10 gode råd til julefrokosten


Det er sæson for julefrokoster, og der er helt sikkert mange af jer, der skal afsted til den årlige firmajulefrokost i disse dage. Ikke mig. For jeg har jo vinket midlertidigt farvel til det hektiske private erhvervsliv til fordel for en tilværelse, hvor jeg kan gå i nattøj hele dagen, hvis det er det, jeg vil.

Det kan varmt anbefales, i øvrigt, at holde en pause fra det traditionelle arbejdsliv, hvis man øjner muligheden for det. Det betyder jo så godt nok, at årets julefrokost bliver en lidt ensom en af slagsen, men det må man så leve med.

Alligevel vil jeg give jer mine 10 bedste tips til årets firmajulefrokost. De er genbrug fra tidligere års erfaringer, men kan sagtens trækkes frem igen. De er baseret på… ehreeem… personlig erfaring.

10 gode råd til julefrokosten

1. Drik ikke alkohol inden maden

Det er ikke smart at være fuld allerede ved ankomst og forulempe diverse direktører med sin uforbeholdne mening. Inden klokken er 20. Taler af erfaring her.

2. Drik også vand

Hørte du det: Drik også vand!

3. Drik kun vin

Ja, altså og vand. Ingen snaps, vodka, gintonic ellers hvad der nu kan synes, som en glimrende idé efter midnat.

4. Spis godt med mad

Ikke bare til middagen men hele dagen. Jeg har tendens til at miste appetitten til store fester, og så ryger der i stedet for meget vin ind, og det er ikke så smart.

5. Dans

Meget og længe. Man kan ikke drikke, imens man danser.

6. Stop med at drikke omkring midnat

Herefter kan beruselsen sagtens klare sig selv uden ekstra påfyldning.

7. Tal ikke med folk fra ledergruppen

Dans med dem, men tal ikke.

8. Tal ikke om arbejde

Hvis nogen vil diskutere arbejde, så sig: Lad os tale om det på mandag! Gentager det lige: Lad os tale om det på mandag. Undgå lange diskussioner med kværulanterne. Det kan dræbe enhver fest.

9. Tag for guds skyld en taxa hjem

Lad være med at cykle hjem. Stiv i snevejr!

10. Drik et stort glas vand med 1 tsk salt inden du går i seng

Det sparer dig for de værste tømmermænd. Stol bare på mig.

Og sidste tip: Se denne film. Mange gange. Den kommer så tæt på sandheden, at det gør ondt.


Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “10 gode råd til julefrokosten”

Skriv en kommentar

 1. I år skal jeg ‘heldigvis’ enormt tidligt op lørdag, fordi jeg skal køre endnu en portion ting til huset, så antallet af drinks bliver ikke så mange i år :-)

  og enig i ikke at tale arbejde og slet ikke ordne den jobmæssige verdenssituation med chefen :-)

  Svar
 2. Med glodien på hovedet kan jeg faktisk sige, at jeg efterlever dine gode råd ret godt. Især det der med at stoppe i tide og drikke vand. Det virker for mig. Ikke at det ikke er gået galt en gang, eller to, eller …;-). Sådan lidt “jeg har dte skide sjovt nu. Hvis jeg drikker lidt mere, får jeg det endnu sjovere”. Nååååååååååååååt :D

  Svar
  • Ha ha, jeg er mere sådan typen der laver “jeg har drukket omkring en flaske rødvin og er fuldstændig upåvirket af det. Hvor er der nogle shots?”.

   Andre gange må jeg lægge mig efter to glas vin. Det afhænger sådan lidt af dagsformen ;-)

   Svar
 3. Haha – 1, 6, 7 og 8 kunne jeg nok godt lige have brugt en reminer på for to uger siden ;) Det er sjovt, som man altid har intentioner om at det skal være stille og roligt til arbejdsjulefrokosten, men det ALDRIG ender sådan!
  I øvrigt tror jeg kun på frisk luft og masser af det mod tømmermænd. Og søvn. Har engang prøvet høfeberpiller, men det virkede som om de gjorde det meget værre!

  Svar
 4. ALtså er jeg den eneste, der får lyst til at drikke mig i hegnet her haha.
  Jeg har ikke været til firmajulefrokoster i 10 år, da jeg jo også er en af dem, der har meldt mig ud af det traditionelle arbejdsliv, så hvad ved jeg om, hvordan det foregår. Men jeg kan i hvert fald mærke, at jeg da snart trænger til en ordentlig brandert i mit helt private liv. Det sker stort set aldrig, for jeg bliver SÅ irriterende, når jeg har drukket for meget. Men hvis man nu gjorde det lidt oftere, så kunne jeg måske lære mig selv at håndtere det lidt bedre :D

  Svar
 5. Nu har jeg været på Chlorella-markedet for at researche (det skal altså prøves af!!), men der er jo mange forskellige varianter og prisniveauer – er der et produkt, du (og jer andre) kan anbefale?

  Svar
 6. Uh, jeg er glad for, at jeg ikke drikker alkohol. Har jeg ikke gjort siden teenageårene. Bevidst valg, da det ikke sige mig noget eller smager mig.
  Men god fest til dem, der skal afsted.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 7. Ej, den gør virkeligt ondt.

  Jeg har ikke været fuld i mange, mange år. Lige indtil jeg kom til et pindemads arrangement med gin&tonic. Det er fandme ikke smart (næsten ingen mad og masser af sprut). Gør det aldrig igen.

  Svar
  • Det er mærkeligt nok en fejl, jeg begår gang på gang, den med næsten ingen mad og masser af alkohol… :-( Jeg lærer det vel en dag…

   Svar
   • ha ha ha ha… næppe :-) Og det kan være så svært. Det er vist noget med, at man skal ‘gemme’ appetitten og derfor holder igen hele dagen. Og i virkeligheden bør man gøre det fuldstændigt omvendt.

    Svar