This post is also available in: English
Disse kernestykker med chokolade er geniale til en lang flytur.
Da vi skulle rejse til Thailand for lidt tid siden, ville jeg gerne have lidt back-up mad med til den lange rejse. Jeg spiser helst ikke flymad (haha!), men jeg endte med at gøre en undtagelse her.
Vi fløj med Singapore Airlines, og maden var faktisk udmærket. Vi fik noget kylling med ris og en ret spicy karrysovs til “aftensmad”, og det var helt fint. Til “morgenmad” var der noget, der skulle ligne en omelet sammen med brød, smør, frugt etc. Det var ikke specielt indbydende med sådan en mikro-omelet, så her brugte jeg smørret på mine medbragte kernestykker med chokolade og nød godt af, at de mandlige medlemmer af familien ikke kan lide smør. Mere smør til mig! Kernestykkerne her smager altså bare så pokkers godt! Især med smør på!
Herhjemme bruger jeg kernestykkerne med chokolade til weekendmorgenmaden eller engang imellem til ungernes madpakke.
Jeg laver dem sjældent ud fra opskrift, men blander bare lidt kerner sammen med lidt nødder, æg og smeltet smør. Tit bruger jeg en af de færdige kerneblandinger fra Urtekram, fordi det er så nemt.
Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik
KERNESTYKKER MED CHOKOLADE – 12-14 STK
- ca. 500 g blandede kerner og nødder (hørfrø, sesam, solsikke + evt. græskarkerner) + lidt mandler, hasselnødder, usaltede cashewnødder etc.
- ELLER: 1 pose Stenalderbrødmix eller Low carb-blanding fra Urtekram
- 3 store æg (eller 4 mindre)
- 30 g smeltet smør
- 1 tsk salt
- 150 g hakket mørk chokolade (70-85%)
SÅDAN
Fordel dejen i muffinforme og bag i ovnen i ca. 35-40 minutter, eller indtil de er blevet let gyldne i toppen. Tag ud og lad afkøle på rist. Jeg opbevarer enkelte i køleskabet og resten i fryseren. På den måde kan jeg nemt tage en eller to ud efter behov.
Hvor meget kommer du i en muffinsform af fx. skefuld?? Er de noget falde eller større – svært at tyde ud fra billedet.
Jeg forstår ikke helt spørgsmålet men det er forskelligt hvor meget, jeg kommer i. Det afhænger af, hvor store jeg ønsker mine kernestykker 🙂
Årh, de ser lækre ud – også kommer ud lige op med dem, når jeg er løbet tør. De lækre kernestykker med chokolade er ellers blevet fast inventar i madpakken – gerne som formiddagssnack.
Ha’ en dejlig mandag, smukke 😉
KH
– frk. sveske
Det ser lækkert ud! Får lyst til at prøve dem. Men – synes tit sådan nogle kærne-palæo-brød kommer til at smage lidt af fisk (nok pga. omega 3 oljer), ved ikke om du kan genkende det? Evt. forslag til hvordan man kan undgå den lidt fiskede smag?
Det kan jeg slet ikke genkende men jeg har hørt det før. Medmindre det selvfølgelig er dig, der har nævnt det i anden sammenhæng 😉 Jeg kan genkende den æggede smag men ikke lige det fiskede…
Undgå for mange hørfrø, min erfaring siger mig at det er dem der giver den fiskede smag.
Alt med chokolade har min dybtfølte interesse 😉 Lækker opskrift! 😀
Ha ha, også her! You had me at chocolate!
Super opskrift! Gerne flere tips og opskrifter til LCHF mad på lange udenlandsrejser, flyture og bilferier. Det er jo snart sommerferietid:)
Jeg har fået et nyt liv med LCHF og dine opskrifter og har det bedre end nogensinde. Tak!
Kh Astrid
Hvis man er lidt utålmodig kan man lave dem i mikroovnen.
