Følg mig på TwitterFølg mig på Google+Følg mig på FacebookFølg mig på BloglovinFølg mig på InstagramFølg mig på Linked inFølg mig på RSS

TILMELD DIG NYHEDSBREV

Reprise: Melanzane alla parmigiana

Share on Facebook3Tweet about this on Twitter1Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on Google+0

Jeg kører på med madleden, og det er ved at være lige vel besværligt og irriterende. Jeg klarer at spise mine æg om morgenen og får så kvalme kort før frokost. Prøver virkelig at få spist noget ordentligt til frokost, men føler decideret lede ved al mad og har mest lyst til lidt nødder, lidt grøn juice og anden let mad. Om eftermiddagen overfaldes jeg af rastløshed og chokoladetrang, og til aftensmaden kigger jeg skeptisk på det kød/fisk, jeg har tilberedt,  spiser lidt af det og holder mig ellers til tilbehør. Mit blodsukker svinger, og jeg er utilpas, hvilket på ingen måde hjælper til med noget. Hrmf. Hvad er det, min krop prøver at fortælle mig her? Nogle bud?

Jeg prøver virkelig at få masser af gode ting indenbords, selvom lysten til mad mangler. Så jeg anstrenger mig for at lave lækker mad, som jeg har lyst til at spise, og det involverer så bare mindre kød, end jeg normalt spiser. Forleden da jeg havde besøg af de dejlige damer, havde jeg lavet min yndlingsret uden kød: Melanzane alla parmigiana. En slags italiensk auberginelasagne med masser af parmesanost. I min begejstring over det gode selskab, fik jeg dog ikke taget et billede af det, men det rådede jeg bod på, da jeg spiste resterne til frokost den næste dag.

Denne opskrift er helt enorm smagfuld. Den tager lidt tid at lave, men den er værd at vente på. Jeg er normalt ikke så tosset med auberginer, men heri både smager og fungerer de fint.

Ingredienser
3 store auberginer
3 sammenpiskede æg
salt og peber
250 g friskrevet parmesan

Sauce
1 fed hakket hvidløg
5 spsk olivenolie
800 g Passata eller mosede/hakkede tomater
15 basilikumblade, hakkede
Salt, peber og lidt sukker

Sådan
Skær auberginerne i skiver på langs. Drys dem med rigeligt salt og lad dem trække i mindst ½ time. Mens auberginerne trækker, kan man tilberede tomatsaucen.

Tomatsauce
Svits hvidløg i olien og tilsæt tomater, basilikum, salt og lidt sukker. Lad saucen simre i 30-40  min og smag til med salt og lidt peber.

Når auberginerne er færdige med at trække under salt, skylles de i koldt vand og tørres med et viskestykke. Vend aubergineskiverne i pisket æg tilsmagt med lidt salt og steg dem gyldne på panden i smør eller olie. Lad dem dryppe af på et stykke bagepapir og stil dem til side. Opvarm oven til 200 g.

Smør et ovnfast fad med olie og læg tomatsauce, aubergineskiver og parmesan i lag. Start med tomatsauce og afslut med tomatsauce og parmesan. Bages i ovnen i ca. 25 min. hvorefter den lige skal hvile i 5 min. inden servering. Server med et basilikumsblad på toppen.

 

Share on Facebook3Tweet about this on Twitter1Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on Google+0

Trackback from your site.

Kommentarer (33)

  • Avatar

    Rikke

    |

    Åh jeg kender det jeg så godt! Personligt får jeg kun madlede, når jeg presser mig selv for hårdt, helst på alle fronter på en gang, personligt, job, studie og træning. Så første step for mig er at slappe af og mærke efter. Til mad laver jeg gerne en lækker wok med noget lækkert kød, massere af sprøde grønsager og massere af lækre thaikrydderier!

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Afslapning er et godt sted at starte. Det har du ret i. Tak :-)

      Svar

  • Avatar

    Laura

    |

    Det ser lækkert ud. Tror du man kunne undvære parmesan eller tilføje noget andet. Knus Laura.

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Mjooh… det kunne du måske nok. Men så ville det ikke være melanzane alla parmigiana længere. Den ret er jo i den grad hængt op på parmesanen ;-)

      Svar

  • Avatar

    katarina bukilic

    |

    kunne du fortælle hvor mange kcal der er i retten (uden parmesan ost) :) da jeg ikke bryder mig om nogle former for ost!

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Jeg tæller ikke kalorier, så det kan jeg desværre ikke.

      Svar

  • Avatar

    Sheila Nielsen

    |

    Øhm.. Du nævnte for et stykke tid siden, at du har fået hormon spiral. Kan sådan én spytte for meget hormon ud, eller…? Jeg fik en gang nogle stærke p-piller, og DE gav mig kvalme og madlede efter et stykke tid. Bare en tanke :-)
    Men håber da for dig det snart går over!
    ~Sheila~

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Gud, det var da et godt bud, det havde jeg overhovedet ikke skænket en tanke! En hurtig søgning fortæller mig, at kvalme er en kendt bivirkning ved hormonspiral. Jeg har haft kvalme i lang tid og har egentlig troet, at det skyldtes stress, men det er da meget sandsynligt, at hormonspiralen også spiller en rolle her. Af mere alvorlige bivirkninger kan nævnes: Døden! Jo tak, vi må da håbe, det ikke kommer så vidt ;-)

      Tak for input, Sheila!

      Svar

  • Avatar

    Jonna

    |

    Når nu man er ret glad for kød, kunne man så ikke tilsætte hk oksekød til tomatsovsen? Så bliver det jo egentlig bare en lasagne… ;-)

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Jo, det kunne man sagtens. Så kunne man banke proteinindholdet lidt op.

