Fem Low Carb fejltagelser

Kan man tale om, at man spiser Low Carb forkert? Handler det ikke bare om at spise få kulhydrater og så er det det? Ikke hvis du spørger den gode Jimmy Moore – det er ham med Livin’ la Vida Low Carb Show. Jimmy har tabt sig en helt masse kilo på en Low Carb livsstil og har samlet sine fem største fejltagelser i den forbindelse.

Men inden vi kaster os over de fem fejltagelser, er det værd lige at have med, at Jimmy taler om noget, han kalder “nutritional ketosis”. Ketose er en tilstand, som kroppen kommer i, når man spiser meget få kulhydrater. Det er her, hvor kroppen må danne ketonstoffer for at give hjernen den mængde glukose, som den skal bruge for at fungere. Ketose er ikke en nødvendig tilstand for at tabe sig, det er bare en slags turbotilstand, om man vil.

Og så en slags disclaimer, inden vi starter. De fem punkter nedenfor er refereret fra artiklen My 5 Low-Carb Mistakes, og er udtryk for Jimmy Moores holdning og ikke min. Jeg vil dog gerne allerede her up front erklære mig helt enig i særligt punkt 1, 3 og 4. Problemet med bevidst at gå efter ketose er, i mine øjne, at man da kommer til at skære alle kulhydrater over en kam. Og pludselig bliver det skidt at have haft en dag, hvor man har spist for mange grøntsager, og der synes jeg bare ikke, vi skal hen. Som I ved, er jeg heller ikke den store fortaler for, at vi skal måle eller veje noget som helst for i slutningen af dagen at kunne sige til os selv, at vi har klaret os “godt” eller “skidt”. Den form for kontrol, tror jeg, er decideret usund og i hvert fald uholdbar på den lange bane. Og nu vi lige er ved det, så læs lige Charlottes indlæg fra i går, som omhandler netop dette.

Okay, og inden jeg får ødelagt dette indlæg yderligere, kommer her Jimmy Moores fem største Low-Carb fejltagelser:

1. Du spiser for meget protein
Whaaat? Der står ellers i damebladene, at protein er godt og giver god mæthed, og derfor skal man spise mere protein, hvis man vil tabe sig. Men ved du, hvad der sker, hvis du spiser for meget magert protein? Så omdanner kroppen det til glukose (sukker), ligesom den gør med kulhydraterne, og hvis du spiser meget få kulhydrater for at være i ketose og dermed have turbofedtforbrændingen i gang, så er det ikke et smart træk. Den proces hedder glukoneogenese, og det er ret svært at stave til.

2. Du bruger ketostix til at måle, om du er i ketose
Ja, det her ved jeg ikke en pind om (høhø), for jeg starter ikke min dag med at tisse på nogen pind for at måle mængden af ketonstoffer i min morgenurin. Ja, undskyld mig, men jeg har engang været ufrivilligt barnløs, og jeg har taget min fair share af tissen på pinde om morgenen. Men tilbage til emnet: Disse ketostix er angiveligt upræcise og fortæller dig ingenting om, hvorvidt ketonerne er af den type, som din krop kan bruge som brændstof. I stedet foreslår Jimmy at måle et eller andet i blodet, men jeg er allerede videre til næste punkt.

3. Du spiser ikke nok fedt
Tre årtiers fedtforskrækkelse sidder stadig dybt i mange, og derfor er der mange, som flirter med low carb livsstile, som kommer til at lave en Low Carb Low Fat. Og det er en rigtig trist kombination for kroppen,  som reagerer med sult og træthed. Ikke ligefrem det bedste udgangspunkt, hvis du gerne vil tabe dig. Og som du så i punkt 1, er det ikke protein, du skal ty til, men derimod fedt. Fedt mætter og giver dig masser af energi. Selv dig (og mig) som spiser godt med fedt allerede, kan måske have gavn af at skrue yderligere op. Man kan blive overrasket over, hvor meget fedt man faktisk skal spise, for at kroppen er i balance gennem hele dagen. Den gode Jimmy foreslår, at helt op til 85 % af dit totale energiindtag gerne må komme fra fedt. Men mindre end det kan også gøre det.

