10 ting om mig, der ikke har med mad at gøre


Jeg oplever nogle gange, at læsere bliver overraskede over, at mad og sundhed ikke er hele mit liv. Og det er jo på en måde klart, for dømt ud fra bloggen her, ser det jo ud, som om det er det eneste, jeg interesserer mig for.

Sådan er det selvfølgelig ikke i virkeligheden, og jeg tænkte, at vi måske godt kunne trænge til at lære hinanden lidt bedre at kende.

Så here goes:

10 ting om mig, der ikke har med mad at gøre

1 – Jeg er medlem af Vesterbro Rulleskøjteklub.

2 – Jeg har engang været sygemeldt med stress, og selvom det er mange år siden, har jeg stadig symptomer på det. Koncentrationsbesvær, ekstrem lydfølsomhed (hvis du spørger min familie) og tendens til at blive hurtigt “overvældet”. Det er lidt svært at forklare.

3 – Jeg er næsten altid god til at opføre mig pænt på internettet, især når folk er grove overfor mig eller går over stregen. Det skyldes dels, at jeg ikke tillægger uopdragne menneskers mening særlig høj værdi. I den virkelige verden har jeg lidt mere temperament men er stadig nogenlunde stilfærdig.

Don't confuse my personality with my attitude. My personality is who I am. My attitude depends on who you are.

4 – At være mor til tweens bringer nogle af de samme ting i spil i mig, som det gjorde at have babytvillinger. Er det noget med, at man bliver ved med at møde de samme udfordringer, indtil man får lært sig at håndtere dem? I så fald; f**k!

5 – Jeg er opereret tre gange i maven, hvilket ser grimt ud udenpå og giver lidt ballade indeni, og jeg fik fornyligt også fjernet et modermærke på maven, hvilket efterlod (endnu) et grimt ar. “Adding to the masterpiece”, var Sørens kommentar, da han så det.

6- Jeg har fire tatoveringer, hvoraf kun ganske få har set den sidste. Den sidder nemlig på ribbenene og kan kun vises frem, hvis jeg er villig til at vise føromtalte “dekorerede” mave. Det har jeg ikke umiddelbart noget behov for.

Janes tattoos

7 – Jeg kan ikke læse Anne fra Grønnebakken uden at græde, når Matthew dør. Selv nu som voksen. Da jeg læste bogen højt for Silas og Vega for et års tid siden, måtte Søren overtage læsningen, fordi jeg hulkegræd. Jeg ved ikke hvorfor det bevæger mig sådan. Jeg har aldrig været forældreløs eller mistet en forælderskikkelse eller noget i den retning.

8- Jeg drømmer om at bo i Paris igen men kommer sandsynligvis aldrig til det. Jeg kan ikke finde ud af, om det er byen, jeg savner, eller følelsen af frihed.

Paris - mon amour

9- Sidste år fejrede Søren og jeg kobberbryllup, hvilket vi begge syntes var lidt pinligt, for “det er vi da alt for unge til, og derfor forbigik vi det i tavshed. Her i august har vi været sammen i 17 år.

Jane og Søren i New York

10 – Jeg overvejer at droppe min hormonspiral og bruge naturlig graviditetsbeskyttelse. Det er dog ikke noget, jeg har drøftet med Søren endnu (men hvorfor ikke blæse det ud på internettet først! Sympatisk!). Og så tøver jeg, fordi jeg synes, at den beslutning kræver, at man er afklaret med, hvad man gør, hvis man mod ønske skulle blive gravid.

Hvad siger du? Var der noget, der overraskede dig eller var det stadig bare old news? Og er du frisk på at dele 10 om dig?

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

82 kommentarer til “10 ting om mig, der ikke har med mad at gøre”

Skriv en kommentar

 1. Kan se det er lang tid siden den her tråd har kørt, men nu har jeg læst alle indlæg, med stor fornøjelse, og jeg vil altså også gerne være med :P

  1. Jeg tør ikke få en spiral fordi jeg ikke kan lide at skulle have noget fremmed i min krop jeg ikke selv kan tage ud igen

  2. Jeg gider ikke gå med mine briller, og smiler derfor tit til fremmede mennesker i den tro at det er nogen jeg kender. De smiler altid tilbage, og det gør bare dagen lidt bedre

  3. Jeg har en meget veludviklet intuition der før har spået om andres graviditeter, sygdomme og kærester, og har altid haft ret. Den intuition siger også at min kæreste er min “eneste ene” og derfor bliver jeg aldrig bekymret når vi har problemer.

  4. Da jeg var 17 kaldte jeg min mor noget grimt, og fortrød det inderligt, der efter lavede jeg nogle regler for mig selv om hvordan jeg vil skændes med folk og hvad jeg må sige. Siden har jeg ikke sagt noget jeg har fortrudt i en diskussion.

