I går bagte jeg LCHF pølsebrød. Tæt på nul-gram-kulhydrat-pølsebrød til LCHF-hotdogs. Og de blev virkelig gode! Næsten helt brød-agtige og sådan godt seje i det. Næsten som almindeligt brød (sagde hende, der ikke har spist almindeligt brød i over 6 år).
Jeg har ellers flere opskrifter på LCHF-hotdogs her på bloggen. Der er både den populære hotdog i grøntsagsfladbrødene , de grønne hotdogs og endda en vaffelhotdog. Allesammen lækre men alternative måder at spise hotdogs på. Men her er vi altså lidt tættere på den ægte hotdog-oplevelse.
Jeg ville mægtig gerne tage æren for opskriften, men det kan jeg ikke. Det er nemlig min bloggerkollega Kim, der er ophavsmand på den. Han flashede nemlig en hotdog sidste sommer, men jeg nåede aldrig at lave den og jeg har glædet mig til det endelig skulle blive hotdogsæson igen. Og det er det heldigvis nu.
Jeg har ændret en lillebitte smule i opskriften til at passe til indholdet af mit køleskab/køkkenskab. Min version får du herunder. For originalopskriften kan du tjekke Kims blog her: Grillkokkerier (og du kan så lige få en bunke grill-inspiration nu du er der!)
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
LCHF PØLSEBRØD – 8 STK
- 4 dl Pofiber
- 4 spsk loppefrøskaller (mere hvis dejen er for våd)
- 100 g fintrevet ost (jeg brugte parmesan men en mildere ost ville nok være mere velegnet)
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 4 store æg
- 2 spsk æblecidereddike
- 3 dl kogende vand
SÅDAN
2. Bland Pofiber, loppefrøskaller, revet ost, bagepulver og salt godt sammen i en skål.
3. Pisk æggene sammen i en anden skål.
4. Vend æg og æblecidereddike ind i melblandingen.
5. Hæld kogende vand i lidt efter lidt, imens du pisker dejen med elpiskeren. Pisk dejen grundigt.
6. Ryd op i køkkenet, imens du lader dejen hvile.
7. Form dejen til 8 pøllehorn og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Skyl hænderne i koldt vand, hvis din dej klistrer til hænderne.
8. Bag pølsebrødene i ovnen i 30 minutter eller til de er brune og faste. Ja, ja, jeg kan godt høre, hvordan det lyder!
Spis din hotdog med alt dit favorittilbehør. Vi fik lidt grønne blade, hjemmelavet remoulade og hjemme-lynsyltede agurker. Vi burde også have haft min hjemmelavede ristede løg men det havde vi desværre ikke. Og så French’s sennep, som jeg elsker! Saftsuseme en ordentlig start på ungernes sommerferie!
Haha, jeg elsker selvironien 😉 Jeg griner nemlig altid lidt, når veganere skriver ‘det smager ligesom kylling’ eller hardcore LCHF’ere skriver, at det er totalt som almindeligt brød. Der tænker jeg ikke, de er eksperter 😀 MEN! De ser super gode ud, og ligner også rigtigt brød…
Haha, ja præcis! Jeg er ikke en troværdig afsender her!
Faktisk sagde min datter, som jo spiser rigtigt brød også, at hun syntes, de smagte som “rigtigt brød”. Min søn derimod var ikke overbevist og syntes, de smagte for meget af ost. Det giver jeg ham lidt ret i 🙂
Kan man bruge noget andet end æblecidereddike?
Det er første gang jeg overhovedet bruger æblecidereddike i en opskrift som denne, så jeg har ikke så meget erfaring. Mit gæt er dog, at det kan byttes til en anden eddike.
Jeg har før prøvet at lave en af dine opskrifter på brød/boller med Husk. Jeg fik ret ondt i maven. Er det pga. det høje indhold af fiber? Pofiber er jo 70% fiber, så jeg tøver med at prøve det.
Hvor ofte kan du spise “fiberboller” uden at få ondt i maven, eller har du slet ingen problemer med det?
Åh du kan tro, jeg kender det! Jeg spiser af samme grund fiberbrød og boller meget, meget sjældent. Min personlige erfaring er at kokosfibermel er værst, herefter kommer fedtreduceret mandelmel (men min mave kan ikke lide mandler overhovedet) og så alle typer husk. Den type fiber, min mave reagerer mindst på er Pofiber, hvorfor jeg bruger det oftere og oftere.
Uanset dog, er det EKSTREMT vigtigt ikke at spise mange fibre på én gang, hvis man ikke er vant til det og altid følge op med virkelig meget væske.
Men hvad angår de forskellige typer er der nok desværre ikke andet at gøre end at prøve sig frem…
Hej Jane, min erfaring med Pofiber er at den er blodsukker neutral hvis den indtages uden at være blevet opvarmet. Hvis den er brugt som ingrediens i bagværk eller lignende så omdannes den til kulhydrat ved opvarmning. Mandelmel giver ikke samme udslag i blodsukkeret for mig. Jeg har også læst om dette på udenlandske sider hvor Pofiber bliver omtalt som “resistant starch”
Der er selvfølgelig forskel på hvor insulinresistente folk er men i mit tilfælde er opvarmet Pofiber et no go.