4. Du spiser for ofte eller for meget
Selvom man spiser LCHF, kan man godt stadig spise for meget. Eller for ofte. Mange af os er vanespisere, og vi spiser den mængde mad eller med de intervaller, som vi er vant til, og som vi altid har gjort uden egentlig at mærke efter, om det nu også stadig er nødvendigt. Selv har jeg spist LCHF i flere år og først for et halvt år siden, opdagede jeg, at jeg sagtens kunne skippe mellemmåltiderne. Hvis kroppen er i ketose, dæmpes appetitten dog så kraftigt, at man kan foranlediges til at tro, at kroppen slet ikke har behov for ny næring. Det er selvfølgelig ikke tilfældet, så her skal man lige bruge sin sunde fornuft samtidig. Ketose er af samme grund en eftertragtet tilstand for dem, som praktiserer periodisk faste.

5.  Dit blodsukker er ikke stabilt
Blodsukkeret kan godt give ballade, selv på  LCHF, og derfor anbefaler Jimmy, at man anskaffer sig en blodsukkermålingstingest, så man kan tjekke sit blodsukker igennem dagen og blive klogere på, hvordan man skal sammensætte sin kost og sin dag.  Igen, er jeg lidt kusine kedelig, for jeg er ikke interesseret i at måle, om mit blodsukker er stabilt. Det kan jeg udmærket mærke, om det er. I perioder, hvor jeg ikke syntes, at jeg har lykkes med at stabilisere mit blodsukker, ligemeget hvad jeg gjorde, har jeg dog været fristet til at anskaffe mig et måleapparat og få syn for sagen. Men jeg har aldrig gjort alvor af det. Ved du i øvrigt, at dit blodsukker også påvirkes af andre ting end den mad, du spiser? F.eks. stress. Din kost kan altså være helt fin, men hvis din livsstil ikke er det, når du ikke i mål med blodsukkerstabiliseringen.

Det var fem Low Carb fejltagelser. Var der noget, du kunne genkende?

 

Kommentarer

 1. skriver

  Wow, det var alligevel ret interessant. Jeg er helt glad for det med fedt og antal måltider. Jeg har nemlig svært ved at spise ret meget i løbet af dagen, så det bliver kun til de tre obligatoriske måltider. Og det har jeg slået mig selv i hovedet over! Ha, hvor godt! Og fedtet, det er ren vand på min mand mølle. Han har nemlig fattet det, jeg prøver at følge med. men det er en svær vane at ændre, når man er vokset op med en diabetiker og en vægtvogter. 😉

  Jeg har kørt Lchf i 2 uger nu, og jeg kan tydeligt mærke ændring i min sindstilstand. Mindre angst og uro, meget mere tilpashed. Så jeg fortsætter. Tak for al din hjælp og inspiration!!
  Kh Teresa

  • Jane skriver

   Årh rigtig meget velbekomme, Teresa :-)

   Det er svært at slippe den gamle fedtfobi, men mand, det føles godt, når man endelig gør det! :-)

 2. skriver

  Kusine kedelig hehe :) det bliver du vist aldrig.
  Interessant indlæg.
  Jeg prøver jo virkelig det der med at få nok fedt, men jeg synes faktisk, det kan være svært. Jeg får rigtig meget af mit fedt fra mælkeprodukter og det er jeg egentlig ikke ret vild med. Jeg er i hvert fald ved at være træt af det. Jeg ved bare ikke helt hvor jeg skal sætte ind. Jeg synes, det kan være lidt af en udfordring at være fiskespisende, ikke kødspisende og samtidig ville skære mel væk og sukker ned, og så også lige minimere mælkeprodukter…nå det var muligvis et sidetrack, det var bare lige det der kom op, da jeg læste dit indlæg.
  Hav en skøn dag, du køre Jane :)

  • Jane skriver

   Jo, jeg har jo sagt til dig at jeg er dræbende kedelig i virkeligheden 😉

   Jeg har det jo lidt nemmere som kødspiser end dig, men jeg skærer også mælkeprodukterne fra ind imellem, og så er det altså lidt sværere. Jeg supplerer med kokosolie og -mælk. Det hjælper lidt. :-/