  5. Jeg vil gerne se verden, men kan ikke lide at rejse

  6. Når jeg har en dårlig dag glæder jeg mig allermest til at komme hjem og lave mad.

  7. Min største motivation for at tabe mig, er et billede af min kæreste og jeg hvor han kysser mig på kinden. Alle siger at det er så fint et billede, men jeg syntes mine dobbelthager og gigantiske overarme tager alt fokus. Om et år skal vi tage et nyt, kun med en hage, og en halvt så stor arm (i bredden, ikke i længden) det er målet.

  8. Jeg har lige lært at spise rosenkål, og føler mig meget voksen når jeg spiser dem

  9. Jeg bliver rasende når folk går ind i bussen, før de andre er kommet ud

  10. Jeg har OCD og en masse andre diagnoser, og øver mig i at være åben om det så det ikke er et tabu. Samtidig er jeg bange for at lyde ynkelig og opmærksomhedkrævende

  Svar
 2. Når nu du spør´, så er jeg overrasket over, at du bruger hormonspiral….

  Her er så 10 om mig :-)

  1. Jeg fylder snart 50. Jeg kan mærke, at det bliver stort og jeg er ikke sikker på, at det såre nemt bare bliver vendt til den der fede, selvsikre, “jeg er ovenpå”, f**k det, – følelse.

  2. Jeg har haft stress i mange år. Fra jeg var barn, tror jeg. De kognitive skader er skræmmende og tabu befængte. Det er svært at leve med i vores præstations kultur.

  3. Jeg går til psykolog. Det er meget laaangsomt, at gå til psykolog. Det er vildt provokerende for mit utålmodige væsen. Psykologen er sød og mener, at der er alt for lidt sensitivitet i vores verden.

  4. Jeg er flyttet langt væk fra mine børn på 16 og 19 år. Det gjorde naller, at træffe den beslutning. Det er fyldt med skyld og skam.

  5. Jeg har valgt at bo på Ærø, fordi Ærø er smuk og langsom uden at være provokerende….. med billige huse og mange muligheder.

  6. Jeg har altid været lønmodtager. Jeg drømmer om en anden identitet. Måske åbner jeg en cafe i min stald. Så bliver jeg løn indtjener og måske arbejdsgiver.

  7. Jeg kan bruge en dag på ingenting.

  8. Jeg føler mig svigtet af mine nærmeste veninder.

  9. Jeg elsker nemme løsninger. Prøver ustandseligt at finde dem på internettet.

  10. Jeg øver mig meget i at være ligeglad med, hvad andre mennesker tænker og mener om mig. Men jeg kan ikke.

  Svar
 3. Hej
  Jeg har fulgt din blog siden jeg fik kendskab til dine bøger til påske 2015. Har været på LCHF siden med 10 kl. vægttab. Jeg kommenterer kun en meget sjælden gang, men det her synes jeg er en rigtig god udfordring, så jeg er med denne gang. For som Julie siger, det er jo nærmest terapi  også at læse alle de andres punkter. Meget interessant!!

  1.Jeg kommer fra Holland og har boet i DK i snart 16 år. Jeg står stadigvæk med ”hvert ben” i hvert land. Hvert land har sine fordele og ulemper. Jeg føler mig stadig ikke helt dansker, men jeg føler mig heller ikke helt hollænder mere.

  2.Jeg flyttede ind hos kæreste på hans sejlbåd for 5 år siden, er glad for det, men nogle gange savner jeg mine dejlige gamle møbler, og jeg kan slet ikke sejle!

  3.Jeg er 51 år. Jeg har været gift 3 gange og er nu i gang med mand nr. 4, kæreste, ikke gift (endnu :-) ). Jeg har ingen børn. Det gælder i øvrigt også min kæreste! ( 3x gift og ingen børn) Inden vi mødtes har vi også begge to været vegetar, i en periode for nogen år siden, og i dag spiser vi vegetar mad 3x om uge. Efter 3 ægteskaber har jeg nu endelig fundet den eneste ene.

  4.Som nævnt helt ovenfor, skriver jeg sjælden kommentarer på de sociale medier. Jeg er ret konfliktsky. Jeg siger altid at jeg er en meget udadvendt og social person, men jeg er altså ikke helt sikker på om det nu virkelig er sådan. Jeg synes ikke jeg har lært mig selv at kende i mine yngre år, men jeg arbejder stadig på sagen.

  5.Har i maj i år fejret mit brystkræftfrie 10 års jubilæum, men fik også en form af depression i sidste vinter. Jeg sagde altid: Bare jeg når min 50 års fødselsdag. Og da jeg så endelig gjorde det, så kom tanken ” Og hvad nu??”

