Madbanditten har (sørme haft) fødselsdag!

Ja, i går faktisk. Og det blev fejret med LCHF-lagkage, imens jeg lykkeligt havde glemt alt om det. Goddamnit! Havde endda skrevet remindere her, der og allevegne. Tsk tsk… Jeg må erkende, at min opmærksomhed er rettet et andet sted hen. Som fx i at få den bog færdig, som allerede er sat til salg.

 

Madbanditten fylder to år. Jeg kan slet ikke begribe, at min lille madbandit kun er to år gammel. Det føles, som om den har været her altid.

 

 

 

Jeg startede bloggen, da vi kom hjem fra Thailand forrige vinter, og mit første indlæg handlede også om Thailand. Det mærkelige ved at starte en blog er, at man i starten skriver til et ikke-eksisterende publikum. Det kan såmænd også være både terapeutisk og helende, men når man vælger blogmediet og ikke dagbogen hjemme under hovedpuden, er det jo også, fordi man godt kan lide at få respons. Og fordi man gerne vil interagere med andre derude. Og jeg skal love for, at der er blevet interageret. I bloggens levetid har jeg skrevet 930 indlæg, og der er blevet lagt ikke mindre end 9190 kommentarer. En stor del af dem er dog naturligvis mine egne svar på jeres kommentarer. Jeg synes, at hvis der er nogen, der ulejliger sig med at skrive noget, er det mindste, man kan gøre at svare. Dog må jeg erkende, at jeg ikke længere får svaret på hver enkelt. Men jeg læser hver og en, og jeg prøver at nå at svare så mange som muligt.

 

Det allerbedste ved at blogge på Madbanditten er at følge den udvikling, der er sket på LCHF-fronten i de to år. I starten gik jeg bevidst udenom at bruge termen LCHF for Low Carb var både udskældt og associeret med slankekure. Et fokus, som jeg rigtig gerne ville navigere udenom. Jeg skal love for, at det har ændret sig, og det er jo jer derude, der får det til at ske. Og det, synes jeg, er kæmpestort! Og det afspejler sig jo også direkte i besøgstallene her på bloggen.

 

Det populæreste indlæg til dato var Danmarkspremieren på LCHF-Forum. Den dag havde bloggen 3.334 unikke besøgende. På andenpladsen kom LCHF-lagkagen fra i går med 3000 unikke besøgende. Folket ville have lagkage tilsyneladende!

 

LCHF-Forum er som en fræk lillebror til Madbanditten, som lever sit eget liv. Jeg besøger siden dagligt og har gavn og glæde af både at spørge og få svar og læse om alle jeres oplevelser med LCHF. Siden er blevet lige netop det, jeg havde håbet. Et mødested, hvor vi kan dele erfaringer på godt og ondt.

 

Madbanditten har også kastet en masse nye bekendtskaber af sig. Og jeg har lovet mig selv, at jeg i år vil tage det ud på den anden side af skærmen. Noget, som altid er vildt grænseoverskridende, men som jeg i dette tilfælde glæder mig meget til.

 

Madbanditten er stadig så godt som reklamefri. Du finder lidt affiliatelinks her på siden, men jeg takker nej til langt de fleste “tilbud”, jeg får fra virksomheder. Jeg har indgået et samarbejde med Viivaa om LCHF-shoppen, jeg øko-blogger for Urtekram, og jeg har også lavet et samarbejde med Kähler. Sidstnævnte tror jeg lige, jeg skal have trukket op af hatten igen, for den ligger vist og venter på mit bord. Reklamer og samarbejder på blogs er jo en diskussion, der kan dele vandene. Og det er såmænd ikke, fordi jeg ligefrem føler modstand mod at tjene penge på alle de timer, jeg lægger i arbejdet her, det er mere sådan en slags idealisme, som er så pokkers svær at ryste af sig. Måske har tilbuddene bare ikke været attraktive nok.