 3. skriver

  punkt 4 kan måske være forklaringen på at jeg har “madlede”. Jeg som ellers spiser gerne og godt, har bare ikke appetit. spiser dog, men…. jeg kunne godt undvære det. Sprudler af energi alligevel 😉

 4. Lisbeth skriver

  Kære Jane…Bingo så velskrevet…har så længe håbet at vi kunne få vores egen “kostdoktor” i Danmark ala Andreas Einfeldt, men det lader det jo ikke til…og ved du hvad …jeg må sige at jeg er temmelig tilfreds med dine daglige indlæg fra et familie-liv på LCHF.
  Mht. til Jimmi Moore fantastiske vægttab på “keton-diæt” , er det jo en en kæmpe gave til mennesker med et BMI over fx. 30 (og andre der bare er nysgerrige på hvordan deres krop reagere..), Mennesker/patienter som før var parat til at få skåret halvdelen af deres tarme ud, for at blive ved med at spise den mad der gjorde dem så overvægtige…her er et reelt alternativ til fedme-operationer, det er en win-win… gladere patienter og samfundet spare en masse penge på komplikationer.
  Ha´en fantastisk FED dag <3
  PS! Synes stadig at vi i Danmark fortjerner en KOstdoktor der kan vende og dreje de forskellige studier, og som kan klare lidt "medietæsk"!!

  • Jane skriver

   Jeg er så enig, Lisbeth. Gid flere ville få hjælp til kostregulering inden de tog mere drastiske metoder i brug.

   Og jeg venter altså også stadig på at der kommer en voksen, der kan sparke debatten i gang. Hey, Uffe Ravnskov, er du ikke snart færdig med at bo i Sverige?

 5. skriver

  Wow jeg kan godt lide den pyramide, den kan man da ikke blive andet end sulten af (der er nogen her som spiser froskost kl.11 :)) Tak for at gøre det hele så super overskueligt!

 6. Jeanett skriver

  Jeg opdagede i en sen alder, at jeg har PCO, og af samme årsag, har jeg været på diverse kure og lyttet til, hvad både sundhedsmyndigheder og andre ernæringskyndige personer har haft at sige gennem årerne.
  Man opbygger med tiden en viden, både hvad angår diverse teorier, men ikke mindst hvordan ens egen krop reagerer.
  Jeg tror ikke på, at der findes nogen bestemt måde at spise på, men at den enkelte må lytte til kroppens eget behov.
  Jeg plejer at sammenligne mennesker med biler – for at skære det lidt firkantet ud – jeg tror vi er lige så forskelligt bygget på mikroniveau, så det hjælper ikke at hælde noget i din krop, som den ikke reagerer godt på, ligesom det ikke gør noget godt at hælde benzin på en diselbil.
  Lyt til din krop og din sunde fornuft.. Prøv dig frem til, hvad der virker for dig, det kommer man rigtig langt med :o)

 7. skriver

  Den der med fedtet… den skal jeg virkelig også blive bedre til! Synes virkelig det er svært! Men det med ikke at spise for mange måltider om dagen, dem holder – for jeg er simpelthen ikke sulten hver 2.-3. time :O Spiser morgen, middag og aften og min krop skriger ikke på mad på nogen tidspunkter 😉

  • Jane skriver

   Selv jeg kunne have gavn af at øge på fedtet til fordel for noget af proteinet. Det vil jeg øve mig på…

 8. Victoria skriver

  Ja, det lyder rigtig fornuftigt, og ja, jeg kender det. Da jeg for år tilbage begyndte på Eat-livsstilen, var jeg konstant sulten, og det, fordi jeg fik for lidt fedt. Nu lever jeg ret meget LCHF og min krop elsker det. Jeg har mere energi, min eksem og allergi er på retur og jeg taber mig. Minus 4,2 kg og 5 cm i taljen på 3 uger, jeg er ret stolt. Julefrokosterne er ikke noget problem. Der siges, at hvis du ved, du kommer til at indtage mange kulhydrater, skal du bare sørge for at fylde dig med proteiner først. SÅ glædelig jul og god fornøjelse med den fede julemad.

  • Jane skriver

   Sejt gået!