  6.Da jeg så studenter med deres hue for første gang, ville jeg også sådan en hue. Det kender vi ikke i Holland. Så efter sygdomsperiode fik jeg endelig lyst til det. Jeg tog jeg alle computerkurser jeg kunne finde på VUC, tog på 1 år en 10. klasse, en 2 årig HF, (Fik min studenterhue! ) og en turbo kursus HGs på 3 måneden. Har dog desværre aldrig kunne finde mig en praktikplads og er dermed stadigvæk ufaglært her i DK. En videregående uddannelse var dog liiiige over kanten for mig.

  7.Ellers har jeg været hjemmegående og linedance instruktør. Jeg kan ikke gøre for det, jeg elsker at være hjemmegående. Ja, jeg ved… føler altid som om jeg skal forsvare mig…dumt…selvom jeg kender faktisk mange kvinder, der kunne ønske sig at være hjemmegående. Jeg keder mig aldrig. Jeg er meget kreativ.

  8.Selvom jeg nyder at være hjemmegående, og går stadigvæk rund her på jorden efter min sygdom, så er der alligevel opstået en slags angst for fremtiden. Jeg er heldigvis blevet bedre til at være mere i nuet, især tak til at læse bøger og se youtubefilm fra Eckhardt Tolle. ”Jeg falder i søvn med ham”.

  9.Jeg drømmer om at starte en blog på hollandsk om mit liv i DK (altså der hvor jeg bor i DK ) Livet her er nok en smule anderledes end i storbyerne, samt en blog på Hollandsk om LCHF for at åbne øjnene af hollændere om alt det gode med LCHF. Men jeg kan ikke rigtig tage mig sammen…nok pga. pkt 4.

  10. Jeg er ikke religiøs, men jeg tror meget på livet efter døden og reinkarnation. Når jeg en dag har råd vil jeg tage en session hos en regressions hypnotisør (Forrige liv) og en gang til en Quantum healing regression therapi (livet mellem livene) Jeg håber hermed at kunne finde ud af hvordan jeg kan komme videre med nogle områder i mit liv.

  Ok, det blev til 10 laaaange punkter. Men sådan er det! :-)

  Svar
 4. giver det også et skud, og tak for en skøn blog!!

  1. 21 og studerer marketing

  2. jeg er et kæmpe rodehoved, men som jeg plejer at sige, hellere system i roddet, end rod i systemet.

  3. jeg elsker at rejse – og dømmerejsen går til Bali …. en dag

  4. jeg stopper op og snakker med folks hunde. Jeg kan godt lide, at hunde ikke dømmer en, men er glade når man vil “snakke” med dem.

  5. Jeg fik i sommer konstateret PCO, hvilket kan være utrolig svært at leve med når man er ung og græder oppe ved buffetten når det meste af det ikke må spises. Derfor er jeg super glad for den inspiration du giver om sukker-frie opskrifter.

  6. jeg har mødt min kæreste på en dating app – og jeg er stadig smask hamrende forelsket i ham!

  7. jeg elsker min krop og har lært at acceptere at det er sådan jeg nu en gang ser ud, selvom jeg altid siger jeg godt kunne trænge til at smide et par kilo eller to.

  8. mit selvværd og selvtillid er helt i top – andres negative meninger om mig praller af

  9. jeg tudbrølede da jeg flyttede hjemmefra

  10. jeg har mistet 4 familiemedlemmer på 1½ år til kræft, 2 lige op til jul.

  Svar
 5. Jeg kan også :)

  1. Jeg blev 39 igår, men kan nogle gange tage mig selv i at identificere mig med 16-20 årige i film, serier osv.

  2. Jeg er gift for 3. gang med en mand der er 24 år ældre end mig, den første mand jeg har haft respekt for.

  3. Er barn af alkoholiker, mobbeoffer i mange år og voldtaget som 14 årig, samt har været gift med en voldelig ægtemand…

  4. Hvilket alt sammen har gjort mig umanerlig stærk og selvstændig idag.

  5. Min Iq ligger over de 140, hvilket kan være et problem fordi jeg “ved alt” og husker alt, så jeg kan have svært ved at forstå at andre kan have svært ved ting. Jeg er ekstremt logisk og kan se lette løsninger på alt, ligesom jeg kan finde vej uden problemer, og ikke bare finde vej, men finde den korteste rute, hvilket alt sammen gør at min mand føler sig “amputeret” nogen gange, fordi jeg “kan alting bedst”.

  6. Jeg lader nogen gange som om jeg er hjælpeløs, eller mindre klog, for at passe bedre ind. Og for at få min mand til at føle sig bedre tilpas.

  7. Trods jeg lykkes med mange forskellige ting, herunder de studier jeg vælger og har meget let ved at tilegne mig og omsætte viden, har jeg valgt at være selvstændig i en mere speciel karriere, hvor jeg trods mistro fra omverdnene har succes. Nogen mener jeg spilder intellektet, jeg mener jeg har valgt min passion.

