Kager

Lækre LCHF-kageopskrifter --> Madbanditten.dk

VELKOMMEN TIL MINE KAGEOPSKRIFTER

En lille disclaimer til at starte med: Næsten alle kager nedenfor er uden gluten og uden tilsat sukker. Ikke alle kager er dog low carb, da jeg ind imellem bruger frugt eller tørret frugt til sødning.

KAGER MED CHOKOLADE

Boutykage

Brownie med saltkaramel (melfri men ikke helt sukkerfri)

Brownie med bønner (ikke LCHF)

Chokoladekage uden mel – kun 4 ingredienser

Choko-karamelkage

Chokolademuffins med fræk chokoladefrosting

Gateau Marcel (verdens bedste chokoladekage i LCHF version)

Raw chokoladekage

Raw brownie med After Eight smag

Raw brownie med gojibær og fræk topping

Rødbedebrownie med gufguf topping

 

SKÆREKAGER

Bananbrød med valnødder

Bountykage

Brunsviger 

Drømmekage fra Brovst – LCHF

Drømmekage – LCHF og forbedret version

Lakridskage – ikke LCHF

Mandelkage med Snickerstopping

Rødbedebrownie med gufguf topping

Svampet squashkage med gulerødder og valnødder

Æblekage – svimlende lækker og sund

Æblekage af gode efterårsæbler


KAGER MED FRUGT ELLER GRØNT

Bananbrød med valnødder

Hindbærparfait på rå nøddebund

Jordbærkage for sarte sjæle

Megamættende LCHF-lagkage 

Rabarber-mandelkage

Roulade – tre slags

Rødbedebrownie med gufguf topping

Svampet squashkage med gulerødder og valnødder

Æblekage – svimlende lækker og sund

Æblemuffins

Æbletærte

 

KAGER TIL KAFFEN

Kanelsnegle

Fastelavnsboller med chokoladecreme og hindbær

Fastelavnsboller med tre slags fyld


COOKIES

Cookies med appelsin og kanel

Cookies med pekannødder og kokos

Farlige peanutcookies

Vaniljecookies à la raw


LÆKRE KUGLER

Cake pops – eller en god romkugle

Citruskugler med valnødder og smør

Choko-lakrids-kugler

Glutenfrie romkugler

LCHF chokoladetrøfler (to die for)

Raw brunkagekugler

Raw pebernøddekugler


MUFFINS

Chokolademuffins med fræk chokoladefrosting

Kokosmuffins med valgfri chokolade

Mageløse mandelmuffins

Muffins med banan og brombær 

Æblemuffins


RAW KAGER

Raw After Eight kage

Raw banan-chokolade-lagkage

Raw brownie med After Eight smag

Raw brownie med appelsin og havtorn

Raw brownie med gojibær og fræk topping

Raw brunkagekugler

Raw hvid chokolade-cheesecake

Raw gulerodskage

Raw chokoladekage

Raw pebernøddekugler

greyline

Kommentarer

  1. Victoria skriver

    Og så lige mine ynglingsmuffins

    Chokolademuffins 12 stk
    Kværn 100 g. mandler i foodprocesser eller blender,
    Tilsæt 200 g dadler, 4-5 æg, ½ tsk bagepulver og 3-4 spsk kakao. Blend det hele sammen med 2 spsk kokosolie og kom det i muffins forme.
    Der kan evt. tilsættes hakkede valnødder og/eller chokolade
    Bag på 200 grader i 12-15 minutter.

  2. Janne skriver

    jeg må sige at din bog virkelig har givet mig meget lyst til at lægge kosten om til LCHF.
    Jeg har en datter der desværre har fået konstateret at hun er lactoseintolerant og det giver mig nogle udfordringer især ved dine lækre kageopskrifter hvor der skal smør i. har du en ide til hvad jeg kan erstatte smørret med. Hun er helt vild med din opskrift på “nutella” så den har vi lavet nogle gange.