Jeg synes, at de smager vildt godt, så jeg laver kun en portion af 1 eller 2 æg. For ellers spiser jeg for meget. I min frø/nødde-blanding kommer jeg hakkede mandler & cashewnødder, sesamfrø, lidt kokos og lidt peanutbutter, men ingen hørfrø. Ja ja jeg ved det godt – så er jeg selv ude om, at de smager SÅ godt 🙂
Jeg bruger muffinforme af silikone eller sætter klatter i min randform at glas. Det tager kun få minutter, før de er færdige i mikroen. De er klar, når de lige netop ikke er “fugtige” ovenpå.
Min mikroovn kører med ca. 600W og har drejeskive. Hvis man har en ovn på f.eks. 900 W går det virkelig stærkt.
Har straks sat en plade i ovnen…. Kan på forhånd sige, at de fremover vil komme i samme top-kategori som knækbrødene. Tak
Jeg laver nogle, der minder om, og jeg kan hilse og sige, at de også smager godt med lidt kokosmel i 🙂 Jeg læste i øvrigt forkert, da jeg lige først skimmede opskriften og så syntes et sekund, at der stod “30 g margarine” – jeg var ved at falde ned af stolen af skræk! Oh, the horror… Heldigvis var det da bare optisk bedrag! 😀
Sikke en god idé med kokosmel. Det prøver jeg næste gang. Og margarine? Adder!! 🙂
Jeg har en pose stenalderbrødblanding liggende og så skal denne opskrift da afprøves! 🙂
Hej Jane
Et anderledes spørgsmål poppede op, da jeg så denne spændende opskrift.
Jeg træner cardio og styrke og har de seneste 9 uger konverteret til LCHF. Jeg skal på ferie, hvor jeg skal cykle ad stejle bakker 2 dage, mit spørgsmål er, bør jeg blot “nøjes” med at have mandler med ud over vand. Eller er det bedste at give den med druesukker? Jeg tænker der må være andre end mig, som kan have brug for svar på det, fx dem som stiller op i sommerens triathlon stævner. Jeg ved, at jeg dagene efter kan være små pirrelig og gider ikke bruge ferien sådan.
Det findes der ikke noget helt entydigt svar på desværre. Begge dele kan gå. Det er mere et spørgsmål om hvordan du præsterer bedst. Nogle klarer sig bedst uden, andre synes, det hjælper præstationen med ekstra kulhydrater. En af strategierne kan være at indtage kulhydrater (fx druesukker men det kan også være i form af stivelse, kartofler, rodfrugter, havregryn etc) før og efter hård træning. Hvis du har Mæt & Slank med LCHF indeholder den et kapitel om, hvordan man tilpasser sin LCHF-kost til sin træning og den har lidt mere konkrete vejledninger ift. forskellige typer træning.
Uhmm… Bor inTexas og var lige på sommerferie i DK hvor jeg for første gang prøvede rygstykker med chokolade, eller hvad de nu hedder, og uhhhh de var gode… Men sådan noget spiser jeg jo ellers ikke så jeg kom i gang med at lede efter paleo opskrifter på samme… Så nu er de i ovnen. De ser rigtig gode ude så jeg glæder mig til at smage dem.
Jeg lavede halvdelen uden chokolade så vi har en version også til pålægget. Mums
Mums troede faktisk ikke man måtte have mad med gennem sikkerhed tjekket
Det har jeg altid… 🙂
Bager du med varmluft eller over/undervarme?
Altid almindelig ovn medmindre der specifikt står varmluft 🙂
Går det at lave disse helt uden nödder ? Nödde Allergi!
Har du forslag til hvad man kan bruge istedet for nödder?
Jeg tror såmænd godt du kan lave dem bare med kerner, hvis det går ift. allergi?
Jeg synes meget af din mad ser mega indbydende ud, dog er jeg ikke på lchf og skal det heller ikke. Men kan disse laves uden smør? Erstattet af noget andet eller helt undlades?
Ja, jeg vil tro, du kan bytte det med et ekstra æg.
Dine kernestykker med chokolade ser vildt lækre ud – men er de ikke mega dyre i kulhydrater? Og hvordan ift. opstart af Striks LCHF?
Jeg anbefaler aldrig hverken bagværk eller chokolade på striks LCHF. På striks LCHF har du kun 20-30 g kulhydrat at gøre godt med pr dag og de er i mine øjne bedst brugt på grøntsager.