   Sig mig, hvad er Eat? Jeg kender det kun som skolemad, og jeg ville satme også være sulten, hvis jeg skulle leve af det. Du mener helt sikkert noget andet, dog… 😉

  • Jane skriver

   Godt spørgsmål. Det er nok meget individuelt. Vil lige prøve at dykke ned i det med min egen kost og se om ikke det kan blive til et indlæg i sig selv…

 9. Anja skriver

  Hmm det er måske svaret på at jeg er sulten hele tiden. Har nu i en mdr levet paleo ish. Dog stadig med nogle mælkeprodukter, men jeg er bare sulten hele tiden. Så jeg skal nok spise noget mere fedt.
  Men hvad skal jeg så spise?? Er utrolig firkantet i min tankegang så skal vide nøjagtig hvor meget jeg skal have af hvad, det hjælper ikke, bare at sige lidt mere fedt. Er det noget avokado eller??
  Forresten super god blog!!

  • Jane skriver

   Jeg har også været utroligt sulten, når jeg har testet paleo. Jeg kan mærke at fedt fra avokado, nødder, etc. ikke gør det for mig alene. Jeg skal have noget smør, kokosolie og koldpressede olier.

 10. Jonna skriver

  Elsker den kostpyramide :-)
  Jeg tror faktisk, at jeg i hverdagene spiser for ofte, da jeg allerede spiser frokost kl 11. Dvs. at det ofte bliver til 5 måltider de dage, hvor jeg også aftensnacker med et (stort) stykke chokolade.

 11. Marianne skriver

  Super indlæg! Jeg er også en af dem, som formentlig kunne have glæde af at spise mere fedt. Når man igennem 20 år som diabetiker er blevet tudet ørerne fulde af, at alt fedt, og da især mættet fedt, er det rene djævelskab, kan det være en sej proces at slippe fedtforskrækkelsen. Også selvom min krop tydeligt fortæller mig, at den er umanerligt glad for mere fedt og så få kulhydrater fra sukker og stivelse som muligt. Det er mange år siden jeg har haft det så godt som nu, og det er ikke mindst takket være din blog. Tak for dig og den!

 12. Kristine skriver

  jeg vil være rigtig interesseret hvordan din kost egentligt er sat sammen. Selvom du er imod at måle og veje osv. Læste et sted på bloggen du vurdere dig til at ligge på 20-50g kulhydrat dagligt?
  Personligt spiser jeg gerne 500g grøntsager(broccolig, gulerod, tomat, whatever) om dagen og så får man jo 50g meget hurtigt bare af det – så er der ikke “råd” til mælk i kaffen, en juice eller nødder?

  – jeg arbejder også virkelig på at få mere fedt, men må indrømme jeg stadig er “bange” for at købe fløde, sødmælk og ost. Jeg er desuden bange for at olie ikke mætter – det skal jo ikke tygges osv?

  min fordeling af protein/kulhydrat/fedt er ca 40%/20/40% hvilket er en klar forbedring af min tidligere 40%/40%/20%:)

  • Jane skriver

   Jeg er langt mere moderat end jeg var tidligere. I dag vil jeg tro, jeg ligger mellem 50-70. Jeg skal nok prøve at måle og veje og dele det med jer. 😉

 13. Victoria skriver

  Eat er er norsk system, der kom frem for en del år siden, som et alternativ til Atkins og indeholde en del flere grøntsager. Jeg har en veninde, der var i Norge og blev uddanner Eat-konsulent. Jeg kan ikke finde deres hjemmeside længere, men jeg lærte meget af systemet og det ligner meget LCHF. Min krop har det rigtig godt, når jeg spiser på den måde og jeg VED at det giver hurtigt vægttab/tab af cm, specielt om maven.

