EmediateAd
LCHF – Madbanditten

Marcipan med lakrids og chokolade

05 december , 2012 - af Jane - Kategori: Juleopskrifter, LCHF, Mælkefri - Skriv kommentar

Da jeg lavede marcipan forleden, lavede jeg forskellige slags konfekt. Den, der hittede mest, var marcipanen med lakrids og chokolade. Lakrids og chokolade er jo en kendt og elsket favorit, men jeg var spændt på, hvordan den ville klare sig i selskab med marcipanen. Den klarede sig ganske fremragende, må jeg sige.

 

 

 

 

Ingredienser
100 g hjemmelavet marcipan
1 barneske lakridspulver (jeg bruger engelsk lakridspulver fra Naturdrogeriet – lakridsrodspulver giver ikke samme resultat)

100 g chokolade 70-85 %
1 tsk kokosolie uden smag
Mere lakridspulver til at strø ud over

 

Sådan
Ælt  lakridspulveret ind i marcipanen. Form til kugler. Smelt chokoladen i vandbad og dyp kuglerne heri ved hjælp af to gafler. Sæt dem på bagepapir på en tallerken, så du har nemt ved at rykke dem ind i køleskabet. Lad chokoladen stivne Lige før servering drysser du en smule lakridspulver ud over.

 

 

 

 

Og nu er det vist også på tide, at der kommer nogle grøntsager på bloggen som modvægt til alle de søde sager! Vi er jo trods alt nogen, der skal i bikini til januar! Og det skal ikke opfattes som brok – slet, slet ikke. Tværtimod er det et udmærket værn mod at gå all in på julegodter i december. ;-)

 

 

Tilbage

19 kommentarer


 1. dec 5, 2012
  9:23 am

  klummefabrikken

  STOP SÅ! Det går jo ikke med alle de lækkerier… Eller kom forbi Rødovre med en portion, så lover jeg en positiv anmeldelse ;-)


  • dec 5, 2012
   9:25 am

   Jane

   Jeg skal nok love at lave noget med kål senere!

   PS: Tror du virkelig, der er noget tilbage? Muhahaha! Har haft gæster, forstås… ;-)


 2. dec 5, 2012
  10:05 am

  Signe B

  Uhm det lyder godt. Måske jeg skulle bruge min rest hjemmelavet marcipan på det :)


 3. dec 5, 2012
  10:19 am

  Jonna

  Lakridspulver er bare godt til ALT! Selv ovenpå en gang reven hvidkål ;-)
  Disse skal helt sikkert (også) prøves. Uha jeg får travlt på fredag med alt det, der skal laves ;-)


  • dec 5, 2012
   7:14 pm

   Jane

   Really? På hvidkål?


 4. dec 5, 2012
  10:31 am

  Amalie

  Ej hold nu op det er lækkert! Årets julekans bliver ala Jane i år! Hvor er jeg dog taknemlig over at have stødt på din vidunderlige blog!


 5. dec 5, 2012
  9:50 pm

  Trine

  Mums hvor ser de bare lædre ud!! Jeg kan også putte lakrids på alt lige for tiden. Sidste lakrids projekt var din opskrift på lakrids is :D
  Tak for alle dine opskrifter og al inspirationen! Det er virkelig guld værd :)


 6. dec 6, 2012
  7:51 am

  Mie

  Ej, ej, ej hvor mine tænder løber i vand. Det må jeg simpelhen prøve. Så jeg kan SMAGE…….

  Har du nogle gode anbefalinger til indkøb af en god foodprocessor???


  • dec 6, 2012
   8:25 am

   Jane

   Jeg har en Magimix, som mine børn var så gavmilde at forære mig i julegave sidste år. Den er jo i den grad en rolls royce inden for foodprocessorer men prisen er også derefter. Jeg er meget glad for den, men den har også nogle usmartheder, som jeg er lidt i tvivl om er ok til den pris. Tidligere havde jeg en fra Philips og den var også ok. Blenderdelen gik dog hurtigt i stykker. Mange madbloggere taler varmt om mærket Kenwood, så det er måske værd at kigge på også.

   Måske er der andre, der kan anbefale en god foodprocessor?


 7. dec 6, 2012
  9:20 am

  Denice

  Ang blendere så købte jeg selv min Magimix online i England. Det sparede jeg 1600 kr ift danske webshops. Og det vel om mærket med levering! Jeg mener, jeg købte min på noget, som hedder juiceland.co.uk.


  • dec 6, 2012
   9:36 am

   Jane

   Wow! Det må være dagens bedste tip! Tak Denice :-)


 8. dec 7, 2012
  12:34 am

  Ulla Christensen

  Skal kokosolien smeltes i chokoladen eller hvordan?


 9. dec 7, 2012
  11:29 am

  Louise T.

  Det med lakridspulver og kål, må du hjertensgerne efterprøve og sende en opskrift! Det kunne nok gi’ lidt ekstra til aftensmaden. MUMS :-)
  Jeg har prøvet denne opskrift (den nederste): http://janeryberg.blogspot.dk/2012/11/hindbr-marcipan.html – og de er også mums (men om de er LCHF ved jeg ikke ;) )


 10. dec 7, 2012
  11:37 am

  Louise T.

  P.S. Så din tweet om skibukser og farmand – de to ting har vist ingen praktisk sammenhæng (griner) – sådan er det også (lidt) herhjemme, men bare mig, der ikke altid får fundet praktisk tøj frem – heldigvis har børnene (8 og 13) selv lært det nu…


 11. dec 8, 2012
  9:12 am

  Mie

  Kære Jane og Denise,

  Tak for jeres ekspertråd, hvor er jeg glad for jeres svar. For i går fandt jeg nemlig denne her på inspirations webshop, hvad siger damerne til det gode tilbud, er det sådan en sag i skriver om????

  http://www.inspiration.dk/produktsoegning?p=1&ps=40&mp=&ip=&rm=&rf=&ol=&so=400&s=5200&b=&d=&o=

  Kh Mie


  • dec 8, 2012
   9:31 am

   Jane

   Det ligner i hvert fald den, jeg har. Og det er bestemt et godt tilbud!

   Min eneste anke med Magimixen er, at jeg synes, den er lidt upraktisk i det med de tre skåle, som er indbygget i hinanden. Jeg ender altid med at svine dem allesammen til, men måske er det bare mig ;-)

   Til gengæld kan den køre hvad som helst. Jeg er ikke stødt på noget, den ikke har kunne trække. Og så er den pæn :-)


   • dec 9, 2012
    6:33 am

    Mie

    Og det det med pæn. Det er jo bestemt også VIGTIGT at have med i sin betragtning :-) .

    Jane, jeg glemte at spørge dig, har du også kendskab til saftcentrefugen?
    Endnu engang tak fordi du ALTID er så sød og svare på mine spørgsmål, og ikke mindst TAK for alle dine sunde, lækre, appetitvækkende fristelser.

    God adventssøndag til dig og dine


    • dec 9, 2012
     8:21 am

     Jane

     Nej, desværre. Jeg har kigget på den og tænkt, at hvis den er lige så god som min juicer, kunne det være dødsmart at kunne købe den og dermed nøjes med en maskine.


     • dec 9, 2013
      9:55 am

      Mette Fog-Petersen

      Hej Jane.
      Hvor længe vil du tro at dine marcipan kugler med lakrids og chokolade kan holde sig i køleskab?
      Tak for nogle meget inspirerede opskrifter – jeg suger til mig af alle dine ideer:-)!
      Mvh. Mette

Skriv en kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort eller delt. Krævede felter er markeret med *