10 budgetvenlige opskrifter


Her får du 10 bud på budgetvenlige opskrifter, du kan spise på Low Carb. Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at fødevarepriser og energipriserne er skudt i vejret. Det kalder på gode ideer og inspiration til at spare lidt på madbudgettet.

Jeg har derfor udvalgt 10 af mine opskrifter, som er både nemt, lækkert og billigt.

Low Carb på budget

Det er ikke nogen hemmelighed, at kød og grøntsager fylder meget i madbudgettet. Sund mad er bare dyrere og det kommer vi ikke udenom. Ultraforarbejdede fødevarer er langt billigere end næringsrige fødevarer. Tomme kalorier = billig mad. Heldigvis oplever mange, der starter på Low Carb, at de også henter penge i alt det, de ikke længere køber. Bagerbrød, kage, slik, sodavand, chips osv. er jo heller ikke gratis.

Men kan man spise Low Carb på budget? Ja, det kan man faktisk godt. Det kan dog kræve et kompromis her og der. Det har jeg også skrevet et længere indlæg om lige her: Low Carb på budget. Der får du mine bedste sparetips og tricks til at spise mere budgetvenligt, selvom din kost er Low Carb.

Indlægget er til PLUSmedlemmer, men hvis du gerne vil læse indlægget kan du som nyt medlem prøve MadbandittenPLUS 7 dage gratis.

Spar energi under madlavningen

Alle retterne kan laves, uden at ovnen skal tændes. Samtidig kan mange af dem laves, uden at du skal have gang i flere gryder, potter og pander på en gang.

Når retterne simrer, kan du lægge låg på gryden, sætte emhætten på laveste niveau (og åbne vinduet) og spare endnu mere energi. Og nu hvor du er i gang, giver det god mening at lave dobbelt op af retterne. Så har du nemlig lavet mad til flere dage.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

6 kommentarer til “10 budgetvenlige opskrifter”

 1. Tak for endnu et super relevant indlæg, Jane!

  Jeg har spist striks keto (under 20g/dag kulhydrat) siden maj, og jeg kan virkelig godt mærke det på madbudgettet. Hos mig er det en kombination af de betydeligt forhøjede fødevarepriser og mit øgede kødforbrug, samt at jeg insisterer på at handle økologisk, både grøntsager og kød.

  Vedr. kødforbrug (inkl. fisk, æg, osv.) bliver det til ca. 450-500g om dagen (proteinindtag på ca. 100-110g om dagen), og det kan i den grad mærkes på pengepungen. Og selv om jeg nærlæser tilbudsaviser og sammenligner tilbud på nettet, forsøger at købe større ind til gode priser og så fryse ned, osv. — så har jeg fx i september brugt mere end 5.000,- kr. på supermarkedsindkøb (hvilket er knap en fordobling af, hvad jeg har brugt før keto + før priserne begyndte at stikke af), og her er altså tale om en enkeltmands husholdning. Det stikker jo fuldstændig af! (Jeg laver al mad fra bunden og spiser aldrig ude på restaurant eller køber takeaway, og har nul madspild; spisende gæster 1-2 gange om ugen.)

  Det skal så siges, at tallet den sidste måned bl.a. er kommet så højt op, fordi jeg også skulle have købt lidt ind til forrådskammeret, nogle gode olivenolier og den slags, og det holder forhåbentlig længere end en måned. Og nu er der godt fyldt op i fryseren, så der er til et par ugers kødlager i hvert fald.

  Jeg elsker at spise keto, det fungerer super godt, og jeg fortryder ingenting. Takket være ikke mindst dine fantastiske produkter/bøger, har det været en yderst let omstilling, som hele min organisme takker/kvitterer for hver eneste dag. Der er dog ingen tvivl om, at keto forekommer mig at være en meget priviligeret og rig kost. Af helbredsmæssige årsager er det noget, jeg prioriterer aller højest, for mig er det functional medicine / functional nutrition, der virkelig er det hele værd — og samtidig, er det med min begrænsede økonomi helt klart på bekostning af andre ting, og jeg har måtte skære ned på andre områder for at få det til at gå op. Det er ikke en klage, bare en reality check, især hvis nogen læser med og kan bruge min erfaring til noget ift. deres egne overvejelser. Jeg vænner mig fortsat til den nye budgetfordeling, og det bliver jeg ved med at arbejde for at få bugt med. Måske kan det/jeg blive lidt bedre.

  Alt godt til dig, Jane — tak for dit gode arbejde, gode indspark, god inspiration!
  Med venlig hilsen
  Xan

  Svar
  • 100% enig. Bortset fra at jeg hellere vil sige, at sundhed er ekstremt priviligeret. Næringsfattige kalorier er billige og næringsrige kalorier er dyre. Og det giver en kæmpe social slagside, som også kommer til udtryk i både sygdoms- og fedmestatistikker.

   Svar
  • Øøøhm… mange af dem er da Keto-egnede…?! Eller måske forstår jeg ikke dit spørgsmål.

   Dem med bælgfrugter er du nødt til at vælge helt fra på keto. Det kommer aldrig til at kunne lade sig gøre.

   Svar
 2. Jeg er enig med dig i, at vi bør spise flere real foods/non ultra prosed foods/ rigtig mad og en McD burger koster det samme som for 20 år siden, men hvorfor er det dyre at spise rigtigmad? Her efterspørger jeg dokumentation.

  Svar
  • Gud er det virkelig sandt med McD-priser? Hvor foruroligende🤯

   Jeg ved ikke hvorfor det er dyrere at spise rigtig mad….

   Svar