• Følg mig på Google+
 • Følg mig på Bloglovin
 • Følg mig på Instagram
 • Følg mig på Linked in
 • Følg mig på RSS

TILMELD DIG NYHEDSBREV

Hjemmelavet bounty uden sukker (igen?)

LCHF - Bounty - Foto: Columbus Leth til LCHF Spis dig mæt & glad

Her kommer endnu en reprise: De hjemmelavede bounty. Jeg har skrevet om dem flere gange, første gang her, men de er simpelthen så sygt gode, at jeg kan blive ved med at lave dem igen og igen. Desværre har de tendens til at… ehreem… forsvinde. Derfor har jeg denne gang været så klog, at jeg kun har lavet en halv portion. Nogen kan simpelthen ikke administrere det der med frihed under ansvar. I hvert fald ikke, når der er bounty i nærheden. Nå.

Derfor får I denne gang opskriften på en halv portion. Ikke at jeg tror, at I ikke selv kan finde ud af dividere med to, men nu har jeg så gjort det for jer. Ud af denne portion fik jeg 9 pænt, store stykker. Perfekt til et mindre dinnerparty.

Ingredienser

 • Halvdelen af cremen af 1 stor dåse kokosmælk*
 • 1 stor spsk kokosolie
 • 1 spsk sukrin (eller mere hvis du vil have dem sødere)
 • 75 g. kokosmel** (måske mere afhængigt af hvor meget kokosfløde, du får ud af dåsen)
 • 100 g. mørk chokolade 70-85%

*Tjek lige kulhydratindholdet. Der kan være stor forskel. Jeg brugte den fra Santa Maria, som har 1 g pr. 100 g. Lad dåsen stå i køleskab et par timer forinden, så den skiller og brug så kun den tykke del i toppen. Altså halvdelen af den tykke del.

**Igen, tjek lige kulhydratindholdet, som kan variere fra 6,5% til 24%. Coops Änglamark indeholder 3,5%.

Sådan

Kokosmælken smeltes i kasserolle sammen med kokosolien. Sukrin tilsættes og til sidst kokosmelet. Beklæd en bageform eller en rugbrødform med plastikfilm og pres kokosmassen derned. Lad massen stå i køleskab nogle timer, så den stivner og du kan skære den ud i firkanter. Smelt chokoladen i vandbad sammen med lidt kokosolie og dyp dine små bountyer deri ved hjælp af to gafler. Køl af i køleskab igen og spis, når de er helt afkølede.

Da der er kokosolie i både fyldet og overtrækschokoladen, bør de ikke opholde sig for længe uden for køleskabet. Kokosolien smelter jo ved 24 grader, og de kommer nemt til at “løbe” lidt, hvis de ikke bliver spist med det samme. Hvilket de jo gør. Men altså, hvis nu…

Sygt godt, altså! De er længder bedre end de fedtede, sukkerholdige djævle, du køber på tankstationen, fordi de lige var der, da du stod der med lavt blodsukker. Jeg bliver aldrig træt af dem. Til gengæld vil jeg kanalisere al min energi ud i at sikre, at der også er nogle tilbage til gæsterne, som kommer i aften ;-)

Trackback from your site.

Tag en økodag. Se videoen fra Arla:

Kommentarer (130)

 • Avatar

  HeidiF

  |

  De er bare super gode:) Jeg har af samme grund mine liggende i fryseren, så kan jeg f.eks. tage 1 eller 2 stykker ud, vente 5-10 min. og så er de klar til at blive spist sammen med koppe kaffe eller the:)
  Og ja de smager bedre end de hvinende søde ægte bountier:)

  Fortsat god dag.

  Mvh. Heidi

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Fryseren, se det var også en smart idé! Tak fordi du deler :-)

   Svar

   • Avatar

    Birgit Rudbæk

    |

    De bare super gode men skal øves de blev ikke lige så fine som dem på billedet men smagen er guddommleig

    Svar

 • Avatar

  frk. sveske

  |

  Hej Jane,
  Jeg synes, du skal lave hel portion og sende den ene halvdel til mig ;-P
  Jeg har forsøgt mig med dem en enkelt gang, men de mislykkedes og jeg har ikke rigtig kastet mig ud i det igen – må jeg vist snart… Kæresten er vild med bounty og har snart fødselsdag… bum bum
  KH
  – frk. sveske

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Hvad gik galt sidst, Sveske?

   Ellers sender jeg dig en pakke med posten :-)

   Svar

   • Avatar

    frk. sveske

    |

    Hej igen,
    Kokosmassen ville slet ikke stivne, så det var helt umuligt at overtrække den med chokolade.
    Har du fundet mørk chokolade 70 % uden tilsat sukker?
    – frk. sveske

    Svar

    • Avatar

     Jane

     |

     Æv, hvor ærgerligt. Brugte du kun den tykke creme fra kokosmælken? Min bliver altid så stiv at jeg næsten ikke kan røre rundt i den… :-/

     Jeg køber aldrig sukkerfri chokolade. Jeg bruger bare almindelig chokolade 85 %. I mindre mængder skaber det ikke for meget ravage i blodsukkeret.

