af grøntsager og en cremet avokado-pesto.
Opskrift her: Dampet laks med grøntsager og avokadopesto
Hakkebøf – Silas livret. Vi spiser mange hakkebøffer herhjemme. Ofte til morgenmad (prøv det!) men også til aftensmad. Her er luksusudgaven jo at servere den som pariserbøf med æggeblomme, friskrevet peberrod og diverse.
Madbanditten.dk” width=”651″ height=”868″>
Opskrift her: Pariserbøf med hele pivtøjet
Brødfri burger er jo bare en anden variant af hakkebøffen, kan man sige. Eller til de dage, hvor man har lyst til en snasket burger. Når man spiser sin burger uden brød, finder man også ud af, at det jo ikke er brødet, der gør burgeren lækker. Det er jo alt snasket.
Madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
Opskrift her: Brød-fri burger med snask
Intet indlæg over favoritter uden den karameliserede hvidkål med spicy oksekød. Den er nemlig en klar favorit, og da den opskrift efterhånden har mere end 250.000 visninger her på bloggen, har jeg formodning om, at det ikke kun er herhjemme den er en favorit. Hvis du ikke har prøvet den, så prøv den!
madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
Opskrift her: Karameliseret hvidkål med spicy oksekød
En nem og dejlig hverdagsagtig kyllingeret er den italienske kylling-pølseret med oliven og parmesan. Det er sådan en, der bare bikses sammen, og hvor indholdet i den kan varieres lidt efter behov.
madbanditten.dk” width=”651″ height=”651″>
Opskrift her: Italiensk kylling-pølseret med oliven og parmesan
En variant af tøm-køleskabet-suppe er også en tilbagevendende begivenhed herhjemme. Thai-suppen, som du sikkert kender her fra bloggen eller fra Spis dig mæt & glad er genial. Bedste suppe ever og den er fyldt med grøntsager.
Opskrift her: Thai-suppen, der er loadet med grøntsager
Og nu vi er ved Spis dit mæt & glad, så er en af favoritter derfra jo den gode kylling i cremet peanutbuttersovs. Den spiser vi også i forskellige varianter herhjemme.
Opskrift her: Kylling i cremet peanutbuttersovs
En god omgang mormormad som fx mørbradbøffer i flødesovs med bløde løg er også en klassiker herhjemme. Mine unger elsker bare mormormad, hvor jeg måske egentlig hellere vil have noget andet, men altså, jeg tager en for holdet her og offeret er såmænd ikke så stort.
Opskrift her: Mørbradbøffer med flødesovs og bløde løg
Næsten hver weekend griller vi en nakkefilet. Året rundt. Grunden til at den så tit er på menuen er, at det efterlader en masse kød, som jeg kan bruge til hurtig morgenmad/frokost i hverdagene. Da nakkefileten er et ret fedtholdigt stykke kød, smager det fortrinligt koldt også.
Madbanditten.dk” width=”651″ height=”773″>
Opskrift her: Nakkefilet “rôtisserie-style”
Del dine favoritter med mig!
Og imens jeg skrev indlægget her, kom jeg på mindst 10 favoritter mere, som vi også har på menuen igen og igen, så jeg er nok nødt til at lave en runde 2 på et tidspunkt.
Hvad med dig?
Hvad har du af hverdagsfavoritter, som I bare laver igen og igen? Byd ind og giv mig nye idéer! Tak♡
Det er (som alt andet) mega inspirerende.
——-
Har meget respekt for hele dit koncept.
Kun rigelig ærgelig over, at jeg ikke har startet mit online KickStartKursus tidigere.
Er på uge 2 – og føler det er det bedste, jeg har gjort for og selv på den front.
Og …… det er guld værd at få følgeskab af dine daglige mails. Meget motiverende!!
🤩
Hvor er du sød❤️
Nu er jeg ikke LCHFatter men snarerer fleksitar (selvom jeg ikke ønsker at sætte mine kostvaner i bås..).
Men jeg spiser ofte falafler eller vegetardeller i forskellige variationer med skiftende tilbehør og dip til i weekenden. Jeg laver store portioner, således jeg kan fryse dellerne ned til travle hverdagsaftner, eller bruge dippen med grøntsagsstænger som mellemmåltid.
Ellers er one-pot-quinoa en sikker vinder:
Kom rød quinoa, rødbede, tomatsovs, frisk spinat, løg og hvidløg i en gryde. Tilsæt væske (enten vand eller rismælk), salt, peber, tørret brændnælde og lidt æbelcidereddike ned i gryden og kog det hele op. Når det har kogt i ca. 5 min. skrues der ned for blusset og det hele står og damper færdig.
Når alt væsken er væk, røres enten lidt lys miso og tahin ud, eller hytteost, eller most avokado ud i quinoaen.
Nemt, enkelt, hurtigt virkelig lækkert og bedst af alt: næsten ingen opvask.
Men ellers er græskar stegt i olivenolie og salt med spinat, gulerødder, et spejlæg og misodressing nemt og lækkert!
Ellers er en glutenfri græskar/gulerodsbolle bagt på rismel med brændnælde, hele mandler og gurkemeje med miso, avokado, sauerkraut, tomat og med stegte svampe med hvidløg, løg og spinat fantastisk!
Miso gør virkelig underværker for rigtig meget mad, da det giver en salt, rund og umami smag!