  8. Pga bla. 5 er jeg ikke særlig social, kun i mit arbejde. Jeg har ikke behov for mennersker som sådan, hvertfald ikke mange, har mere brug for dyr og min egen lille familie, samt at tilegne mig mere viden. Jeg er svær at være sammen med, netop fordi jeg ved så meget og virkelig nogen gange jokker i spinaten ved at blive ved at holde på fakta og diskutere, fordi jeg er god til at komme med argumenter.

  9. Jeg går aldrig ind i en diskussion uden at have ret, og jeg er (som jeg skriver) nogle gange socialt handikappet, fordi jeg simpelthen ikke kan forstå at folk ikke ved det samme som mig, intellektuelt ved jeg de ikke nødvendigvis er istand til det, men følelsesmæssigt kommer det bag på mig gang på gang.

  10. Jeg har to børn, den ene med ADHD, som jeg selv diagnosticerede som 5 årig og arbejdede så meget med, at første gang han skulle udredes, var han så “dygtig” at de troede det var mig der var noget galt med, først efter 4 år fik vi en kæmpe undskyldning og en reel udredning. Han er nu på medicin og uanset alle historier, der er omkring fejldiagnosticering og forkert medicinering er jeg ikke i tvivl, og han stortrives nu.

  Nr 11 som ikke er på listen er: JEG HADER JANTELOVEN! Jeg er ikke i tvivl om at jeg har fejl og ikke er perfekt, men jeg er dælme hamrende dygtig til mit arbejde og som mor har jeg formået (trods lidt trælse udfordringer) at begge mine unger ikke er et øjeblik i tvivl om at jeg elsker dem overalt på jorden :)

  Svar
 6. Jeg giver det sgu også lige et skud ;)

  1. Jeg er lærerstuderende og færdig til sommer. Indimellem tvivler jeg stadig på, om det nu var det rette valg.
  2. Jeg er kreativ til fingerspidserne. Hvis jeg kunne, så levede jeg udelukkende af at sy, hækle, strikke og deslige.
  3. Jeg ELSKER min kæmpestore familie, men er ikke alt for begejstret for svigermekanikken :|
  4. Min krop har ualmindeligt mange defekter – ligefra kronisk forstuvet haleben til dobbelt drøbel og ekstra knogler i fødderne. Lidt mutant er man vel.
  5. Jeg har tabt 35 kg. Drømmer om at tabe en portion mere, men frygter samtidig al den løse hud.
  6. Jeg drømmer om at se samtlige kontinenter inden jeg dør.
  7. Jeg ved ikke om jeg skal have børn. Jeg tror det ikke. Endometriose, PCO, celleforandringer og kraftige kramper har sat sine spor – både fysisk og psykisk, så jeg tvivler også på at det kan lade sig gøre.
  8. Jeg elsker dyr. Alle dyr. Hvert og et :D lige med undtagelse af natsværmere, de sataner.
  9. Jeg drømmer om starte til fodbold igen. Holdsport er det eneste rigtige for mig.
  10. Jeg elsker fællesskaber, men jeg elsker også at kunne lukke døren bag mig og bruge tid i mit eget selskab.

  Svar
 7. Mor til 2 skønne knægte på 22 og 19.

  Uddannet engroshandelsassistent (internt salg kontor)& revisorassistent.

  Har 3 tattoos – får den 4 efter (yin/yang med Rei & ki i) jeg 9-11/9-16 tager Reiki I.

  Jeg er religiøs uden at være fanatisk – buddhistisk lutheraner vil jeg sige. Tager lige det bedste fra vores kristendom og fra buddhismen – nå kan man ikke det??? hm… det går da meget godt! ;) :D

  Jeg er DESVÆRRE sygemeldt – snart 4 år. Først 2 diskusprolapser og iskiasnerven i klemme.
  Så fik jeg lige en gang borreliose oveni – den sidder som ledbetændelse/gigtknuder i rigtig mange af mine led, træthed, koncentrations/hukommelsesbesvær.

  Går stærkt ind for alternativ behandling – går pt. til BMS og NADA akupunktur og en kombi af zoneterapi/bindevævsmassage/kraniosakral.( I DK får borreliapatienter max. 3 ugers antibiotica og så er man rask…ØH NOT!!)

  Forhandler af Forever Living, aloe vera – det har hjulpet mig rigtig meget. Også derfor min kost blev drastisk ændret – candidakost dvs. i store træk ingen hvedemel, sukker, ost, mælkeprodukter (kun piskefløde) hovedsageligt lyst kød – fjerkræ, fisk, skaldyr..

  Styrketræning er skiftet ud med yoga og prøver at holde mit løb oppe, bare så jeg kan klare en 5 km. Går ca. 170-210 km. om måneden – elsker sø, strand og skov.

