Lun rødkålsalat med granatæble

Jeg skal love for, at det lige blev vinter der. Jeg havde håbet, at flere lag uld, gåsehud og blå læber ville have fået en renæssance rent modemæssigt i år, nu med afslutningen på Twilight-sagaen og det, men så heldig var jeg ikke. Så jeg nyder i stedet, at jeg har mulighed for at blive indendøre, når det er rigtigt koldt og klæde mig ud som michelin-dame, når jeg endelig går ud.

 

I går havde jeg sådan en eftermiddag, hvor jeg bare ikke kunne få varmen. Og jeg fik sådan lyst til noget varmt comfort-agtig mad. Som rødkål. Spørg mig ikke, hvordan jeg fik lavet en kobling mellem comfort food og rødkål, men det var vel bedre end chokolade. Sådan på den lange bane i hvert fald. Så aftenens tilbehør stod på lun rødkålsalat med granatæble, og det smagte dejligt, men man kunne måske have ønsket sig at spise det til noget andet end laks, men sådan går det, når madlavningen foregår spontant.

 

Æv, billedet her er forsvundet, da bloggen flyttede webhotel. 

 

 

Ingredienser
½ øko-rødkål (de er noget mindre end de konventionelle)
½ dl æblecidereddike
15 g smør
1 dl Biotta druesaft
Saft og skal af 1 økoappelsin
1 barneske kokossukker
1 barneske stødt kanel (eller en lille kanelstang, hvis du har)
½ granatæble

 

Sådan
Hak rødkål groft. Hæld kogende vand over og tilsæt æblecidereddike. Vandet bliver nu helt blåt. Det er udmærket, for så matcher det farven på læberne. Lad det ligge i vandet i en 10 minutters tid. Det trækker nogle af bitterstofferne ud. Hæld vandet fra og sauter rødkål i smør  og hæld druesaft og appelsinsaft og skal over. Tilsæt kokossukker og kanel og lad det simre i 20-30 minutter. Gerne længere, hvis du har.

 

Imens den simrer, piller du kernerne ud af granatæblet. Jeg synes, det er nemmest at bruge fingrene, men pas på tøjet. Granatæble pletter som bare fanden! Granatæble er spækfyldt med vitaminer (A, C og E) og har et højt indhold af antioxidanter. Og så tilfører de både smukhed og en god, syrlig smag til rødkålsalaten.

 

Denne læner sig jo en smule op af den traditionelle rødkålsalat og kan godt laves som en fræk udgave til selveste juleaften. I det tilfælde ville jeg dog lade bruge kanelstang og stjerneanis og lade den simre længere. Det har man vel tid til sådan en dag.

 

Er du klar til at lave julegodter i weekenden? Jeg tror nok, jeg skal lave en ny portion marcipan.  Har du set, at jeg har lavet pistaciemasse ovre på øko-bloggen? Det kom der disse lækre godter ud af

 

 

 

 

Så må vi se, om jeg kan have held med en nougatopskrift i weekenden, som virker både i smag og konsistens, for så skal der denondelynende laves julegodter. Opskriften fra sidste år havde måske nok god smag, men den var altså en anelse gooey i det. Jo, det er et ord!

 

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliatelinks. Det betyder, at jeg modtager kommission af salg, der kommer fra bloggen her. 

 

Kommentarer

 1. skriver

  Kære Jane,
  Hos mig tages der også hul på et rødkålshoved i aften og måske det også bliver til en lun senere på ugen.
  Uha endnu en gang konfekt, jeg kapitulerer snart – måske der bliver ekstra køkkentid i weekenden :-)
  God dag.
  KH
  – frk. sveske

 2. skriver

  Hvor er den indbydende flot den salat! Det må prøves :-) Jeg skal lige spørge dig Jane, nu hvor jeg har gang i alle julegodterne, hvordan dytten du får dækket de lækre Bountybrud med chokolade? Jeg lavede nogle i går aftes, men havde altså mere end svært ved og få dem overtrukket. Har du et trick du vil dele med os?

  • Jane skriver

   Jeg smelter chokoladen i vandbad sammen med lidt kokosolie og dypper de stivnede bountytern i ved hjælp af to gafler. Giver det mening eller hvori går det galt for dig?

 3. skriver

  Mange tak Jane, sådan gør jeg også, men chokoladen gryner for mig, når jeg dypper kokosstykkerne i den. Måske kokosolien i den smeltede chokolade gør forskellen? Det bruger jeg nemlig ikke.

 4. Cecilie skriver

  Bare et tip til nougat.
  PCOliv har en rigtig god opskrift liggende. Jeg brugte den sidste aar, og har taenkt mig at gentage successen i aar.

 5. Gurli skriver

  Kære Jane
  JEg er bare nødt til at sige TAK. Din opskrifter redder min dag og vægten falder stille.
  Er blevet rigtig glad for sneakers fudge. Lavede forleden nougat, der har stået på køl siden. OG idag har jeg lavet marcipan. Det lykkedes til ug og smager forrygende sammen med nougaten. Min frygt for julen (altså fristelserne) bliver mindre og mindre! Tak fordi du deler dine opskrifter…
  KH Gurli

 6. Signe skriver

  Hej Jane,
  Et tip til en nougat, som jeg havde held med i går: 200g hasselnødder ristes i ovnen og blendes i en foodprocesser til de bliver til smør(tog ca 10 min med er par pauser undervejs). Så tilsættes ca fire stykker mørk chokolade(40g). Jeg kan ikke tåle mælk, så tilsatte en smule soyamælk til den fik den ønskede konsistens. Til sidst smages til med vanilje og lidt sødt. Jeg brugte kun vanilje, men tror de fleste vil sætte pris på en lidt sødere udgave:-)

 7. Mette skriver

  Åhr, lækker salat. Jeg lavede den her til aften. MUMS! Granatæblet var bestemt den syrlige prik over i’et. I morgen skal brunkagekuglerne afprøves med ungerne… Og har lovet sønnike at vi skal lave peberkagefigurer, knap så LCHF. Synes det er lidt svært her i december…

  • Jane skriver

   Dejligt, Mette :-)

   Ja, det er helt sikkert sværere her i december, men lidt har vel også ret. Hvis man spiser sunde godter for halvdelen, så er det vel bedre end udgangspunktet. Sådan synes jeg godt man kan se på det :-)

 8. Mette skriver

  Hov forresten, når jeg laver bounty’erne fryser jeg kokosmassen efter de er skåret i stænger og betrækker derefter de frosne stænger med chokolade. Ingen smulder og chokoladeovertrækket bliver ekstra tykt.

  • Jane skriver

   Det gør jeg faktisk også tit. Mest fordi jeg er så utålmodig og ikke kan vente til de stivner i køleskab 😉

Trackbacks

Skriv et svar