      Svar

  • Avatar

    Jonna

    |

    Og mht din kvalme, så tænkte jeg straks; GRAVID! Men nok umuligt med spiral… Det er dog samme form for hormon det fræser rundt i kroppen, så det lyder meget logisk at det er din spiral.
    Håber da det snart går over, for det er da øv for dig :-(

    Kram til dig.

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Ha ha, nej ingen graviditet. Har jo et par tvillinger og har rigeligt at se til med dem. Men det lyder oplagt, det forstår jeg ;-)

      Svar

  • Avatar

    Linda

    |

    Jeg tænkte straks, gud hun har det lige som mig, og jeg er altså gravid med tvillinger, men mon ikke det bare er spiralen der er skyld i det hos dig ;-) Men lækkert ser din mad ud, problemet hos mig er det med at skal tilberede det ;-)

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Neeej, tillykke med tvillinger i maven! Det er jo en kæmpe gave! I hvert fald når den første tid er overstået ;-) Hvornår langt er du i graviditeten?

      Svar

      • Avatar

        Linda

        |

        Tak :-) Jeg er kun otte uger henne, men var lige til første scanning i torsdags, hvor de så kunne se at det var enæggede tvillinger. Har ellers været i fertilitets behandling og fået to æg op, men kun det ene havde sat sig fast, heldigvis ;-)

        Svar

        • Avatar

          Jane

          |

          Hold da op, hvor spændende. Stort tillykke med det!

          Svar

          • Avatar

            Linda

            |

            Endnu engang tak :-) Håber snart kvalmen forsvinder så jeg kan få afprøvet nogle flere af dine opskrifter :-)

            Svar

  • Avatar

    Mette @ Nyt liv, nye drømme

    |

    Kvalme og acne er begge jævnt som relativt hyppige bivirkninger, men for de fleste forsvinder de igen i løbet af en måned eller to. Så giv det lidt tid og se om det ikke forsvinder af sig selv før du ditcher den (jeg have smerter og murren i 4-5 mdr. efter jeg fik den lagt op, men elsker den nu højt her halvandet år efter).

    Held og lykke

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Tak Mette. Jeg er nu ellers glad for den. Smerterne forsvandt efter et par dage og herefter har jeg intet mærket til den. Troede jeg. Kvalmen forsvinder forhåbentligt snart…

      Svar

  • Avatar

    Kit

    |

    Hvor lyder det lækkert – elsker aubergine! Den opskrift må jeg hellere gemme (:

    Svar

  • Avatar

    Nette

    |

    Hej Jane,

    Hvor ser retten lækker ud – jeg er vild med bagt aubergine og parmesan, så opskriften kan næsten kun være et hit – den er blevet gemt :)

    Svar

  • Avatar

    Charlotte Rasmussen

    |

    Kære Jane – her kommer mit bud. Stress og overforbrug af stresshormoner som kortisol og adrenalin gennem længere tid påvirker din insulinproduktion og dine cellers følsomhed overfor insulin. Kort fortalt producerer du mere insulin så snart du spiser, også selvom du ikke nødvendigvis spiser mere. Derved får du større udsving i dit blodsukker. Det kan både give kvalme, madlede, træthed og sukkertrang. Mit bud er med andre ord ustabilt blodsukker og trætte binyrer.
    KH Charlotte

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Åh Charlotte, det er også et godt bud… :(

      Svar

  • Avatar

    Katrine & Ann-Sofie

    |

    Hold da kæft! Den er virkelig god! Mindst ligeså god som den, vi fik for nogle uger siden på en fantastisk italiensk restaurant i Buenos Aires – og den fik ellers gode anmeldelser af os,, skulle jeg hilse og sige! Opdagede din side i går, hvor vi prøvede dit knækbrød – for kun at bage endnu en gigantisk portion her til aften. Det smager jo vanvittigt godt. Lavede også nogle med revet parmesan på (ca 20 min inden de skal ud), hvilket var en stor succes (så behøver man ikke putte ost på, når man lige skal have en hurtig ostemad). Du har fået dig to nye fans :-)

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Helt enig! Den smager bare så godt! Og genialt med ostekiks. Det vil jeg bage snarest!

      Dejligt med to nye fans – velkommen til :-)

      Svar

  • Avatar

    Caroline

    |

    Hej Jane
    Tak for af masser af lækker inspiration! Du er sørme dygtig.
    Faldt lige over din beskrivelse af madlede (kvalme), som jeg total genkender pt… :-(
    Jeg fik sat en hormonspiral op for en uges tid siden og mistænker også den. Hvor længe varede dit? Og tror du det var den? For jeg holder da ikke ud at undvære min madglæde igennem længere tid :-)
    Kh

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Mange tak, Caroline :-)

      Jamen, min kvalme varede altså længe. 6-8 uger vil jeg tro. Men jeg var meget stresset på det tidspunkt, så kvalmen kan også godt have været stressrelateret… :-/

      Svar

  • Avatar

    Caroline

    |

    Puhhh, håber det går over lidt hurtigere :-). Tak for svar. Hav en rigtig dejlig julemåned.

    Svar

  • Avatar

    Ravfood

    |

    Hej Jane

    Skøn ret – jeg er allerede fan.
    Jeg har med få ændringer lagt den på min blog (og naturligvis linket til dig). Håber, det er ok.

    Mange hilsner
    Kathe

    Svar

    • Avatar

      Jane

      |

      Selvfølgelig! Dejligt at den faldt i smag! :-)

      Svar

SKRIV EN KOMMENTAR