  Single snart 9 år – først var det prioritering – mine børn og finde MIG uden en anden halvdel. Nu har jeg vist bare udviklet en masse “cdo (ocd – men de skal stå alfabetisk ish..)” og særheder af at bo alene, griner lidt for mig selv.
  Tror måske godt jeg kunne tænke mig at finde en kæreste (hvordan gør man lige det – laangt tilbage i gemmerne, smiler) – får da et stik af ensomhed indimellem:)

  Mistede begge forældre med 3 års mellemrum – har ikke så meget familie tilbage, men de dejligste venner i verden <3

  Jeg håber på at leve et laaaaangt liv – at blive "gammel" er ikke på min skala.

  Spiller lystigt Pokemon GO og konkurrerer med drengene :D

  Har forfærdeligt let til smil og latter – og til tårer, det være sig både glæde og sorg :)

  Elsker din Blog Jane – den er så ærlig og ligefrem!

  Svar
 8. Jeg elsker sådanne indlæg, så jeg vil da også være med:

  1. Jeg har fortrudt mit valg af uddannelse men er alligevel ret glad for mit job.
  2. Samme som dig :-/
  3. Jeg er selvvalgt barnefri og nyder at have nået en alder (37), hvor folk er holdt op med at spørge, om jeg ikke snart skal have børn.
  4. På trods af mange flytninger har jeg altid boet tæt ved vandet og kan slet ikke forestille mig ikke at gøre det.
  5. Jeg elsker efterår og vinter men hader, hvad mørket gør ved mit sind.
  6. For mange ting stresser mig, så jeg smider ud med hård hånd, når jeg rydder op.
  7. Jeg elsker hunde og har totalt krise over, at den, jeg har, er blevet så gammel.
  8. Jeg er i gang med at læse Moby Dick, og det har indtil videre taget 4 måneder, selvom jeg synes, den er god.
  9. Jeg kan ikke lide flødeboller, hvilket altid medfører undrende blikke, når jeg siger det højt.
  10. Jeg orker generelt ikke at følge med i en tv serie og er derfor hægtet af i ret mange samtaler i disse tider.

  Svar
 9. Inspirerende læsning – kan genkende mig selv i mange af punkterne ?
  1) Er 43 år og har svært ved at affinde mig med at blive ældre. Jeg ved egentlig ikke helt hvorfor.

  2) Elsker at se uhyggelige film – selvom jeg ikke tør. Jeg ender som regel med at se det meste af filmen med hænderne foran øjnene eller uden lyd!

  3) Har to børn som jeg elsker over alt på jorden, og som jeg ikke ville undvære. Alligevel glæder jeg mig til de flytter hjemmefra

  4) Er gift med min mand på 20. år og synes stadig han er dejlig…og en gang imellem lidt træls

  5) Kan ligesom så mange andre ikke fordrage forældreintra, legeaftaler og fællesbuffet, men deltager alligevel hver gang.

  6) Elsker at læse bøger og kan nemt tygge mig igennem et par bøger på en weekend

  7) Har et spændende job – men hvis jeg vandt den store gevinst i Lotto, ville jeg nok sige op med det samme

  8) Har en irriterende vane med at tvivle på mig selv og tænke “Gad vide hvornår de opdager, at jeg ikke kan en skid?” Der er ikke nogen, der har opdaget det endnu, så jeg tror, at jeg klarer frisag ?
  9) Fremstår selvsikker, også når jeg tvivler på mig selv. Ikke for at skjule det for andre, men for at snyde min hjerne ud af den irrationelle frygt for ikke at slå til

  10) Har de bedste intentioner om at leve sundt og lykkedes også med det størstedelen af tiden. Elsker min træning…..men har en svaghed for kage. Har lært mig selv, at det er ok at “falde af hesten”, så længe jeg kommer op på den igen med det samme. Livet er ikke en sprint, men et marathon

  Svar
  • Åh, hvor nogle gode vaner! Især punkt 8 har jeg også haft. I mange år ventede jeg på, at de skulle ringe fra universitetet og sige, at de gerne ville have alle de fine karakterer tilbage. Haha! MEN… nu hvor jeg læser dig skrive det, kan jeg også fornemme, at jeg faktisk ikke gør det længere. I bund og grund handler det jo om at man underbyder sig selv, og det er dumt. Så tag din frisag og nyd den! ;-)

   Svar
 10. Super spændende at få en anden indsigt i dit liv :-)
  Her er 10 ikke-madrelaterede facts om mig.
  1. Jeg går i 3.g på HTX
  2. Jeg har Asberger og har svært ved at være social
  3. Jeg fik konstateret en stressrelateret depression i foråret
  4. Jeg er A-menneske og står getrne tidligt op for at træne eller have god tid til at nyde en kop kaffe, inden det er tid til afgang
  5. Jeg er dårlig til at modtage ros; jeg er aldrig tilfreds men er derimod for perfektionistisk
  6. Jeg var hestepige, da jeg var mindre (stoppede for 4 år siden og havde indtil da hele livet)
  7. Det er som om, jeg ikke opfatter jeg skal til eksamen op til den og er overhovedet ikke nervøs over det, men når det kommer til eksamensdagen, står jeg vildt tidligt og er rastløs.
  8. Jeg er halv nordmand.
  9. Jeg nyder at gå lange ture (både alene og sammen med andre).
  10. Jeg har ingen stedsans (som i virkelig “ingen”; det er næsten bogstavligt, at jeg kan fare vild i en papkasse).

