10 år med LCHF spis dig mæt og glad


I dag er det 10 år siden min allerførste bog, LCHF Spis dig mæt og glad udkom. Selvom Madbanditten allerede havde eksisteret i to år på det tidspunkt, var det bogen, der for alvor satte gang i det hele. Og den har på mange måder været en stor del af forklaringen på, hvorfor lavkulhydratkost blev så udbredt i Danmark.

Jeg er så taknemmelig, både for Politikens Forlag, som tog en chance med en ukendt førstegangsforfatter som mig og for alle de loyale læsere, der stormede ud og købte bogen, så den lagde sig komfortabelt i toppen af bestsellerlisten. Der lå den i den bedste del af et helt år.

Bogen har solgt mere end 100.000 eksemplarer i Danmark og er udkommet i Island, Norge, Holland, Belgien og Tyskland.

Et lille tilbageblik på 10 år

Jeg var 36, da bogen udkom. Mine børn var 7 (nuuurh🥰). Det føles som et andet liv og er det jo på mange måder også.

Jane 36 år (2013)

Jeg var så ung😅 Jeg husker, at jeg så gerne ville ud med mit budskab, men jeg var så utroligt ukomfortabel med at skulle stille mig i forreste række. Jeg er ikke typen, der soler sig i opmærksomhed, og mange ting ville have været meget nemmere, hvis jeg elskede opmærksomhed og at se mig selv i bladene. Men jeg har det bedst tilbagetrukkent i skyggen.

Min største skræk i forbindelse med bogen var, at den ville blive en kæmpe succes, og at folk ville begynde at genkende mig på gaden.

Min næststørste skræk i forbindelse med bogen var, at den ville blive en kæmpe fiasko. Ja ja, jeg siger ikke, at jeg altid er lige rationel, men sådan husker jeg det.

Jane 46 år (2023)

Jeg er stadig ikke vild med opmærksomheden, men jeg har vænnet mig til en del af den. Og jeg er helt ok med at folk kommer hen og siger hej. Det vil jeg faktisk hellere end at de bare kigger og hvisker.

Men jeg har i en fart måtte lære at sætte nogle benhårde grænser, og det er jo altid sundt at lære. Internettet og det at have mange, der følger med, er ikke en gratis omgang, og jeg har været tæt på alvorlig stress flere gange igennem årene og haft perioder, hvor jeg har haft mest lyst til at lukke butikken og flytte langt væk. Dog mest i de første år, hvor det hele var meget intenst.

Med årene har jeg lært at den eneste, der kan sætte grænserne, er mig selv.

Enkle principper og god og velsmagende mad

Dette tilbageblik minder mig også om, hvordan det dengang var en simplere tid. Budskabet var enklere: Bare lad være med at spise sukker, brød, ris, pasta og kartoffel og spis i stedet grøntsager, kød og fedt. That’s it.

For mange er det rigeligt og i hvert fald et godt sted at starte. Så kan man jo altid skrue lidt henad vejen, hvis det er nødvendigt.

Postkort bagside

Det er ikke alle ting i bogen, jeg helt ville sige på samme måde i dag, men sådan er det jo, når der lige går et årti. Men hovedbudskabet står jeg 100% på mål for: Spis rigtig mad. Lad være med at spise alt det bras. Spis kød, grøntsager og fedt. Hold fokus på de store vigtige ting og pyt med de små detaljer. Det er dit liv, det handler om og det er din opgave at få det bedste ud af det💚

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

11 kommentarer til “10 år med LCHF spis dig mæt og glad”

Skriv en kommentar

  1. Jeg glæder mig dagligt over at have budt Madbanditten og KETO /LCHF ind i min hverdag. Jeg har de fleste af dine bøger og mange madplaner m.m. Jeg har en langt bedre sult regulering og ved hvad der er sket, når kulhydrat cravings overmander mig – og dermed også hvad jeg skal gøre ved det☺️
    Selv på restauranter er det mere og mere muligt at spise kød, grønsager og fedt☺️ Jeg kommer ikke til at vende tilbage til traditionel kost.

    Svar
  2. Hej Jane,
    Jeg har faktisk lige haft fat i bogen i går og set den søde hilsen, du skrev i bogen. Jeg har været on – off i flere år på LCHF/keto, men har for alvor taget det til mig efter at jeg fik konstateret type 2 diabetes i februar og nu er der bare ingen vej tilbage og den bog, den kan altså stadig noget ligesom dine andre bøger, jeg har lavet mad efter madglad 3 gange i den sidste uge.
    Så tillykke med jubilæet og jeg er altså stadig glad for den bog og mit møde med Madbanditten for +10 år siden

    Svar
    • Tusind tak – og ja, den bog kan virkelig stadig noget. Det er så mange af mine favoritopskrifter, der er deri❤️

      Svar
  3. Tillykke med jubilæet👏
    Jeg ville da vildt gerne vide, hvad du ville sige anderledes i dag😊 Jeg bruger den jo stadig nogle gange👏

    Svar
    • Åh det er mange ting. Nogle ting er jeg ikke villig til at udtale mig så skråsikkert om længere, men det tror jeg kommer med at forståelsen bliver større og man (jeg) indser at ting sjældent er så sort/hvide. Og så en masse andre småting….

      Men hovedbudskabet står jeg ved (forevigt): Spis rigtig mad❤️

      Svar
  4. Ps – jeg savner dine gode artikler om ‘alt muligt’ – er det fordi jeg fik dem i det første KETO-forløb?
    Kan jeg stadig tilgå materialet derfra?

    Svar