     Svar

     • Avatar

      Victoria

      |

      jeg syntes, der er stor forskel på størrelsen på dåser med kokosmælk

      Svar

 • Avatar

  HeidiF

  |

  Det var da så lidt:)
  Jeg er er meget taknemlig for at du vil dele alle dine skønne opskrifter med os og dele ud af dine erfaringer og oplevelser.

  Mvh. Heidi

  Svar

 • Avatar

  Trine

  |

  Uhm, jeg æææææælsker dem også! Og har samme trick som Helle med fryseren:-)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Jeg er så den svage sjæl, hvor fryseren ikke altid er tilstrækkeligt. uuhmm… bounty-is! Glimrende!

   Svar

 • Avatar

  Sheila Nielsen

  |

  Nu SKAL jeg altså prøve dem… Elsker jo kokos! -Og det er da en god undskyldning for at få protein, hi hi ;-)

  ~Sheila~

  PS!
  Hvad sker der lige for, at kulhydrat-indholdet varierer så meget i kokosmel??

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Og kokosolie er jo simpelthen også så sundt. Spækfyldt med laurinsyre og har tilmed antiinflammatorisk virkning. Man er jo nærmest tvunget ud i at spise bounty!

   Jeg ved ikke, hvad der sker for kh-indholdet i kokos. Måske er det en fejl…?! Enten det eller de har rullet dem i sukker!

   Svar

   • Avatar

    Sheila Nielsen

    |

    -Jeg er også blevet ret glad for kokosolie.. Var lidt skeptisk fordi det er så dyrt, men det er genialt! Man får virkelig en god mætheds følelse af det, og stabilt blodsukker!

    Svar

 • Avatar

  Maj

  |

  Arj for pokker Jane, de der Bountyer ser jo alt for syndigt gode ud, kan godt forstå de forsvinder som dug for solen :D

  – Maj :D

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   De er meget farlige, de bounty. Tror jeg må udsende en advarsel :-)

   Svar

 • Avatar

  Maria

  |

  Det der sukrin, hvor køber du det?
  Jeg fandt noget i SuperBest, men det smager utrolig dårligt synes jeg. Meget kunstig smag. Tænker på om, der kan være flere slags og jeg måske har købt en forkert?
  Kan jeg bytte det ud med Birkesød?

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Jeg har kun set sukrin i helsekostforretninger, f.eks. Helsemin har det. Sukrin kan give en lidt isnende fornemmelse, som er lidt speciel. En enkelt gang har jeg oplevet at min sukrin blev besk, men det er aldrig sket før eller siden. Det er Funktionel Mad, der producerer det: http://sukrin.org/dk/

   Jeg bruger mest den nye sukrin+, hvor sukrin er blandet med stevia. Det søder dobbelt så meget som sukker, og derved skal jeg kun putte halvt så meget i. Desuden blander jeg altid sødemidler. Altså halv sukrin, halv agavesirup, f.eks., da de godt alene kan have en bismag. Du kan godt bruge Birkesød i stedet, hvis det passer dig godt. Jeg synes godt, mit blodsukker kan mærke, når jeg har brugt Birkesød, så jeg bruger det ikke så tit.

   Svar

 • Avatar

  Janet

  |

  Nu spørger jeg måske dumt, men er sukrin et sødemiddel eller hvad er det? :D
  MVH.
  Janet

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Ja, sukrin er et sødemiddel, som indeholder 0 kalorier og som ikke påvirker blodsukkeret. Du kan læse mere om det her: http://sukrin.org/dk/

   Svar

 • Avatar

  Anja

  |

  uh de ser gode ud! dem må jeg prøve at lave!

  Svar

 • Avatar

  Rikkeprikke

  |

  Mmm…hjemmelavet bounty…mmmmm…mmmmmmmmmm

  Svar

 • Avatar

  Janne

  |

  Yamm Yammm dem må jeg prøve en dag! Bruger nu nok isis produkter selvom det ikke er det du anbefaler ;-)))

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Det vælger du helt selv ;-)

   Svar

 • Avatar

  frk. sveske

  |

  Hej Jane,
  Nu har jeg sat kokosmasse på køl og håber på et bedre resultat her anden gang ;-)
  KH
  – frk. sveske

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Åh me too! Kunne være rart at overraske kæresten med en hjemmelavet livret :-)

   Svar

 • Avatar

  Maria Andersen

  |

  DET må jeg prøve… skal nok melde tilbage med resultatet :)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Du kan godt glæde dig :-)

