Jeg er stor fan af færdiglavede drys og knas, som jeg kan storproducere og derefter bruge til at peppe de lidt kedeligere retter op. Måske husker du dukkah, drysset med det mærkelige navn. I dag får du et andet forslag til knasende drys lavet af kerner.
Nogle gange kræver det ikke så meget. At riste sesamfrø eller solsikkekerner på en tør pande er nogle gange nok til lige at fremhæve smagen og gøre det hele lidt lækrere. Her er jeg dog gået et skridt videre og har ristet alle kernerne i en tamari-(soja)-blanding, som er sådan en umami-smag, som hele min familie elsker. De sojaristede mandler lever fx aldrig længe hjemme hos os.
Men inden vi kommer til opskriften, vil jeg dele et par virkelig fine nyheder med jer.
100.000 SOLGTE EKSEMPLARER AF SPIS DIG MÆT & GLAD
Der sker nemlig spændende ting her på min side af skærmen. Spis dig mæt og glad har rundet 100.000 solgte eksemplarer. Ja, faktisk over. 103-104.000 eksemplarer iflg. forlaget. Og den sælger stadig. Jeg ved ikke engang, hvilket oplag vi er kommet til. I Tyskland kører den på 3. oplag, hvilket også er ret vildt. Og herudover er den jo udkommet i Norge og Island og nu også solgt til Belgien og Holland. Vildt, ikke?
MADGLAD – DE SIDSTE RETTELSER OG ORD
I øjeblikket sidder vi og lægger absolut sidste hånd på MADGLAD. Onsdag ryger den til tryk, så det er sidste chance for rettelser nu.
På mange måder minder de to bøger om hinanden. Eller mit arbejde med dem har mindet om hinanden. Det er følelsen af virkelig at have noget dybfølt på hjertet sammen med følelsen af kun at få én chance for at sige det.
Da jeg skrev Spis dig mæt & glad gjorde jeg mig ingen som helst forhåbninger om, at den skulle blive så vild en bestseller, og at jeg ville komme til at skrive en stribe af bøger. Bogen var så nem for mig at skrive, for den lå færdigskrevet indeni mig. Jeg skulle bare sætte mig til tastaturet og få det over på papir.
MADGLAD er lidt det samme. Den lå også næsten færdig indeni mig længe før jeg besluttede mig for, at den skulle udgives. Men jeg måtte tage flere omveje, før jeg fandt ud af præcis, hvordan den skulle skæres. Måske fordi det handler om børn, og fordi det sidste jeg har lyst til var at skrive en bog, der får forældre til at føle sig angrebet på deres forældreskab. Men det er svært at mene noget om børn, uden at det rammer en øm tå hos nogen. Og også uden at det bliver sådan en selvfed lovprisning af mig og mit vellykkede forælderskab, for sådan er virkeligheden heller ikke. Langt fra altså.
Så jeg måtte tage fløjlshandskerne lidt af for at få budsskabet ordentligt igennem.
Alligevel synes jeg, vi er endt med en bog, hvor alle kan være med. Og hvor budsskabet især er, at det aldrig er for sent at skifte kurs, hvis familiens vaner er kommet på afveje. Og at lidt også har ret.
Jeg glæder mig til at vise jer den, og jeg glæder mig endnu mere til at høre, hvad I synes. Og jeg er også lidt nervøs. Men sådan er det, når man investerer noget af sig selv.
Tak fordi du lige lagde ører (øjne) til mine ramblings. Jeg havde lige brug for at komme ud med det! Skal vi tage opskriften nu? 😉
1 GLAS
- 1 dl solsikkekerner
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl sesamfrø
- 0,5 dl hørfrø
- 3 spsk tamari (glutenfri soja)
- 0,5 tsk stødt spidskommen
- 0,5 tsk tørret rosmarin
- 1 nip cayennepeber
SÅDAN
2. Opvarm ovnen til 150 grader varmluft.
3. Rist alle kernerne på en tør pande ved middel varme, indtil sesamfrøene begynder at knitre. Hæld tamariblandingen på og vend det hele godt sammen. Steg indtil tamarien er helt fordampet.
4. Hæld blandingen over på en bageplade beklædt med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 12-14 minutter. Tag dem ud, rod dem fra hinanden, hvis de har klistret sig sammen, lad dem afkøle og hæld dem på glas. Brug som topping næste gang du serverer fx en råkost eller en salat og tænker, at den er lige vel kedelig!
TIP: For lyn-drys kan du faktisk også tage de gode kerneknækbrød eller chia-knækbrødene og knuse dem ud over din salat eller råkost. Det gjorde jeg fx på denne grønkålssalat med grillet flæskesteg!
Stort tillykke med din store succes! Så sejt! Og jeg glæder mig virkelig meget til din nye bog. Held og lykke med den. Tak for stor inspiration. Kh Mia
Tusind tak, Mia 🙂
Kæmpe stort tillykke med det flotte bog salg😊 Det er jo helt vildt😉
Jeg glæder mig så si sagt meget til at den nye bog kommer, jeg har så meget brug for den🙈
Min søn kan ikk tåle gluten, og har nu en ide om han ikk kan li noget som helst.. Så det kan være en hård kamp til aftensmaden her hjemme🤔
Så jeg SKAL så meget ha fingrene i den bog😃
Mmm den knas er god ud, den skal jeg ha produceret😊
Tusind tak, Trine.
Og jeg håber, at du og sønnen bliver glad for bogen. 🙂
Jeg glæder mig til “madglad”, Jane. LCHF eller ej, jeg tror på dig og det du vil os med dine “madmeninger”. Nemlig, gode ting.
Kh Sabrina
Hvor er det sødt sagt, Sabrina. Tak 🙂
Tillykke og lykke med madglad.
STORT ønske: kunne du lave 2 indexer til alle dine bøger tilsammen: et med opskrifthenvisning via råvare og et med henvisning via type (morgen, frokost,aften, kager, dessert etc).
Jeg har nu 4 af dine bøger og har mistet overblikket 😊
Blot et ydmygt ønske til en uge med “to torsdage”
Vh Michala
Det er jo en virkelig god idé! Jeg har selv mistet overblikket! Straks skrevet på to-do-listen! 🙂
Hej, tak for rigtig god blogging som jeg glæder mig meget til at følge og blive inspireret og lære mere om sukker
Rigtig god påske