  Svar
  • Tusind tak Johanne. Hvor var det fin læsning!

   Jeg har altid haft det som dig i punkt 5. De sidste par år har jeg virkelig øvet mig i at sige TAK, når folk roste mig (tak – uden at tale mig selv ned) og jeg har øvet mig på at nedtone min perfektionisme og sigte efter “ikke perfekt – men GODT NOK”. Det er svært med kan virkelig anbefales.

   Svar
 11. Sjov læsning :) Her et bidrag fra mig:

  1. 42 år, mor til en dreng på 8 og en pige på 5
  2. Gift med Jesper på 10. år, som jeg skal være sammen med resten af livet
  3. Jeg har endelig fundet mit drømmejob (okay, det er 2,5 år siden, men efter ca 20 år i branchen føles det stadig lidt nyt)
  4. Har kæmpe passion for sund madlavning (og kagebagning!) og dækker det lidt ind under nødvendigheden af, at det jo skal mad på bordet
  5. Spiser indimellem ungernes slik i smug, når de sover
  6. Er normalt blid som et lam, men har mega temperament – mest når folk ikke lytter eller pga uretfærdighed eller uærlighed
  7. Har svært ved at rumme vrede – især mine børns
  8. Savner min mor og far så meget, at det indimellem gør fysisk ondt, selvom det er ca hhv 15 og 20 år siden, de døde
  9. Jeg overvejer at droppe min hormonspiral og mærke, hvad der sker i min krop efter det meste af et liv på p-piller, mini-piller og spiral
  10. Jeg har lyst til at skrive en bog

  Kh Eva

  Svar
  • Også sjov læsning fra dig. Tak Eva.

   Jeg har også lidt med den vrede i punkt 7. Jeg suger al (dårlig) stemning til mig og kan slet ikke klare, hvis folk (mine unger) går og surmuler.

   Og punkt 9 må vi lige tage et kig på begge to, tror jeg :)

   Svar
 12. 1. Jeg er i fuld gang med at uddanne mig til ernæringsassistent og er lige startet på min elevplads – puha, det er hårdt, men hvor er det fedt at komme rigtigt igang og blive bekræftet i, at det er det helt rigtige for mig!

  2. Jeg har min egen virksomhed som selvstændig hestetræner og intruktør i alternativ hestehåndtering og jeg ELSKER det!

  3. Jeg lider af angst og selvom jeg ikke er meget påvirket af det i mit arbejdsliv, kan simple ting som at handle ind, være et rent mareridt.

  4. Jeg er laktoseintolerant, men er af den holdning, at nogle ting – specielt kager – bare er en gang “uro” i maven værd.

  5. Jeg flyttede til Sverige, da jeg afsluttede 9. klasse, for at gå på ridegymnasium og boede der i 4 år – de mest udfordrende og lærerige år i hele mit liv.

  6. Jeg bor sammen med min kæreste, min kat og min hamster i en alt for lille etværelses lejlighed.

  7. Jeg roder helt sindsygt og hader at rydde op, men egentlig ikke at gøre rent.

  8. Jeg hører rigtig meget forskellig musik, men har specielt en svaghed for country.

  9. Jeg vejer i hvert fald 35 kg for meget og nok også 40.

  10. Jeg er meget smilende og tager ofte mig selv i, at sidde og ubevidst smile af ingenting.

  Tusind tak for en meget inspirerende blog og alle dine mange spændende opskrifter :D

  Svar
  • Tak for de gode punkter, Pernille. Hvor er du sej med uddannelse og selvstændig virksomhed!

   Punkt 10 kunne jeg lære noget af… Jeg er mere “glasset er halvtomt-typen” og det er bare så dumt…

   Svar
 13. 1. Jeg har fulgt bloggen her i 3½ år.
  2. 3 kejsersnit, 1 fjernet blindtarm, overskydende hud fjernet= grimt maveskind
  3. Er vokset op med ondt i maven. Fik først stillet diagnoen IBS for 4 år siden.
  4. Du har inspireret mig til at få min egen blog “familiefristelser.dk”
  5. Jeg drømmer om at gå all in på keto-kost, og finde et godt dansk netværk for det
  6. Jeg er 47 år, har 4 børn fra 13-25 år.
  7. Jeg elsker at lytte til keto-talk med Jimmy Moore & the doc.
  8. Jeg ÆLSKAR at være mormor <3
  9. Jeg er vild med at stå på rulleskøjter, men bliver ved med at udsætte FNS (Friday night skate) fordi jeg er bange for at køre på brosten.
  10. Jeg holder aldrig op med at spise low carb-high fat !