  3. Camilla skriver

    hej

    kan jeg i din LCHF syndig brownie bruge sukrin i sted for kokossukker, da det er svært at fremskaffe?

  4. Paulina skriver

    Hej.
    Først og fremmest vil jeg takke for alle jeres gode opskrifter og inspirationer.
    Nogle af opskrifterne har fået LCHF mærke, medens andre ikke er LCHF.. Hvad med dem hvor der ikke er nogen bemærkning .. Er de LCHF eller ??

    • Jane skriver

      Der ligger mange hundrede opskrifter på bloggen her, og jeg tør ikke svare for dem alle. Størstedelen vil være LCHF, flere dog i den liberale ende. Ind imellem laver jeg mad til andre, fx mine unger, og her er det jo lidt en anden sag. Så jeg kan anbefale at bruge sund fornuft også :-)

  5. Paulina skriver

    Tak for svar.. Tænkte også at det måtte være sådan :-)
    Men det er nu dejligt, når der står en bemærkning om det er LCHF :-)

  6. Laila skriver

    Hej jane,
    Først og fremmest vil jeg rose dig for din blog, den er virkelig inspirende og god.
    Har lige et par spørgsmål, før jeg kaster mig ud i det. Hvis man er til de lidt søde sager, så kan jeg kun finde opskrifter hvor man skal købe en masse ekstra varer. F.eks. vaflerne og kagerne. Nu har jeg prøvet dukan kuren, der kunne man bruge havre og hvedklid og søde middel. Kan man ikke bruge det som erstatning. Hvis man ikke vil købe sig fattig i en masse helse produkter. Skal lige siges at jeg ikke er en ørn i et køkken,
    Mvh. Laila

  7. Karin Swift skriver

    I din opdateret Drømmekage opskrift bruger du kokos sukker, kan jeg bruge sukrin i stedet? I såfald hvor meget?

  8. Sanne skriver

    Mmmm har lige lavet dejen til din syndige brownie og jeg må altså sige, udfordringen er ikke at spise kagen medens den er varm, men at lade være med at spise dejen rå.

  9. Jeanette skriver

    Hej har en opskrift med 50gr hvedemel og 100 gr brun sukker ku dette evt erstattes med kokosfibre og palmesukker? Mvh jeanette

  10. Anne Sofie Hansen skriver

    Hej Jane

    Hvad hedder den kage som du har som billede øverst inden alle opskrifterne kommer, den har blåbær på toppen en form for nøddebund og så nogle pistacienødder med blåbærene, er opskriften på denne på siden? eller er de i den fine bog med kager og brød?

    Mvh Anne Sofie

  11. Anne Sofie Hansen skriver

    Hej Jane

    Tusind tak for hurtigt svar, jeg bliver da nødt til at købe denne bog også så jeg har alle 3 😉 De første 2 er mine bibler allerede 😉 tak for de dejligste opskrifter, god weekend

  12. Lena sæt sukkeret fra dig! skriver

    Hej! Kan jeg bruge alm Sukrin istedet for Gold?
    Og hvad er den dybere forskel på de to produkter?
    Knus L

  13. Maja skriver

    Hej Jane.
    Jeg er nystartet LCHF’er (en god måneds tid nu) og er så småt ved og finde ud af det hele.
    Nøj hvor jeg elsker det, og nøj hvor jeg elsker dine bøger og din blog!
    Jeg har lige et lille tip, som måske andre kan få glæde af :)
    Skulle prøve og bage dine børnekiks fra bogen, men det gik simpelthen i smadder (Jeg har aldrig været særlig god til at bage!) Men jeg tænkte at det simpelthen var synd at de skulle gå til spilde, så jeg smadrede simpelthen dem alle sammen i små stykker, puttede det i et opbevaringsglas, og bruger det nu som müsli på græsk yoghurt, og mums det er altså bare lækkert!
    Ved ikke hvor LCHF-venligt det er, men det smager nu altså bare godt ;P