   Svar

 • Avatar

  Maria Andersen

  |

  Ja kan så melde tilbage at de blev VILDT GODE! Og nemt var det jo også…dem kan jeg sagtens tillade mig at tage med på jobbet til nu-går-jeg-på-ferie-snack i pauserummet :) :)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Ya, Maria! Jamen, de er bare vildt gode! Jeg har tit tænkt på at tage dem med på job og dele ud. Men der er aldrig nogen tilbage… ehreemm…. :-/

   Svar

 • Snickers uden sukker

  |

  […] med kanel og rabarberkompotLisbeth on Proteinpandekager med kanel og rabarberkompotJane on Hjemmelavet bounty uden sukker (igen?)Jane on Proteinpandekager med kanel og rabarberkompotJane on Proteinpandekager med kanel og […]

  Svar

 • Avatar

  Emilie Hare

  |

  Er i gang med at lave disse, de lyder virkelig lækre, og jeg har da fluks lige smidt et link på facebook får sådan en opskrift skal da deles :)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Hvor herligt! Mange tak for det, Emilie :-)

   Svar

 • Avatar

  Anita

  |

  Damn you, Jane!!! Så fik lavet disse lækkerier og de er jo alt alt ALT for gode. Altså gode ligesom “jeg-må-liiiige-have-en-til” og “hov-hvor-blev-de-af?”-gode -Derfor mit udbrud. That’s it, jeg boycutter din blog fra nu af. Jeg har ikke råd til andet, da det jo ikke er helt ommkostningsfrit at skfite garderoben til en størrelse større! ;-)

  Svar

 • Avatar

  Helle

  |

  Jeg lavede dem igår og hold op hvor smager de godt. Dog havde jeg svært ved at bruge al chokoladen, selvom mine bounty blev vendt 2 gange i chokoladen.
  Næste gang vil jeg lave dobbelt portion at kokosmassen for de blev tynde eller også var min form bare for stor ;0)

  Svar

 • Avatar

  Mads

  |

  Hvilken af Sukrin produkterne bruges som erstatning af sukker, også i alm kager og lignende ?

  Jeg så et produkt i Go aften danmark på et tidspunkt som havde samme funktion, men syntes de snakkede om en meget større sødhedsgrad en dobbelt af alm sukker ?

  Kan desværre ikke huske hvad produktet hed…

  Kan det købes i helseforretninger, eller er det primært på nettet
  Vh. Mads

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Hej Mads
   Du tænker sikkert på Stevia, som er et naturligt sødemiddel, der fornyligt er blevet godkendt i Danmark. I sin originale form søder det 300 gange mere end sukker, og derfor fortynder producenterne det som regel med enten kunstige sødemidler (maltitol) eller sukker.

   Til en kage ville jeg bruge sukrin, som søder lige så meget som sukker, eller sukrin+, som er sukrin blandet med stevia, og som søder dobbelt så meget. Det gode ved sukrin er, at det ikke påvirker blodsukkeret. Det kan både købes i helsekosten eller på nettet.

   Svar

 • Avatar

  Mads

  |

  Så hvis man ikke har brug for at tænke på blodsukkeret så er det ligeså fint med alm sukker? Kan læse mig frem til man næsten skal bruge samme mængde sukrin i stedet for sukker ? Så bliver det da også pænt pebret i en alm sukkerholdig kage når sukrin pr. halv kilo koster 70 ,-… men det er måske bare mig… :)
  Tak for informativt og hurtigt svar
  Vh. Mads

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Hej Mads
   Du kan sagtens bruge almindeligt sukker, hvis du ikke har problemer med det :-)

   Bagning med sukkererstatninger er anderledes end traditionel bagning. Det ville give dårlig smag at bage en kage med 200 g sukrin i – og det ville være dyrt, som du er inde på – så her er det om at være kreativ ;-)

   Svar

 • Avatar

  Bibi

  |

  Hej søs, hvis man nu sidder en lørdag og ikke ved hvad man skal lave og tænker Bounty, men ikke har sukrin i sit køkken og har det fint med almindelig sukker, hvad er sukrin/sukker ratio’en så, ved du noget om det? :)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Sukrin søder cirka lige så meget som sukker, mens sukrin+ søder dobbelt så meget. God fornøjelse :-)

   Svar

 • Avatar

  Anna Holm

  |

  Hej Jane, tænkte på (og måske spørger jeg dumt) men indeholder sukrin, aspartam? (fx Isis pulver, indeholder sommetider aspartam)
  Min kæreste er overbevist om, at det er aspartamen i Cola Zero gør ham forfærdelig sløv. Så derfor spiser han intet med aspartam i. :/

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Hej Anna – nej, sukrin indeholder ikke aspartam. Sukrin er et såkaldt “naturligt” sødestof, som består af erythiol. Aspartam er det rene gift og indeholder bl.a. træsprit. Der er ingen af mine opskrifter, der indeholder aspartam. Det er ikke for mennesker, hvis du spørger mig ;-)