Wow! Og ja, helt enig. Jeg laver Misodip og den får ALT til at ryge ned. ALT! :)
Hvor meget rismel.
Spiser ikke ret mange kh så helst varer med u 5 g pr 100g
Hvor lyder det simpelthen bare lækkert, det hele, Line! Så lækkert og frisk!
De forskellige pizzaer, low Carb lasagne, koteletter i fad, jordskokke suppe, coleslaw og alverdens kød og grønt som passer sig selv i ovnen?
Uhm, nu bliver jeg helt sulten :)
Jeg bruger din blog utroligt meget til inspiration, selvom jeg ikke længere spiser LCHF (jeg kunne ikke få det til at fungere i min hverdag med studie, job med meget skævearbejdstider, familie etc.). Siden de kom på bloggen har jeg vist lavet dine butternutsquash med feta 3-4 gange, de er sååå gode :D
Mine hverdagsfavoritter ser nok sådan her ud;
Din kål med spicy oksekød, den er altid en favorit!
Pasta lavet af linser fra fakta (smager utroligt meget som “rigtig pasta”) med tomatsovs, masser af chili, frisk spinat, hvidløg, kylling og bacon og parmesan.
Omletter i forskellige afskygninger afhængigt af hvad der i køleskabet, fx rest af butternutsquash med feta og en portobello svamp blev glimrende fyld.
Chili Con carne med masser af grøntsager og bønner i, og hvis det skal være luksus en grov hjemmelavet guacemole til.
Hjemmelavet burger i grov pitabrød med hakkebøffer og alt det klassiske fyld, og hjemmelavet paprikayougurth dressing.
Laks bagt i ovnen med lidt grøntsagsbuillon, citron og springløg. Gerne serveret sammen med blomkål med hvidløg og god olie på panden, eller lynstegte asparges med citron og groft salt.
Kyllinglår i ovnen med godt krydret skind med paprika, spidskommen, chili etc. og så med salat til fx lavet af frisk spinat, grønne bønner der er lyndampet og skåret i skiver, æbletern, trørret tranebær og soyarestede mandler.
Vegetar gryde med tomat, auberginer, corgetter, søde kartofler, bønner, svampe, masser af krydderier og så toppet med cremefraiche, frisk persille og evt. for ikke vegetar udgaven ristet chorizopølse i tern.
:)
Ej wow! Sikke en masse lækre retter! Det lyder bare virkelig lækkert og varieret og spændende det hele. Tak for det fine input!
Jeg spiser steak i flødesovs. Med inspiration fra din opskrift mørbradbøf med flødesovs fra striks lchf guiden. Dog med frisk spidskål til. Det smager sørme godt.
Vi spiser og tit din ovn ret med kylling og spinat. Den hedder noget med cremet kylling g spinat sovs tror jeg. Den er du hit her i huset.
Årh ja, hvor godt! og den spinatret hitter også herhjemme. Jeg elsker at den er så nem og så endda lavet med grønt fra fryseren!
Når det er blomkålssæson som nu, så går blomkålspizzaen ofte igen
Oh yes også her! Jeg elsker den kold næste dag også :)
Hej
Vores absolut nr 1 i tilbagevendende retter, er stegte grønsager med ost – helst sweet chili philidelphia og så noget kødtern til… Kødet svinger meget ud fra hvad vi ellers skal have i ugen, grønsagerne er som regel squash, auberginer og championer…
Vi laver også tit hvid fisk i et smurt fad, smør fisken over med sennep eller pesto. Steg revede gulerødder og squash med bladkryderrier og så fordel dem over fisken, så hele mulevitten kommer i ovnen… Det smager super godt…
Som tilbehør, når der kommer gæster, er vi begyndt at lave blomkålsris, blandet med alm. ris – det ryger uden for LCHF, men mange anti-grønsags-mennesker har måtte indrømme at det var godt og mættende… :)
Sus
Sikke nogle lækre forslag. Tusind tak! Je skal helt sikkert prøve den der nr. 1. Fisk spiser vi også masser af. Sennep lyder spændende på. Det bruger jeg generelt alt for lidt.
Og yes, det er genialt at blande almindelige ris og blomkålsris. Det gør jeg tit til ungerne også! :)
Spicy kål spiser vi i aften. Ungerne elsker det! Ogå koldt til madpakken. Win win.
Karbonader med kogt blomkål og revne gulerødder er et tilbagevendende måltid herhjemme.
Men omelet (som 10 års barnet er god til at lave) er også et hit, med kålsalat til fx
Skriv da endelig aftensmad vol2
Jeg går altid lidt død i det aftensmad ved den årstid her. Bagt hokaido og søde kartofler er lifesom lidt for meget en uge i streg.
Hvor er det dejligt at høre, hvad I spiser derhjemme. Det er så rart lige at få lidt input. Jeg går tit kold i det ved aftenstid, fordi jeg tit har været i køkkenet i løbet af dagen og når det så kommer til “fyraften” er det sidste, jeg gider at lave mere mad… :-/
Vi har i lørdags lavet din paprikagryde. Den har vi prøvet flere gange nu og alle elsker den :-)
Som et supplement til suppen i går lavede jeg jalapeno med ost, som du har vist på bloggen. Det var vores egne chili, så det var bare et mega hit. Min kæreste som ellers er lidt forbeholden overfor nyt, elskede dem :-)
Ej hvor lyder det lækkert! Og tak for reminderen med de jalapenos! Dem vil jeg snart lave igen! :)