Nem og lækker gæstemad

Er der noget bedre end at have gæster til lækker mad, og hvor det med maden er totalt ustresset? Sådan en middag havde vi i går, hvor vi havde besøg af en ven fra London og hans nye kæreste. Han kommer troligt til København hver sommer, og vi tænder op i grillen og spiser en lækker middag sammen. Utroligt hyggeligt, altså. Og sådan en aften gider man bare ikke stå for meget i køkkenet. Der skal jo snakkes, skal der.

 

De af jer, der følger med på Instagram, har allerede set menuen. Instagram er hyggeligt på den måde. Her kan man rapportere sin mad og sine oplevelser “live” og få instant feedback. Det er så herligt.

 

På grillen var der to store stykker Black Angus oksekød, som bedre halvdel havde hjembragt i anden sammenhæng. Det er til dato noget af det bedste oksekød, jeg har smagt. Det har god fedtmarmorering inde i kødet, hvilket giver det en fornemmelse af at smelte på tungen. Mørheden i selskab med den grove stegeskorpe fra grillen. Åh jag dör, som svenskerne siger, når noget er for lækkert!

 

Min del bestod , at jeg bagte et brød til det brødspisende folk. Gårsdagens version var en variation over de lækre flutes, jeg lavede til et dinner party, vi holdt da bedre halvdel fyldte 40. Herudover lavede jeg to salater, en kartoffelsalat og til dessert serverede jeg resterne fra den raw chokoladekage, som jeg havde i fryseren. Alt var altså lavet på forhånd. Det bliver da ikke nemmere! Her kommer detaljerne.

 

Helt enkelt tomatsalat af forskellige tomater, som jeg fandt i Mad&Vin. Se, her kan vi tale om et supermarked, der giver kunden lyst til at bruge penge. Hold. Nu. Op. Hvor er det bare et lækkert sted. Men altså blandede tomater vendt i en smule god balsamico og lidt hakkede basilikumsblade. Særligt på denne årstid behøver man ikke gøre mere ved tomaterne, for at de smager helt guddommeligt.

 

 

 

 

Spidskålsssakaten havde jeg lavet tidligere på dagen. Den snittede spidskål var marineret i citronsaft smagt til med sukrin(melis) og akaciehonning. Ikke så den var sød, men bare så den ikke længere var sur. Tern af søde nektariner på toppen.

 

 

 

 

Og så var der en kartoffelsalat. Spiser du kartofler? blev jeg spurgt på Instagram, da jeg lagde billedet på, og nej, det gør jeg faktisk ikke. Jeg er ikke så vild med kartofler. Men hvis jeg skulle spise kartofler, ville jeg spise dem på denne her måde. Kartoflerne havde jeg kogt om formiddagen og vendt i en lille klat olie, så de ikke tørrede helt ind. Før brug vendte jeg dem i god, koldpresset olivenolie blandet med et presset fed hvidløg og godt med havsalt. Kartoflerne blev herefter blandet med rucola og toppet med grove parmesanstykker. Denne kartoffelsalat er et sikkert hit altid!

 

 

 

 

Nå ja, og kødet. Åh, jag dör… så jävla gott, det var! Sorry. Jeg læser mange svenske blogs i øjeblikket :-)

 

 

 

 

Hvis der var nogen, der gik sultne fra bordet, var det deres egens skyld.

 

Desserten var simpelthen så taknemmelig. For det første har raw chokoladekage en pænt høj imponeringsfaktor. Folk, som ikke kender raw køkkenet så godt, bliver vildt overraskede over, at man kan lave så fyldig en chokoladekage uden brug af hverken sukker eller chokolade. Og den kan faktisk spises direkte fra fryseren. Det er lige før, jeg synes, den smager bedst på den måde. Den er helt fast i det, og hver bid har en intens chokoladesmag. Jeg serverede den i nogle – efter min mening – lidt for store stykker. Men selskabet klagede ikke. Og man kunne jo bare levne (yeah, right!)

 

 

 

 

I aften skal jeg til min søsters 30 års fødselsdag, og jeg har været så heldig at have fået lov til at bidrage med et par raw kager til dessertbordet. Det er blevet til en ultrarich raw chokoladekage i stil med ovenstående, bare lavet i en mindre form og med væsentligt mere fyld. Så den er måske dobbelt så høj som den ovenfor. Og så har jeg eksperimenteret med en raw After Eight kage, som jeg glæder mig til forhåbentligt at kunne vise jer i morgen.

 

God lørdag, derude!

 

Kommentarer

 1. skriver

  Men lidt sørgeligt, at vi skal helt op i Mad & Vin priser, før maden er rigtig lækker :( Jeg tænkte faktisk på i går, at selv tomater ikke smager som de gjorde for bare et par år siden. Og de smager da slet ikke, som de gjorde, da vi boede på Malta. Der kunne vi leve af tomatsalat, nu laver jeg det sjældent. Jeg er rystet over, hvor dyre gode tomater er!

  Nå, ikke mere brok for nu. Balsamico…jeg har svært ved at finde den rigtig gode, hvilken en bruger du? Synes tit jeg får købt en, jeg ikke er rigtig tilfreds med, og så står den ligesom bare der. Og jeg elsker balsamico, når den er godt, that is. Og udvalget er bare stort, ligesom olivenolie, hvor skal man starte! Nå, men olien jeg bruger, er jeg tilfreds med, så det går an :)

  Dejligt I hyggede jer :) God fornøjelse til din søsters fødselsdag.

  • Jane skriver

   MIn balsamico er ikke fantastisk. Jeg bruger den fra Urtekram, og den er ok. Og ja, ægrerligt at vi skal i Mad&Vin priser, før at det bliver indbydende at købe ind… :-/

 2. Jonna skriver

  Uhmmmmmm…. Hvor ser det lækkert og enkelt ud. Så nu ved jeg, hvad vi skal spise til dobbelt-fødselsdag om et par uger. Takker, bukker og nejer endnu engang for fantastisk inspiration. Elsker bare at jeg slet ikke selv behøver tænke mere – jeg skal bare læse din blog. Skønt skønt, hihi… Glæder mig til at høre om desserten så skal være After Rights udgaven 😉 Namme nam :-)

 3. Mette skriver

  Hej Jane

  Jeg prøvede din opskrift på melazane alla parmigiana…
  TAK! Den er guddommelig.

  kh

 4. skriver

  Uhm Jane, jeg ville gerne være gæst hos dig med den menu. Elsker store møre bøffer 😉 Og chokoladekage til dessert – de stykker er bestemt ikke for store.
  Jeg er faktisk lidt imponeret over, at du bager brød til de brødspisende. Jeg tror, jeg ville have svært ved at tænke ud over min egen kost..
  KH
  – frk. sveske

Skriv et svar