 14. Katja skriver

  Hej Jane. Jeg læser din side med stor interesse, og det er første gang jeg svinger mig op til at komme med et indlæg.
  Jeg vil gerne komme med en kommentar til dette med at få fedt nok. Jeg har tidligere fulgt en detox-kur som er meget tæt på LCHF. under denne “kur” som jo faktisk er en livsstil lærte jeg at drikke olieshots. Jeg kan ikke drikke olien rent , men et olieshot består af lidt juice, f.eks friskpresset appelsin med 2 spiseskefulde god olie. Jeg fandt ud af at jeg havde det bedst med lidt tomatjuice med 1 spsk hørfrøolie og en spsk “livets Olie” eller “udos choice. Det er vigtigt at der også er omega 3 fedtsyre i olien. Hvis jeg tog sådan et olieshot tog det dels trangen til søde sager, go det mættede også lidt, hvilket jo kan være godt i en omstillingsfase, hvis man plejer at spise for meget. Så jeg vil bare varmt anbefale disse olieshot til alle jer der gerne vil være sikre, at i for nok af den sunde olie. I “kuren” anbefaler de 5 af disse olieshot om dagen, og det er grænseoverskridende, når man jo plejer at være fedtforskrækket.Men selvom jeg indtog disse shots, og samtidig spiste masser af nødder og kerner og olivenolie og kokosolie, ja så tabte jeg mig, og min krop og mit sind havde det fantastisk.
  Venlig hilsen Katja
  P.s. undskyld det lange indlæg, havde bare brug for at forklare det ordentligt :-)

  • Jane skriver

   Tusind tak for dit input, Katja. Jeg tager også olie (fiskeolie) i lidt juice hver morgen og trives ualmindeligt godt på det. Jeg kan heller ikke understrege nok, hvor vigtigt det er for mig at få nok fedt. Min krop falder ligesom helt til ro 😉

 15. Maria skriver

  Hej Jane
  Tusind tak for en god blog, nogle fantastiske opskrifter og god viden omkring LCHF…noget der i den grad mangler i Danmark!

  Jeg er i gang med et fertilitetsforløb, og har tidligere (efter gynækologens anbefalinger (Bjarne Stigsby) spist efter KISS). Nu er jeg så – inden for de sidste par uger – begyndt at spise LCHF, og finder det 100 gange nemmere at administrere, og synes også min appetit er bedre reguleret på denne måde! Jeg er dog lidt forsigtig…netop pga. en forhåbentlig kommende graviditet. Jeg læser rundt omkring nogle blandede budskaber ift. Ketose og graviditet. De fleste læger fraråder det – men ved de nok om diæten tænker jeg? (Har ikke spurgt gynækologen (endnu)).

  Blev du selv gravid mens du spiste LCHF? Og har du nogensinde været i Ketose tror du?

  Kender du til nogen, der har erfaringer på dette område?

  Bedste hilsner
  M.

  • Jane skriver

   Det er et godt spørgsmål. Den svenske læge Andreas Eenfeldt anbefaler mindre striks LCHF til gravide. Hvis jeg var i din situation, ville jeg fortsat spise LCHF men blot tilføje lidt ekstra rodfrugter, frugt og nødder. – hvilket jo så faktisk ikke afviger meget fra min kost i dag. Jeg er temmelig liberal LCHF’er. Ovre i LCHF-forum (lchf-forum.dk) er der tråde omkring barnløshed og LCHF. Der er nogle gode, fine succeshistorier imellem.

   Jeg var gravid for 8 år siden. Jeg var 26, levede af korn og lightprodukter og kunne ikke blive gravid naturligt. Desværre kendte jeg hverken til KISS kost eller LCHF dengang, så jeg måtte igennem flere behandlinger.

   Jeg har været i ketose og har fin trivsel selv med få kulhydrater. For nemhedens skyld er det dog sjældent, at jeg begrænser kulhydraterne helt så meget. :-)

   Se i øvrigt kostdoktorns FAQ med svar på spørgsmål om både ketose og graviditet: http://www.kostdoktorn.se/lchf/kostdoktorns-faq/