  Svar
  • Hvor er du god, Linda!
   Jeg er med dig på punkt 3. Min læge har ofte talt om IBS og jeg har tolket det som en skraldespandsdiagnose uden egentlig betydning. Jeg har de sidste måneder prøvet at kombinere LCHF med low Fodmap og det virker altså okay, synes jeg. I hvert fald bedre end noget andet, jeg har prøvet.

   Og yay til punkt 7 – me too!

   Svar
 14. Der er jo nærmest terapi, jeg prøver også:

  1. Ingen har lært mig mere om mig selv end min 10 mdr. gamle søn. På godt og ondt. Han er dog det blideste og gladeste barn man kan ønske sig. Jeg vil gerne have 3, mon de alle bliver så skønne… Jeg har valgt at tage en stor del af æren for at have fået sådan en dejlig dreng.

  2. Jeg synes mine armhuler lugter af ristede løg efter jeg er blevet mor. Mærkeligt. Jeg spiser ikke ristede løg.

  3. Jeg tror på at naturen ALTID ved bedst. Min tiltro til naturen er større end mine nærmeste nok ved… Jeg tror på at hvis man lytter til, ser på og følger naturen uden indblanding fra kemi, opdragelses-teorier og materialisme, så får/bliver man et meget fint og meget sundt menneske.

  4. Mit barns far er min mand og min store kærlighed. Selvom jeg fortæller ham det tit, tror jeg ikke han helt ved, hvad det betyder. Men han er det bedste menneske på jorden.

  5. Jeg er introvert, men jeg har et kæmpe temperament. Jeg har smadret en del ting på den konto. Ikke så meget mere heldigvis.

  6. Jeg savner min far hver dag. Jeg siger det ikke til nogen for så begynder jeg at græde – meget. Men jeg savner ham. Nogle gange siger jeg det til min mand eller min søster. Men så græder jeg også.

  7. Jeg kan ikke tåle alkohol. Det tror jeg ikke der er nogen der kan. Men jeg kan virkelig ikke. Jeg bliver paranoid og hidsig. Eller dårlig.

  8. Jeg elsker chokolade og jeg spiser det tit som en lille trøst eller beløning. Jeg skal virkelig arbejde på den emotionelle spisning/kontrolmønster, der ligger der.

  9. Jeg elsker Elvis Presley med alt i min krop. Altså ALT. Jeg får kuldegysninger af at tænke på ham og hans liv.

  10. Jeg elsker denne slags udfordringer. Lidt lommepsykologi på en fredag. Det er lækkert. Så blev man lidt klogere af at beskue verden fra sin egen navle. Det kommer kun godt tilbage.

  God weekend. Og tak!

  Svar
  • Wow, sikke nogle gode punkter!
   Jeg deler fuldstændig punkt 1 – ingen kan fået mig til at udforske hjørnerne i min personlighed som mine børn har. På godt og ondt i øvrigt.

   Og punkt 2 fik mig sådan til at grine. Jeg oplever mere forskellig lugt. Stress-sved lugter fx anderledes end træningssved. Mærkeligt ikke?

   Svar
 15. Jeg er på pinterest og jeg får en gang imellem en mail, om at jeg har en pintvilling. Og det var nøjagtig sådan jeg havde det, da jeg læste dine “10 bud” :)
  -Jeg har været medlem af Vesterbro Rulleskøjteklub (får stadig mail)
  -Jeg har tvillinger
  -Jeg har 3 ar på maven (og mange flere andre steder)
  -Jeg har også været gået ned med stress og nu 10 år senere har jeg stadig mén og skal passe på.
  -og så får jeg klump i halsen og tårer i øjnene over de mest mærkelige ting :)
  -jo mere “dumme” folk bliver på nettet, des mere “sød” bliver jeg ;)

  1. 57 år (grimt tal når jeg skriver det) ;)
  2. Er arbejdsløs fra 1.8.2016
  3. Har en kæreste på samme alder – håber stadig han frier en dag.
  4. Min drøm var at få 10-12 børn, være selvforsynende og ha’ “Bondegårdsferie”
  5. Vejer 25 kilo for meget, til gengæld har jeg været røgfri i 10 år.
  6. Kan ikke læse bøger mere efter stress, men bruger lydbøger i stedet.
  7. Har ingen penge, men har begge mine forældre, min søster, mine børn og børnebørn, tag over hovedet og vand i hanen.
  8. Har ingen udlængsel, men elsker at se markerne og haven i alle årstider.
  9. Jeg ville ønske jeg kunne tage mig sammen til at få regnormen væk fra ryggen.
  10. Jeg har meldt mig til slankehold og gymnastik og glæder mig til at bruge dine opskrifter.