 

Når man har fødselsdag, kunne man fx godt give noget væk. Udlove en lækker gave til jer, som trofast læser det, jeg skriver. Men jeg ejer ikke noget, der er værd at give væk, og jeg har ikke fået planlagt noget. Og det er lidt for tidligt at udlove en bog, der først udkommer om 2½ måned, ikke? Og her ville det jo have været smart, hvis man havde været lidt forudseende og havde arrangeret noget med sine samarbejdspartnere. Men så tjekket har jeg ikke været. Men skal vi ikke aftale, at der snart skal nogle gaver på højkant? Det er alligevel længe siden.

 

Tillykke til Madbanditten, og tak fordi I læser med og liker og deler. Det gør det helt afsindigt sjovt at sidde på denne her side af skærmen!

 

Kommentarer

 1. Nina skriver

  Tillykke til en helt igennem fantastisk blogg:) og hende som står bag:) håber på mange år endnu. er i hvert fald n trofast læser

 2. skriver

  Stort tillykke med de 2 år.

  Jeg har selv en blog som jeg også startede som en “åben dagbog” med alle mine tanker, ideer, holdninger, erfaringer, kageopskrifter (der er ik så mange endnu som jeg gerne ville have), mad opskrifter (det samme gælder her…
  Men min point er, at da jeg i princippet havde 1 års dag med den så havde jeg faktisk også glemt det. Underligt ik? At man kan det.. he he.
  Jeg har ikke nær så mange besøgende som dig, og jeg har vist også haft problemer med at folk ikk kunne komme med indlæg/svar/kommentarer på mine indlæg, så jeg ved faktisk ikke om jeg har misset alverdens kommentarer.
  Ret trist, da jeg kan se folk er inde men ikke kommer med en lille hilsen/kommentar.

  omvendt så ved jeg også at jeg selv ikke altid får skrevet til hver eneste blog indlæg jeg læser, så jeg er vel heller ik bedre selv.
  Nå men endnu engang stort tillykke og ja jeg læser en masse af dine indlæg også selvom jeg måske ikke lige altid får skrevet en hilsen/kommentar.
  By the way – jeg skal da også helt sikkert på din lagkage og jeg har prøvet dine dadelkugler som blev skønne.
  Jeg er ikke selv stor tilhænger af LCHF (endnu??), men derfor kan man jo godt synes de ideer/opskrifter er lækre og værd at lave. Ex så brænder jeg stadig for at lave din version af snickers.. uhmmm…
  Forsat god fødselsdag :-)

  Mvh Miranda

 3. Eva FKA Louley Inc skriver

  Stort tillykke! Som du måske husker, var det dig der inspirerede mig til at begynde at blogge, der i slutningen af 2011, efter at have fulgt med hos dig et stykke tid! ( Vist nærmest fra begyndelsen :-) ) Så madbanditten har også en helt særlig plads i mit LCHF-hjerte. Og uden det skal lyde alt for corny ( not to mention stalker-agtigt 😉 ) så har din vedkommende, ærlige, ikke-religiøse og nede på jorden-måde at skrive på også en stor del af æren for, at jeg bliver ved med at komme tilbage!
  Stort, stort tillykke til Madbanditten med de 2 år! Og mange tak ❤
  Kærlig hilsen Eva

 4. skriver

  Tillykke med fødselsdagen… den der lagkage har ligget på mit skrivebord hele dagen og er nu gemt. Den skal bestemt prøves…. bundene kan jo også bruges til andre ting, end lige lagkage… glæder mig til kage i weekenden 😉

 5. Marianne skriver

  Også et meget stort tilykkke fra mig! Din blog var med til at hjølpe mig igennem den første svære tid på LCHF (sukkerafvænning!) og har siden været en kilde til daglig glæde og fornøjelse og til stor inspiration :-). Må du og den få et langt og godt liv!

 6. skriver

  Tillykke kære Jane :)
  Det er pokkers, det er så svært, at tjene anstændige penge på en blog, uden at byde sig selv til hvem som helst. For som du selv siger, så bliver der lagt mange timer i det.