 16. Anette Due Jensen skriver

  Kære Jane….og alle I andre på denne side.
  Jeg faldt over denne fantastiske hjemmeside for et par dage siden, da jeg sad og var ved at rive håret ud af hovedet på mig selv over, at jeg åbenbart bare ikke kan komme i ketose. Nu er jeg allerede blevet meget klogere – og dét skal man jo ikke kimse af!!
  MEN – føler mig nu alligevel nødsaget til at tæppebombe dig / jer med nogle spørgsmål, da min situation ikke er optimal!! Det bliver måske et lidt langt inlæg, men håber på, at I har tålmodighed med mig.
  For et par år siden gik jeg på Atkins – komhurtigt i ketose og tabte mig 12 kilo og havde det rigtig godt med min krop. Kom på skoleophold, som en del af min uddannelse og indenfor få uger vendte jeg tilbage til min tidligere kost, da det var ret svært, at holde Atkins stilen, med det mad vi fik serveret der – nu står jeg igen med de obligatoriske 15 kilo for meget på sidebenene og er sgu ret ked af min krop.
  Gik for en mdr siden igang med LCHF. Og de første 10 dage røg der 4 kilo – nok mest vand. Så gik vægttabet lidt mere roligt. Nåede 6 kilo i alt.
  og nu kommer det store MEN….de sidste to uger, er der sneget sig to kilo på!!!! Oj jeg har holdt mig rimelig til sammen kostplan. Jeg bliver meget hurtig mæt og spiser tre måltider og et mellemmåltid( -bestående af en god håndfuld blandede usaltede nødder)
  Jeg måler med ketose stiks og kan få et moderat udslag kl 14 – og ingenting om aftenen. Hvad sker der?? Har erfaret gennem denne blog, at jeg nok ikke får fedt nok, så har været ude og investere i nogle gode olier og startede igår på olie shots, som Katja tidligere har foreslået.
  Kan man spise for lidt? Eller er der nogen, der har andre bud, for lige nu, er jeg sgu lidt trist over vægten, for har det super godt med kosten i sig selv??!!
  Jeg går meget på mit job og dyrker lidt styrketræning.
  Tak for en informativ side og håber der er nogle der kan hjælpe mig lidt.
  Mange hilsner
  Anette

  • Jane skriver

   Hej Anette – jeg ligger desværre ikke inde med svaret. Jeg har aldrig målt med ketosesticks og kan forestille mig, at jeg ville få stress af det. Mit bedste råd er at stille vægten væk og evt, bruge målebånd, hvis du har brug for at se, om det går den rette vej. Der er en milliard faktorer, der kan give udsving i vægten. Væske er en af dem. Stress er en anden. Kender du LCHF-forum.dk? Jeg tror, du ville få flere svar ved at stille dit spørgsmål derovre. Der er allerede flere tråde, som handler om vægt og LCHF. Kh. Jane :-)

 17. Anette Due Jensen skriver

  Tak for svaret. Tror allerede jeg har fundet ud af, at der nok er to syndere – nemlig kaffe og sødemiddel. Så det skal lige undersøges nærmere :-)
  God weekend til alle :-)
  Anette

  • Jane skriver

   Velbekomme. Sødemidler – også de naturlige – duer heller ikke hos mig, hvis vægten skal ned… 😉

 18. Anette Due Jensen skriver

  Ok!!! For nu liiiige at være helt sikker…. Så er sukrin og stevia altså heller ikk nogen god idé, hvis jeg skal tabe mig??? Havde ellers lige håbet, at de to ting ville være ok !! Men, faldt jo lige over dine Oopsie opskrift – lyder total na-me-nam:-)

  • Jane skriver

   Der tror jeg du skal prøve dig frem. De gavner næppe, men om de stopper eller nedsætter dit vægttab er svært at sige. Og ellers hold det til sjældenhederne og indtag dem kun i små mængder og ikke dagligt. Det ville være mit bedste bud. Se evt. kostdoktorns råd til vægttab, hvoraf et af dem handler om netop sødemidler: http://www.dietdoctor.com/how-to-lose-weight#8

 19. Katrine Folmann skriver

  Nu har jeg ikke lige orket at læse om mit spørgsmål er stillet længere oppe, men jeg er VILD med proteinrig kost, og forholder mig lidt skeptisk overfor din påstand om at kroppen nedbryder protein og bruger det til glukoneogenese. Så vidt jeg har forstået, er det en af de sidste substratreserver som kroppen mobiliserer. At bruge triacylglycerol er da langt mere foreliggende når man skal lave glukoneogenese, eller hvad? Og med det argument kan man jo bare sige at ALT bliver til sukker når det kommer ind i kroppen? Eftersom at dét (og ketonstoffer) er det eneste cellerne reelt kan forbrænde?