Forveksler du mon ikke kartoffelmel med Pofiber? kartoffelmel opfører sig nemlig sådan i hhv. kold og varm tilstand. Når du på udenlandske hjemmesider tales om resistant starch, er det kartoffelmel og ikke Pofiber, der eksperimenteres med, og det er der masser af spændende teori om – også for insulinresistente. Jeg har skrevet om det her: http://www.madbanditten.dk/2015/10/12/hvad-er-resistent-stivelse/
Som jeg forstår det så er Pofiber det samme som potato starch. Kartoffelmel er det samme som potato flour. Jeg er helt med på at nye undersøgelser viser at resistent-stivelse har en masse fordele også for insulin resistens men det er altså i uopvarmet tilstand.
I vores del af Verden har vi valgt ikke at medregne fibrene når vi oplyser om kulhydrat indholdet. Detter er stadig helt korrekt for Pofiber når det ikke bliver opvarmet. Efter opvarmning vil disse fibre påvirke dit blodsukker som var de alm. kulhydrater.
Du har ret i delen med det uopvarmede ift. resistent stivelse, men Pofiber er ikke det samme som potato starch. Du forveksler også fibre og stivelse, tror jeg. Resistent stivelse er rigtigt nok stivelse, der opfører sig som fibre og egentlig burde klassificeres som sådan om end det nok er svært at gøre præcist. Men fibre er ikke stivelse, de er en kategori for sig og de vil (isoleret set) ikke påvirke blodsukkeret, da de ikke spaltes i tarmen men passerer ufordøjet ned til tyktarmen.
Hey Jane. Uuh jeg glæder mig til at prøve dem! Hvilke pølser bruger du som er lchf?
Jeg køber pølser med så højt kødindhold som muligt, gerne fx +85%. Der findes mange forskellige mærker efterhånden. Til disse brugte jeg nogle pølser fra Cofoco og nogle fra Irma.
Jeg vil rigtig gerne have at det svinekød, jeg spiser, kommer fra enten øko eller frilands, så det sigter jeg også efter, så godt jeg kan.
Hej Jane – det lyder fantastisk!! 🙂 Mht. valget af pølser, så er jeg ofte faldet over at der er tilsat lidt forskellige typer af stivelse i pølserne. Jeg tænker at det ikke er særlig meget, men vil du mene at det har en betydning i forhold til om der er nogle bestemte typer man skal gå uden om, ud over at gå efter +85 % som du skriver?
Vh Jacob
Du har ret, der er næsten altid en form for stivelse i. Jo højere kødindhold, jo mindre plads til ‘fyld’ og så plejer jeg at tjekke kulhydratindholdet. Det giver en god indikation. Forleden fandt jeg øko-pølser fra Ålbæk med 96% kød i Brugsen. Det er det højeste, jeg har set, tror jeg.
Har osten en funktion? Udover at ost bare er superlækkert:)
Ja osten giver fylde og fasthed. Når du river osten udgør de næsten halvdelen af den totale masse.
Min kæreste og jeg skal helt sikkert prøve disse i morgen!
Ved du om det muligt at lave disse og varme/riste dem igen senere? Eller ødelægger det teksturen i brødet at genvarme?
Du kan sagtens genvarme dem. Det gjorde vi i går aftes 🙂
Hej Jane😊
Kender du forskellen på Pofiber og Husk? Altså jeg ved jo godt at det er to vidt forskellige produkter😉 Jeg tænkte om man kan erstatte de to med hinanden. Jeg kan nemlig ikke tåle husk. Jeg får åndedrætsbesvær, når jeg spiser det
Vh Ann
Min erfaring er, at husk suger meget mere væske end Pofiber gør, men måske er det bare et spørgsmål om mængde.
Eeej hvor ser de gode ud!!!!
Har du forresten nogle gode opskrifter med hørfrø på din blog?
Jeg har fået to store poser med Urtekram hørfrø og jeg aaaaaaner ikke hvad jeg skal stille op med dem 😀
/ Hanne ❤
Jeg har brugt Kims opskrift et års tid og jeg ELSKER dem. Jeg spiser ikke brød men jeg savner en hotdog med hele moletjavsen og SÅ bager jeg dem her – eller henter dem fra sidste gang op fra fryseren 😉
Findes der en økologisk udgave af Pofiber eller lignende? Man kan jo godt finde øko kartoffelstivelse fra mange forskellige firmaer, men kan det bruges i stedet?
Nej det gør der vist desværre ikke. Og du må ikke sammenligne Pofiber og kartoffelstivelse. De to har intet at gøre med hinanden.
Tusind tak for en fantastisk blog og en virkelig lækker opskrift! Jeg har lige brugt opskriften til burgerboller, og de er helt suveræne. Mange tak for inspiration!
Hej Jane. Jeg har lige prøver at bage hotdogbrødene. De er rigtig lækre. Selv min søn, der har glutenallergi, synes de er rigtig gode. Tak for inspiration.
Det er jeg rigtig glad for at høre. Tak for tilbagemeldingen <3
Kan man erstatte æblecidereddike med noget andet?
Måske en anden eddike. Det er mit første forsøg med eddike i bagværk så jeg har ikke så meget erfaring med det 🙂
Lyder godt👍 har du prøvet at fryse og genopvarme brødet? De der eightiesbrød smager mærkeligt ved genopvarmning, tænker om det her er anderledes…
Nevermind, så svaret fra andre længere oppe😂