  Din blog er ganske særlig, og ikke kun fordi du skriver om LCHF, men ganske særlig i sig selv. Der ligger så meget talent og hjerte bag, så om du havde skrevet om strømpestrik eller tapetsering, så havde vi sgu nok kigget med alligevel 😀

  Thumbs up Jane, og keep on rockin´

  • Jane skriver

   Hvor er du sød, Rikke! Tak :-) Der bliver dog næppe nogen blog om hverken strikning eller tapetsering. Som du ved, er mine talenter meget begrænsede, når det kommer til jeres krea-verden :-)

 7. helle sandby skriver

  Kære Jane
  Tillykke med madbandittens to år. Og tak for en fantastisk blog. Jeg læser med hver dag (når ikke du tillader dig at holde ferie – godt du gør:-)), og har nu levet efter LCHF principperne i 6 måneder alene på baggrund af din inspirerende blog. Jeg tvivler på, at jeg nogensinde sætter tænderne i ris, pasta og kartofler igen – på en eller anden må er det blevet utrolig “uappetitteligt” på mig. Og jeg er på ingen måde hys, sådan er det bare.
  Ift. annoncering, så forstår jeg din idealisme, men som trofast læser, vil jeg må ingen måde blive fortørnet eller træt af, hvis du vælger flere annoncer til. Dette er ved at blive din levevej, og selvom din blog er dit hjertebarn, så er der intet forkert i også en dag i fremtiden at se den som en virksomhed, med alt hvad det indebærer af fx. annoncer/sponserering. Din energi og alt det du deler er til gavn for os læsere, og det under jeg dig al den betaling der er mulig for.
  Måske er det ligefrem godt, at du har holdt lidt igen – så ikke et forkert tilbud kommer til at så i vejen for det rigtige.

  Held og lykke med din videre færd med bloggen – nu må jeg løbe – madbandittens fastelavnsboller skal ud ad ovnen:-)

  Hilsen
  Helle

 8. Karina skriver

  Stort tillykke og tak for en helt fantastisk og inspirerende blog – her hos dig kan jeg altid hente nye ideer og inspiration hvis jeg lige synes det bliver lidt svært/kedeligt at skære så meget ned på kulhydrater :-)

 9. Cherie skriver

  Kære Jane
  Tigtig mange gange tillykke med madbandittens to år, og tak for en fantastisk blog. Jeg er helt ny hvad angår LCHF og derfor nyder jeg din blog og ikke mindst dine opskrifter, de er til stor inspiration. Jeg har fået et spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe mig med :-) Er det muligt at lave kiksekage efter principperne i LCHF?
  Mange hilsner fra en ny fan :-)

  • Jane skriver

   Mange tak. Jeg har aldrig forsøgt mig ud i kiksekage, men det må vel nok kunne lade sig gøre. Dog næppe med knasende kiks.. :-/

 10. Birgitte Lægaard skriver

  Kære Jane – jeg er helt enig med Rikkeprikke og Helle Sandby. Du ved, jeg længe har sagt til, at du har et helt specielt skrivegen. Kærlig hilsen – din stolte mor.

 11. skriver

  Rigtig hjertelig tillykke – og bum, nu skal der forudbestilles bog!
  Som Rikke skriver, er din blog meget mere end LCHF. Her er hyggeligt og megen inspiration, for du skriver sagligt om mange ting, og tonen er generelt pæn og ordentlig i kommentarfelterne.
  Jeg er nu meget tilfreds med at man ikke får en masse blinkende reklamer i billedet her, som kan virke forstyrrende. Det er selvfølgelig op til dig om du vil have det i fremtiden – og så er jeg ikke i tvivl om at du vil vælge med sirlig omhu. Behold den gode og unikke stil fremover – glæder mig til kommende indlæg :)

 12. Mims skriver

  Kære Jane:)

  Tillykke!!! Jeg er helt enig i Helle Sandby’s indlæg vedr. reklame, dette må godt være en levevej og så længe du føler, du kan stå inde for dine annoncørvalg, så er der ikke noget odiøst i det! Tak for en dejlig blog, har fulgt dig nu siden november 2011, hvor jeg startede med lchf. Du er en daglig inspiration og kilde til munterhed og refleksion:)

 13. Jennifer skriver

  Igår var det madbanditten’s fødselsdag, hurra hurra hurra.