  • Jane skriver

   Jamen, det lyder det da til at du er mere inde i end jeg. Jeg refererer jo blot den gode Jimmy Mores opdagelser af at en kost med for meget protein hev ham ud af ketosetilstanden, og det var den, han anså som eftertragtet i forbindelse med vægttabet. Ketonstofferne omdannes vel ikke til sukker men bruges som energi direkte. Dog skal hjernen jo bruge en anelse glukose og den kommer så via glukoneogenesen, når kulhydratmængden er for lav. Tror jeg…

 20. Jan Jørgensen skriver

  Jeg startede for ca 1 1/2 da vejede jeg ca 113,5 kg
  Cuttede alt sukker ud og levede på striks LCHF , især kokosolie i kaffen var godt , føler ingen sult så længe der ikke er involveret sukker, se evt thr skinny on obesity på youtube
  Nåede ned på 85 kg, da det gik galt
  Kloge åge på mit hold på arbejde oprettede et slikudsalg fra et fællesskab hvor jeg også har nøgle
  Man er vel sukkerafhængig, så endte ud på 98,5 kg, er kommet op på hesten igen, er pt 92 kg, tabt 6 kg på under 4 uger med faste 36 timer 3 gange om ugen, ellers striks LCHF resten af tiden, lidt rødvin toleres åbenbart.
  Første delmål er 85 kg inden juleaften
  Jeg er 61, har det godt på faste

 21. vic skriver

  hi Jane,
  can you do juices in LCHF or does this hinder to get into ketose. I was thinking of avocado, carrot, beetroot with ginger – of course freshly pressed.
  Thanks so much for ur reply

  • Jane Faerber skriver

   I would say juicing is alright on a liberal LCHF diet. For a ketogenic version juices, even the purely green ones, will give you too many carbohydrates… :-/

 22. LilleLuffe skriver

  Hej Jane.

  Jeg har nu været på LCHF siden 17/1. Og er i hvert fald faldet i en af fejlene (3!). Tænkte det ville gå hurtigere med 0 % græsk yoghurt, 9 % cremefraiche og madlavnings-fløde fremfor piskefløde. Men må nok gå tilbage til mere fede produkter.
  Første uge til halvanden røg ca. 1,5 kg. Siden har jeg stået fuldstændigt stille på vægten. Spiser praktisk kun 2 gange om dagen (morgen og sen eftermiddag/aften). Har den sidste uge brugt app’en myfitnesspal til at prøve at tælle kalorier for en periode. Har holdt mig under de 1330 kcal/dg, med undtagelse af 2 dage med hhv. 159 og 124 over). Har holdt mig til 30-60 g/kulhydrat. Undtagen lørdag (124 g) da jeg et sted læste at hvis ikke der ikke rigtigt skete noget kunne man “kick-starte” ved at spise en stor portion kulhydrater. Nogle umiddelbare tricks eller fejl jeg begår (andet end for lidt fedt)?

  En anden ting, du nævnte der er forskel på kulhydrater. Hvilken forskellen er der? Har fundet ud af at en del grøntsager (ikke rodfrugter og frugt) indeholder en del kulhydrater, men jo ikke særligt mange “sukkerarter”. Er det forskellen?

  Vil fremover følge bloggen mere :) Tak

  • Jane Faerber skriver

   Jeg tror, du bare skal væbne dig med tålmodighed (og muligvis tillægge badevægten lidt mindre værdi).
   Forskel på kulhydrater… tjah… det er der vel. Jeg ved ikke lige i hvilken forbindelse, jeg har sagt det. Men det, jeg synes, kan være relevant er, at man, hvis man gerne vil spise kulhydratfattigt, vælger ovenjordsgrøntsagerne fremfor andre kulhydratkilder, simpelthen fordi du her får virkelig mange grøntsager for ganske få kulhydrater.

 23. Jane skriver

  Hej Jane

  Jeg er vild med billedet og tænker at den kunne være fed som plakat til køkkenet.
  Er der en kilde? Jeg kan umiddelbart hverken gemme billedet eller “pinne” den.

  Tak for en informativ og inspirerende blog 😊

  • Jane Faerber skriver

   Ehreem.. nej, det er bare et billede jeg har nappet! rap over nallerne til mig! Hvorfor kan du ikke pinne det? jeg kan sagtens pinne det ved hjælp af pinterest ikonet øverst i indlægget?

Skriv et svar