This post is also available in: English
Laks med birkes lyder måske lige lidt moderne men det smager utroligt dejligt.
Men allerførst vil jeg gerne lige sige tak for jeres massive opbakning til Madbanditten på Facebook. Siden har nu rundet 75.000 likes, og det glæder mig både, at der er så mange, der har lyst til at følge med, og også at der altid er god aktivitet derinde. Lige nu kan du deltage i en konkurrence om at vinde en bogpakke med alle mine bøger, så hvis du ikke allerede har deltaget, kan du gøre det her: Vind en bogpakke.
Og ellers har jeg ikke meget tid til blogging i dag. Jeg har to telefoninterviews, hvoraf det ene kræver lidt forberedelse af mig. Så jeg har en hurtig opskrift på en dejlig hverdagsret, som jeg lavede, inden vi tog afsted til Paris. Det er skægt, som en gang blå birkes ovenpå laksefileterne kan forvandle ordinær hverdagsmad til noget, der føles lidt særligt.
4 PERSONER
- 4 laksefileter
- 4 spsk blå birkes
- 0,5 hvidkålshoved
- 2 store fennikel
- 6 spsk olivenolie
- 3 spsk æblecidereddike
- 2 øko-limes
- salt og friskkværnet peber
- 1 æble
- 1 god dusk dild
SÅDAN
Læg laksefileterne i et smurt ovnfast fad og drys dem med salt og birkes. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter.
Snit hvidkål og fennikel fint og bland det godt sammen i en skål. Rør en dressing af olivenolie, æblecidereddike, skal og saft fra den ene lime og salt og peber. Vend dressingen rundt i råkosten. Skær æblet i helt tynde skiver og fordel ovenpå sammen med godt med friskhakket dild.
Tag laksefileterne ud af ovnen og anret på tallerken sammen med råkosten. Skær den anden lime i både og server dem til at presse ud over laksen.
Sammen med dette fik jeg også en slags “kold hollandaise”, men som snarere var en mayo lavet på helt æg og olivenolie og tilsmagt med masser af citron.
Hold nu op, hvor er det bare for VILDT det der. Kæmpe stort tillykke med det Jane.
Jeg har en lille LCHF historie fra mit eget liv. Jeg har siden dit foredrag i Silkeborg, levet på LCHF kost, hvor jeg har nydt lidt chokolade, rødvin og rodfrugter, men absolut intet almindeligt brød og andet kulhydratrigt. Det fungerer super fint.
Sidste weekend skulle vi så fejre min Jens’ fødselsdag. Det startede fredag aften, hvor jeg spiste en hjemmelavet grovbolle sammen med ham, fordi nu ville jeg gerne smage, da jeg ikke er vild med brøderstatninger. Uhmn det smagte SÅ godt. Lørdag spiste jeg “min egen mad” hele dagen, indtil om aftenen hvor vi tog ud at spise med nogle venner. Her fik jeg lækker bøf med hjemmelavet bearnaise sauce og hjemmelavede pomfritter, og jeg spiste rup og stup og nød det. Desserten var blødende chokoladekage med med sukker fyldt vaniljeis. Jeg nød det i fulde drag, men følte mig mæt på en ikke så rar måde. Søndag morgen, på selve fødselsdagen, fik jeg igen en af mine egne gode boller, og til aften igen kartofler til maden. Pyha, det var en ordenlig omgang, og søndag aften følte jeg mig slet ikke tilfreds på nogen måde. Jeg manglede ligesom et eller andet, og min mave var kæmpe stor, og alligevel følte jeg en sær form for sult. Jeg blev nød til at lave en omgang saltede mandler, og spiste en del af dem.
Det mest tilfredsstillende jeg fik den dag, var faktisk et par stykker af den vildt lækre Pekannødde pie, for der var da godt med smør i 🙂
Det interessante er jo hvor skidt jeg fik det på den kost, som ud fra “almindelig mad” egentlig ikke var så vild endda.
Heldigvis blev det igen mandag morgen, hvor jeg fik mine æg, spinat og godt med smør og fed ost, og nøj hvor jeg havde det SÅ meget bedre, og kunne gå det meste af dagen uden at føle sult eller afsavn. Dette var bare en kort tur på svinkeærinder, så ravagen var ikke så stor, selvom den var til at mærke, og det gode ved historien er at jeg så tydeligt fik at mærke det gode som LCHF gør for mig, og hvorfor jeg har valgt denne kost til.
Tusind tak for det du gør Jane.
Kh. Pernille J
Ja det er utroligt som kroppen svarer igen, ikke? Den der sære følelse af sult og den konstante utilfredsstillethed er virkelig heller ikke noget, jeg savner 🙂
Det der.. Det er da i hvert fald lækkerier så det batter :3 😉
Har endelig fundet en madplan efter mit hovedet😊, men jeg kunne godt tænke mig at jeg kunne print dem ud. Er der mulighed for det?
Altså opskriften her? Du finder et printikon under den grønne “knap” oppe ved siden af facebook, twitter etc.-knapperne.