  14. Henrik Bro Larsen skriver

    Hejsa Jane :-) ….. Det er mig igen 😉

    Jeg har lavet dine herlige Snickers, som er suuuper-laekre og ikke lader mig foele jeg er paa “diaet”, men explorer en ny spaendende maade at lave mad paa …
    Naar jeg sammenligner Snickers her fra med den som koebes paa tanken, saa mangler der karamellen….Har du en recept som er lchf og som “dur” ?
    Og saa min store savn…Jeg bor i tyskland og naar jeg kommer til DK saa “var” min foerste gang ind til guldbageren hvor jeg gik amok i Wienerbroed !
    Har du et recept paa en wienerstang med remonce, noedder og alt andet snask som er lchf ?
    Det kunne ogsaa goere at jeg kan lave den her i DE ….

    • Jane skriver

      Åh jeg har desværre ikke eksperimenteret med flydende karamel. Der går så meget sukker/sødning til at jeg ikke helt synes, det giver mening.

      I LCHF BRØD & KAGER har jeg en opskrift på en lækker kanelstang. Den er lidt svær at lave og indeholder bl.a. Pofiber, men ingen af delene hjælper jo rigtigt dig i udlandet :-/

      • Henrik skriver

        Ha! – Det er da noget du tror 😉
        Jeg har da 2 pakker Pofiber staaende i mit koekenskab :-) – der er en tysk webshop som saelger dette…
        Tyskerne grinde i oevrigt af navnet – “po” betyder “ende, bagdel”, og feber ligner “Fieber” – sa der er kommentarer om dette Pofiber giver forhoejet temperatur…
        Er der ellers noget “saerligt” jeg har brug for ? (Bogen lader jeg koebe af mine foraeldre som er i DK men kommer tilbage i Oktober…)
        Saaa det passer godt sammen med efteraarskulden….

  15. Henrik Bro Larsen skriver

    P.s.: Jeg gaar jo og droemmer om at kunne lave en aegte wienerstang, saadan med remonce, noedder ovenpaa og mange lag dej med smoer imellem…
    Men jeg kunne forestille mig at det ikke bliver nemt at rulle dejen ud, laegge smoer med samme konsistenz som dejen ud over, folde den sammen, rulle den ud igen og saa gentage det hele indtil jeg har WIenerbroedsdej… Kunne forestille mig at dejen ikke holder nok sammen…

    • Jane skriver

      Det er heller ikke den nemmeste opskrift, det vil jeg give dig. Jeg gjorde det sådan, at jeg fik fladet dejen ud og så smurte jeg alt det lækre i midten og lukkede så siderne omkring og dryssede på toppen med diverse. Resultatet (smagen) blev rigtig godt men helt køn var den ikke. Heldigvis har jeg en god fotograf til bøgerne 😉

  16. Henrik skriver

    Hejsa :-)
    Jeg har fundet dette recept paa wienerbroeds “basis”-dejen:
    http://www.hindbersnitten.dk/bagerskolen/Rulning_af_wienerdej.php
    Hvad tror du – med din erfaring – kan den oversaettes til LCHF ?
    Passer dette ?:
    25 g gær -> Hvordan kan man “omregne” gaer til bagepulver ? – Har laest mig til 1,5 tsk bp til 25g gear.
    200 g mælk eller vand
    500 g mel -> 500g mandelmel
    25 g sukker -> 35g Sukrin
    2 g salt
    100 g æg
    400 g margarine -> Jeg bruger hellere smoer

    Jeg ser et problem i at bagepulveret begynder at haeve saasnart jeg tilfoejer de vaade dele og jeg skal jo stadig rulle den ud o.s.v… Men jeg bliver jo noed til at bruge det da gaeren ikke har noget at spise…
    Jeg er godt klar over at du ikke har lavet saadan noget endnu og jeg skal nok lade vaere at slaa dig med en selleristang hvis det ikke lykkedes – jeg er klar til at vaere “proeveklud”…
    Mange tak for dit herlige arbejde,

    Henrik

    • Jane skriver

      Jeg tør ikke sige det. I denne type tilfælde tager jeg ikke udgangspunkt i en traditionel opskrift men hellere i en LCHF-brøddej, som jeg syntes har været ok at håndtere og så går jeg frem for det.

