Er I gode til at få spist fisk? Herhjemme er vi lidt svingende på det punkt, må jeg indrømme. Vi kan ellers allesammen virkelig godt lide fisk, men jeg er nogle gange lidt idéforladt ift. tilberedningen. Derfor bestiller jeg også næsten altid fisk, når jeg spiser ude. Simpelthen for at se og lære hvor lækkert det kan laves.
Supermarkedsfisk går jeg helt kold i. De der blå bakker i kølesdisken giver mig totalt ulyst til at spise fisk. Heldigvis har vi en god fiskehandler herude, hvor jeg bor, og i øjeblikket får jeg også fisk sammen med min kødlevering. Fisken, jeg har bestilt her, er udefineret, så jeg ved aldrig, hvilken slags jeg får, men indtil videre har vi fået torsk, rødspætter, mørksej og nu også havtaske, og alle gangene har det været både lækkert og virkelig høj kvalitet.
Havtaske er måske en af de grimmeste fisk, der findes. Havtaskekæber er jo nærmest en delikatesse, men for nyligt fik jeg halestykket i min fiskelevering. Det gode ved havtasken er, at den er dejligt fast i kødet, og den smager ikke særlig meget af fisk. Hvis nu man skulle være sart over for det. Min far plejede altid at servere den rullet i serranoskinke og tilberedt på grillen for os. Se fx her: Grillet havtaske med serranoskinke Det smager helt forrygende!
Men herhjemme fik vi den sammen med hollandaisesovs (som bearnaise, bare med citron i stedet for estragon) og broccolifritter og en ostebolle med blomkål, som jeg havde i fryseren fra sidst. Og det var simpelthen et dejligt hverdagsmåltid også. En god smørsovs er i det hele taget altid med til at højne oplevelsen!
4 PERSONER
- 6-800 g havtaske (eller anden fisk)
- salt og peber
HOLLANDAISE
- 2 æggeblommer
- 150 g smør
- urtesalt og hvid peber
- citronsaft
- evt. et nip cayennepeber
TILBEHØR
SÅDAN
HOLLANDAISE på den nemme måde
Hæld de to æggeblommer i det høje glas, der hører til stavblenderen sammen med lidt urtesalt. Smelt smør i en kasserolle ved lav varme. Blend æggeblommerne så godt du kan, til de tykner lidt. Hæld nu det smeltede smør i lidt efter lidt, imens du stadig blender, ligesom når du laver mayonnaise. Sovsen bliver nu tykkere og tykkere. Fortsæt, til du kommer til bundfaldet i smøret. Det kasserer du. Smag sovsen til med citronsaft, salt, hvid peber og cayennne for lidt ekstra bid.
Skriv et svar