Følg mig på TwitterFølg mig på Google+Følg mig på FacebookFølg mig på BloglovinFølg mig på InstagramFølg mig på Linked inFølg mig på RSS

TILMELD DIG NYHEDSBREV

Marcipan med lakrids og chokolade

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Pin on Pinterest11Share on LinkedIn0Share on Google+0

Da jeg lavede marcipan forleden, lavede jeg forskellige slags konfekt. Den, der hittede mest, var marcipanen med lakrids og chokolade. Lakrids og chokolade er jo en kendt og elsket favorit, men jeg var spændt på, hvordan den ville klare sig i selskab med marcipanen. Den klarede sig ganske fremragende, må jeg sige.

 

 

 

 

Ingredienser
100 g hjemmelavet marcipan
1 barneske lakridspulver (jeg bruger engelsk lakridspulver fra Naturdrogeriet – lakridsrodspulver giver ikke samme resultat)

100 g chokolade 70-85 %
1 tsk kokosolie uden smag
Mere lakridspulver til at strø ud over

 

Sådan
Ælt  lakridspulveret ind i marcipanen. Form til kugler. Smelt chokoladen i vandbad og dyp kuglerne heri ved hjælp af to gafler. Sæt dem på bagepapir på en tallerken, så du har nemt ved at rykke dem ind i køleskabet. Lad chokoladen stivne Lige før servering drysser du en smule lakridspulver ud over.

 

 

 

 

Og nu er det vist også på tide, at der kommer nogle grøntsager på bloggen som modvægt til alle de søde sager! Vi er jo trods alt nogen, der skal i bikini til januar! Og det skal ikke opfattes som brok – slet, slet ikke. Tværtimod er det et udmærket værn mod at gå all in på julegodter i december. ;-)

 

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter1Pin on Pinterest11Share on LinkedIn0Share on Google+0

Trackback from your site.

Kommentarer (21)

  • Avatar

    klummefabrikken

    |

    STOP SÅ! Det går jo ikke med alle de lækkerier… Eller kom forbi Rødovre med en portion, så lover jeg en positiv anmeldelse ;-)

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Jeg skal nok love at lave noget med kål senere!

      PS: Tror du virkelig, der er noget tilbage? Muhahaha! Har haft gæster, forstås… ;-)

      Svar

  • Avatar

    Signe B

    |

    Uhm det lyder godt. Måske jeg skulle bruge min rest hjemmelavet marcipan på det :)

    Svar

  • Avatar

    Jonna

    |

    Lakridspulver er bare godt til ALT! Selv ovenpå en gang reven hvidkål ;-)
    Disse skal helt sikkert (også) prøves. Uha jeg får travlt på fredag med alt det, der skal laves ;-)

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Really? På hvidkål?

      Svar

  • Avatar

    Amalie

    |

    Ej hold nu op det er lækkert! Årets julekans bliver ala Jane i år! Hvor er jeg dog taknemlig over at have stødt på din vidunderlige blog!

    Svar

  • Avatar

    Trine

    |

    Mums hvor ser de bare lædre ud!! Jeg kan også putte lakrids på alt lige for tiden. Sidste lakrids projekt var din opskrift på lakrids is :D
    Tak for alle dine opskrifter og al inspirationen! Det er virkelig guld værd :)

    Svar

  • Avatar

    Mie

    |

    Ej, ej, ej hvor mine tænder løber i vand. Det må jeg simpelhen prøve. Så jeg kan SMAGE…….

    Har du nogle gode anbefalinger til indkøb af en god foodprocessor???

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Jeg har en Magimix, som mine børn var så gavmilde at forære mig i julegave sidste år. Den er jo i den grad en rolls royce inden for foodprocessorer men prisen er også derefter. Jeg er meget glad for den, men den har også nogle usmartheder, som jeg er lidt i tvivl om er ok til den pris. Tidligere havde jeg en fra Philips og den var også ok. Blenderdelen gik dog hurtigt i stykker. Mange madbloggere taler varmt om mærket Kenwood, så det er måske værd at kigge på også.

      Måske er der andre, der kan anbefale en god foodprocessor?

      Svar

  • Avatar

    Denice

    |

    Ang blendere så købte jeg selv min Magimix online i England. Det sparede jeg 1600 kr ift danske webshops. Og det vel om mærket med levering! Jeg mener, jeg købte min på noget, som hedder juiceland.co.uk.

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Wow! Det må være dagens bedste tip! Tak Denice :-)

      Svar

  • Avatar

    Ulla Christensen

    |

    Skal kokosolien smeltes i chokoladen eller hvordan?

    Svar

  • Avatar

    Louise T.

    |

    Det med lakridspulver og kål, må du hjertensgerne efterprøve og sende en opskrift! Det kunne nok gi’ lidt ekstra til aftensmaden. MUMS :-)
    Jeg har prøvet denne opskrift (den nederste): http://janeryberg.blogspot.dk/2012/11/hindbr-marcipan.html – og de er også mums (men om de er LCHF ved jeg ikke ;) )

    Svar

  • Avatar

    Louise T.

    |

    P.S. Så din tweet om skibukser og farmand – de to ting har vist ingen praktisk sammenhæng (griner) – sådan er det også (lidt) herhjemme, men bare mig, der ikke altid får fundet praktisk tøj frem – heldigvis har børnene (8 og 13) selv lært det nu…

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Det ligner i hvert fald den, jeg har. Og det er bestemt et godt tilbud!

      Min eneste anke med Magimixen er, at jeg synes, den er lidt upraktisk i det med de tre skåle, som er indbygget i hinanden. Jeg ender altid med at svine dem allesammen til, men måske er det bare mig ;-)

      Til gengæld kan den køre hvad som helst. Jeg er ikke stødt på noget, den ikke har kunne trække. Og så er den pæn :-)

      Svar

      • Avatar

        Mie

        |

        Og det det med pæn. Det er jo bestemt også VIGTIGT at have med i sin betragtning :-).

        Jane, jeg glemte at spørge dig, har du også kendskab til saftcentrefugen?
        Endnu engang tak fordi du ALTID er så sød og svare på mine spørgsmål, og ikke mindst TAK for alle dine sunde, lækre, appetitvækkende fristelser.

        God adventssøndag til dig og dine

        Svar

        • Avatar

          Jane

          |

          Nej, desværre. Jeg har kigget på den og tænkt, at hvis den er lige så god som min juicer, kunne det være dødsmart at kunne købe den og dermed nøjes med en maskine.

          Svar

          • Avatar

            Mette Fog-Petersen

            |

            Hej Jane.
            Hvor længe vil du tro at dine marcipan kugler med lakrids og chokolade kan holde sig i køleskab?
            Tak for nogle meget inspirerede opskrifter – jeg suger til mig af alle dine ideer:-)!
            Mvh. Mette

            Svar

  • LCHF-påskeæg med marcipan og lakrids

    |

    [...] du tænker, at de da minder meget om en af julegodterne, så er du ikke helt gal på den. Vil du hellere lave påskeæg med nougat i? Så prøv denne sygt [...]

    Svar

SKRIV EN KOMMENTAR