  Svar
 16. 1. Jeg “sprang ud” som selvstændig for 1 år siden og det har jeg ikke fortrudt.
  2. Jeg er lige fyldt 40. For 17 år siden troede jeg ikke, jeg ville nå de 30.
  3. Som regel trives jeg rimelig godt med min single-tilværelse…
  4. … men det ville nu være dejligt, hvis det der med mænd ikke voldte mig så store vanskeligheder.
  5. Jeg øver mig i at meditere.
  6. Det med mad har altid drillet lidt – lige indtil jeg for 2 år siden fik bogen “Spis dig mæt og glad” i hånden. Fra dag 1 var jeg hooked og jeg trives med mad på en måde, som jeg aldrig troede muligt.
  7. Jeg har levet med diagnosen hiv i 17 år.
  8. Jeg er vild med, at man som velbehandlet hiv+ ikke er i stand til at give smitten videre. HURRA for dygtige og engagerede forskere.
  9. Jeg elsker tanken om, at efteråret inden længe er på vej.
  10. Jeg håber, at min 15-årige hund har tænkt sig at tage 15 år mere.

  Svar
  • Ej Lotte, sikke nogle fine punkter og en fin fortælling. Jeg vidste slet ikke, at de var så langt fremme i hiv-behandlingen. Fedt!

   Og punkt 6 – det gør mig glad! <3

   Svar
 17. Jeg vil også være med.

  1) jeg kommer fra Grønland, ser grønlandsk ud og bliver altid spurgt om hvorfor jeg så taler så godt dansk

  2) Jeg er 37, mit længste forhold jeg nogensinde har haft varede 9 mdr. Kan godt savne at have en samlever, men jeg kan også godt undvære. Måske derfor at jeg aldrig rigtig har fundet en mand jeg vil dele mit liv med

  3) Jeg var 34 da jeg fandt min plads inden for motionsverden

  4) Jeg taler meget med mig selv når jeg arbejder

  5) Jeg har udviklet mig til at være “hende med alle dyrene” (2 katte og en hundehvalp)

  6) Jeg laver sindssygt god mad, blandt andet inspireret fra denne hjemmeside – men synes det er enormt kedeligt at lave mad kun til mig selv… SÅ mine venner nyder godt af mine madkundsskaber :)

  7) Jeg er ivrig jæger

  8) Kunne godt tænke mig at lave noget mere frivilligt arbejde, men kan ikke selv finde ud af hvad det frivillige skulle omhandle

  9) Jeg piller næse når jeg tror ingen ser det

  10) Inderst inde er jeg bare en prinssesse som gerne vil passes på – jeg er bare enormt dårlig til at vise det ;)

  Svar
  • Tak for de gode punkter – hvor er det sjovt som de stikker i forskellige retninger. Fra jæger til prinsesse. De fleste af os rummer jo netop begge facetter.

   Svar
 18. 1. Mor til Colin og Clara (og lidt Martin, min mand)
  2. Afdelingschef i Silvan Farum, som jeg elsker mere end at holde fri
  3. Jeg havde folk der er forudindtaget. Især på mit arbejde, når jeg tilbyder min hjælp til kunder og de beder mig om at finde en medarbejder som kan hjælpe #jegkanaltsåogsågodtfindeudafdet
  4. Jeg slapper tit af om aftenen på sofaen, men bliver doven. Så når vi når onsdag så skal der ske noget. Enten træning, møde med arbejde, venindehygge eller andet. Så kører jeg fra mand og børn for at have Janni-tid.
  5. Jeg er ret gnaven om morgenen.
  6. Jeg ryger men min far ved ikke at jeg er begyndt igen. Det er 3-4 år siden.
  7. Jeg har lige købt en af dine bøger til min kollega som jeg mener bør tabe 50 kg. Han trænger til et spark.
  8. Jeg bør selv tabe 20 kg, men har det godt med mig selv i øjeblikket, fordi der er to mænd (udover min mand) som har flirtet med mig.
  9. Min datter på næsten 7 læser på 2-3 klasses niveau. Jeg er pavestolt, men er bange for at de “taber” hende i skolen eller at hun mister interessen når det først gælder.
  10. Jeg syntes faktisk det er lidt svært at skrive hele 10 (9) ting om sig selv.

  Svar
  • Elsker de punkter! Punkt 2 er så dejligt at læse om og punkt 3 deler jeg 100%.
   Og flot med din datter. Håber, hun møder nogle gode lærere i skolen.

   Svar