  Tillykke med din fantastiske blog.
  Du kan jo takke dig selv for at madbanditten er så populær, du åbner din verden for os, og drager os med ind i den. Du skriver så dejligt og ærligt. Svært at modstå.
  Kan huske da jeg læste på din blog første gang, jeg smilede igennem hele indlægget, og tænkte bag efter “ej hende Jane kunne jo være min veninde med den humor” (Don’t freak kay?) Det er for at fortælle dig at du skriver helt fantastisk og du rammer mange læsere. :)

 14. stella skriver

  Stort tillykke med de 2 år til madbanditten. Det er en fremragende og meget, meget inspirerende blog, som jeg har haft stor glæde af i den (godt en) måned, jeg har været i gang med lowcarb. Tak for gode tips, ideer og et et lækkert sprog og flotte fotos!

 15. skriver

  Stort tillykke med bloggens fødselsdag kære Jane :-) Sjovt nok, så fyldte min blog 3 år i går og det slår mig først nu her, hvor jeg læser dit indlæg – flot! Det er helt vildt, hvad du har opnået på de 2 år og jeg ønsker dig, bloggen og bogen alt det bedste i 2013 :-)

 16. Merethe skriver

  Aiij, er der allerede gået to år?!
  Tillykke med “barnet”!
  Jeg følger jo med både her og der – og det tror jeg, at jeg gør, til den dag du ikke gider skrive mere – for du kan bare noget med de bogstaver!
  Glæder mig til din bog – og glæder mig til vi ses igen.
  Knus Merethe

 17. Jonna skriver

  Tillykke med mindste-barnet, søde Jane! Jeg håber, at du ALDRIG stopper med at blogge. Jeg elsker din måde at skrive på, din ærlighed og din inspiration. Men jeg elsker virkelig også dine opskrifter, som indeholder chokolade, fordi opskriften så oftest starter med, at man skal spise et stykke af chokoladen :-) Du er for skøn! TILLYKKE til dig og banditten :-)

  • Jane skriver

   Det er det vigtigste med chokoladeopskrifterne!! :-) Og tak, søde Jonna. Jeg stopper aldrig med at skrive men det kan være jeg skifter emne en gang. Og så vil jeg overveje Rikkeprikkes gode forslag. 😉

 18. Maj-Brit skriver

  Kære Jane og Madbandit
  Stort tillykke og et kæmpe tak!

  Jeg er ganske ny – både på denne blog, blogs generelt og i LCHF-“kulturen”. Faktisk har jeg aldrig kunne udstå de smarte kurer, som altid kalder sig selv for livsstilsændringer – de er så hellige, har set lyset og ved 100% bedre end alle andre, hvad der er op og ned, rigtig og forkert.

  Men du Jane! Du er fantastisk! Fyldt med humor og så dejlig dejlig jordbunden! Der er absolut ingen hellighed over dig og dine indlæg. Og tak for det!

  Jeg er sikker på, at din stil, skønne opskrifter, dejlige kommentarer, smukke billeder, fede humor og ikke mindst solide jordforbindelse gør, at jeg for første gang gider at følge en blog og ikke mindst har fundet en “ernærings-vej” hvor jeg føler mig hjemme og ikke på kur!

  Tak, tak, tak – og tillykke :-)

  Kh Maj-Brit

 19. Sabina skriver

  Tak fordi du har været med til at inspirere mig og så mange andre til at ligge deres kost om, for sundhedens skyld :)

 20. Lisa skriver

  Hej.
  Jeg er ny herinde. Vil bage/lave lagkagen fra din bog i morgen.
  Spørgsmål: kan man bytte SukrinMelius ud med SukrinGold i vaniljecremen?

  Og TILLYKKE

  • Jane skriver

   Ja det kan du måske godt. Jeg har ikke prøvet. Når jeg bruger melis, er det fordi den ikke knaser og opfører sig bedre i den type opskrifter…

Trackbacks

Skriv et svar