This post is also available in: English
Nå, skal vi se at få lidt grøntsager på menuen?
Vi har faktisk haft en ret sund december! Og det er måske det mest nederen, man kan sige her på årets 3. dag. Men det har vi. På Zanzibar boede vi ret øde, og mulighederne var få. Vi havde halvpension på hotellet, men da maden var så god, og der ikke rigtig var andre muligheder indenfor rækkevidde, spiste vi stort set alle vores måltider der. Vi mødte simpelthen op i restauranten tre gange om dagen og fik serveret lækker mad, som for det meste bestod af fisk, ris og grøntsager. Der var ingen butik, hvor man lige kunne købe snacks, en is eller andet. Der var det mad, man fik serveret.
Selvom maden var frisk, hjemmelavet og veltilberedt, var den en anelse grøntsagsfattig sammenlignet med min kost herhjemme, så jeg har også nydt at komme hjem igen og kunne fylde lidt flere grøntsager i røret.
SPIDSKÅLSSALAT MED TAHINDRESSING OG DUKKAH
Denne her spidskålssalat har jeg lavet mange gange efterhånden. Senest til nytårsaften, hvor vi fik den sammen med en bønnesalat, noget helstegt oksekød, saltbagte kartofler, en virkelig kraftig rødvinsglaze og mit elskede bearnaisesmør. Love it!
Salaten her er genial. Den smager af fjerne himmelstrøg med sine dejlige aromatiske krydderier. For at den er rigtig nem at lave, kræver det, at du har dukkah som basistilbehør i dit køkken. Hvis du ikke allerede har det, kan jeg varmt anbefale dig at få det lavet. At have sådan en lækker drys, kan virkelig peppe selv den mest kedelige mad op!
CA. 4 PERSONER
- 1 rødt spidskål
- bredbladet persille til pynt
- dukkah til drys
TAHIN-DRESSING
- 1 dl tahin (sesampasta)
- 0,5-0,7 dl vand
- saft fra 1 citron
- 1 fed hvidløg
- 1 nip cayennepeber
- 1-2 tsk yaconsirup (adlink) eller anden sødning
- salt og friskkværnet peber
SÅDAN
2. Rør tahindressingen sammen i en skål. Juster mængden af vand, til den får tilpas konsistens. Jeg foretrækker en tynd dressing, der nemt lader sig blande med spidskålen. Smag dressingen til og juster med salt, peber, sødning eller cayennepeber.
3. Vend dressingen godt rundt i spidskålssalaten (det er ikke sikkert, du bruger det hele) og drys med dukkah og friskhakket persille på toppen inden servering.
Husk at kigge forbi min FOREDRAGSKALENDER, hvis du trænger til at starte 2016 med et motiverende spark i rumpetten!
Det ser toplækkert ud!! Mon den røde spidskål kan udskiftes med rødkål, med et ligeså godt resultat? Her hvor jeg bor, er det ikke lige så’n at få fingrene i rød spidskål
Smagsmæssigt vil almindeligt spidskål nok ligge tættere på end rødkål, men du akn selvfølgelig også vælge at gå efter farven.
Jeg fik fat i noget rød spidskål alligevel, og HAPS det var en flot og velsmagende salat.
Ja, ikke? Så dejligt tilbehør!