      Og phew, hvor er jeg lettet over at det med margarinen 😉

  17. skriver

    Hej Jane.
    Jeg har alle dine bøger og synes du er til god inspiration.
    Vi har 3 æbletræer og et blommetræ. og det skal selvfølgelig udnyttes.
    Derfor er jeg på udkig efter en erstatning for makroner til æblekage.
    Eller et andet godt foreslag på hvad man kunne putte i sådan en kold æblekage?
    Kan du hjælpe.?
    Hilsen Michelle

  18. Tina Nielsen skriver

    Hej jeg så et sted i går med havregrynskager med chokolade kan simpelthen ikke finde opskrift kan du hjælpe? Mange hilsner tina

    • Jane skriver

      Mine opskrifter er som regel uden kornprodukter, så jeg tror ikke at havregrynskager har været her…

  19. Victoria skriver

    Hej Jane.
    Godt nytår.
    Jeg var heldig at få “Brød og kager” i julegave, men leder forgæves efter opskriften på Tiramisu. På et tidspunkt mener jeg, du sagde, den kom med i den bog. Er det nogetjeg har misforstået, eller har jeg bare ikke læst godt nok?

  20. Victoria skriver

    Hej Jane.

    Jeg var heldig at få “Brød og Kager” i julegave, masser af skønne opskrifter.
    Og jeg vil lige sige VERDENS LÆKRESTE BROWNIE-KAGE, MUMS,
    og den bliver bestemt ikke ringere af at blive serveret med creme fraise, tak for det

  21. Sharon skriver

    Hej Jane
    Jeg kan ikke finde den “lagkage”, som er yderst i højre side i din billederække. Hvad hedder den, så jeg kan finde opskriften nedenfor?

    På forhånd, tak!

  22. Susanne skriver

    Jeg får nogle gange rigtig meget lyst til kage, men ved godt at hvis jeg bager en hel kage, så er det desværre også mig selv der spiser næsten del hel, og det er jo ikke så godt. Jeg er faldet over en opskrift til mikroovn, som jeg har modificeret lidt så det passer til lchf. Den kan varieres på mange måder og passer mig, der er lige til et stort “stykke” og så skal jeg ikke tænke på resten. Den kommer her.
    1/2 banan
    1 æg
    1 spk. Peanutbutter
    1 spk sukrin
    1 spk kakao
    1 spk kokosfiber eller mandelmel
    Mos bananen i en lille skål. Tilsæt peanutbutter og mos godt til det er blandet. Tilsæt æg og bland godt. Jeg bruger en gaffel til det hele. Tilsæt resten og bland godt. Hæld det nu i en lille form. I den originale opskrift bliver der brugt kaffekopper, jeg har sådan nogle forme der er lidt større end ramekiner og det passer. Sæt i mikroovn i 1,5 min. og tjek derefter om den er færdig eller skal have lidt til. Det passer med ca 2 min i det hele alt efter ovn. Mums en enkelt portion og jeg har ikke rester stående der frister

  23. Annika skriver

    Hej Jane,

    Jeg kan ikke helt forstå Sukrin som værende Naturligt, altså naturlig mad, så jeg tænker på om man ikke kan erstatte Sukrin med Palmesukker? Og det gælder i stort set alle dine opskrifter på kager eller brød.

    Venlig hilsen, Annika

    • Jane Faerber skriver

      Det kan du godt, Annika. Personligt foretrækker jeg også palmesukker over sukrin. Palmesukker er dog ikke low carb (men har lavt GI) og det skal man selvfølgelig være indforstået med.
      Sukrin kaldes et naturligt sødemiddel, fordi sukkerarten (erytritol) optræder i naturlige fødevarer som frugt etc. men jeg er enig med dig i, at der er et stykke derhen 😉

Skriv et svar