   Svar

   • Avatar

    Anna Holm

    |

    Tak for det hurtige svar! ;)
    – Vi har lige hevet en plade knækbrød ud af ovnen, og det smager bare fantastisk! Så nu skal jeg da helt klart også prøve denne opskrift! :)

    Svar

   • Avatar

    Fru Munk

    |

    Hvor har du ret med hensyn til aspartam, har hovedpine i 10 dage hvis jeg spiser det skidt.. skal da vist lave bounty til mine snickers ;-) glæder mig til jul hvor jeg skal lave din marcipan og nougat… tak for en masse skønne opskrifter :-)

    Svar

 • Avatar

  Betina

  |

  Hvad så hvis man ikke kan få kokos mælken til at blive tyk ?!

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Når kokosmælken står i køleskab, skiller den den fede kokosfløde fra vandet og det er kun den fede del, der skal bruges. Og det skal være fuldfed kokosmælk og ikke light. Giver det mening?

   Svar

 • Avatar

  Betina

  |

  Yep fejlen var at jeg havde kommet til at be light men da jeg købte den alm fungerede det perfekt! Dog synes jeg at dine ser langt mere elegant ud end mine! Men de smager fremragende :-)

  Svar

 • Avatar

  Betina

  |

  Der skulle stå købe og ikke be ;-)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Tak for tippet, Jeanette. I går var jeg en tur i Sverige og her havde det et produkt, der svarede til Sukrin+ til den halve pris af prisen i Danmark. Det produkt hed Stevia Strø, og det er det, man ser de svenske LCHF-bloggere bruge. Tror en pose kostede under 40 kr. Også et tip, hvis nu man kommer på de kanter :-)

   Svar

 • Avatar

  Amalie v

  |

  Nogen der ved hvor meget der skal i hvis man skifter sukrin ud med stevia sweet drys let?:-)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Jeg ved det desværre ikke. Men jeg ved, at sukrin søder omtrent lige så meget som almindeligt sukker og sukrin+ dobbelt så meget. Jeg ved ikke, hvor meget Stevia Sweet søder, men det kan du måske regne om baseret på det.

   Svar

 • Avatar

  Dorthe

  |

  Hej

  Jeg ville gerne vide hvor,ange kalorier bounty indeholder

  vh dorthe

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Det ved jeg desværre ikke, Dorthe.

   Svar

  • Avatar

   Mathilde

   |

   Hvis den portion giver 9 bounty’s så er der 137 kcal pr. bounty såfremt du bruger kokosmel med højt kulhydratindhold (som indeholder 617 kcal/100 g) og 85% chokolade.

   Svar

 • Avatar

  Birthe

  |

  Super lækkert, men er det nødvendigt med olie i overtrækschokoladen?

  Svar

 • Avatar

  Lene

  |

  Mums Mums Mums :-) der er ikke så meget andet
  At sige til bounty og snickers herfra. De går rent ind!!!
  Vi er her i familien (2 voksne og 2 teenagers)sprunget ud den store kost omlægning.
  Er vild med madbanditten ;-)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Hvor er det dejligt at høre. Tak for det, Lene :-)

   Svar

 • Sukkerfri Bounty « Rav Food

  |

  […] opskrift er inspireret af en lignende fra Madbanditten, som skriver en god blog om LCHF (lowcarb highfat). Derfor er opskriften også spis-maven-flad […]

  Svar

 • Avatar

  Anne

  |

  Jeg forstår ikke hvordan du får chokoladeovertrækket så tykt? Mit bliver meget tyndt og man kan se kokosstrukturen i chokoladen…

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Det er du ikke den første, der siger. Jeg ved ikke, hvad der gør forskellen. Temperaturen på chokoladen måske eller noget helt andet?

   Ellers må du overtrække dem to gange. Altså lade dem stivne og så give dem en tur mere…

   Svar

 • Avatar

  Louise

  |

  Hej Jane.

  Hvilke kokosolie bruger du? Jeg har endnu ikke fået købt én fordi det er dyrt og fordi flere har sagt at nogle mærker godt kan lugte og smage ret voldsomt af kokos.

  For jeg eeeelsker bounty og jeg har lyst til at lave dem fluks! :)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Jeg bruger kokosolie uden smag. Min familie bryder sig ikke om kokossmagen nemlig. Jeg køber den brune fra Cocosa eller den uden smag fra Cosmoveda. :-)

   Svar

 • Avatar

  Tinna Bregendahl

  |

  hej

  hvor meget kulhydrat er der i de bounty feks i den havle portion du har lagt op ….ved du det

  mvh
  Tinna

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Det har jeg ikke regnet ud, så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med :-/

   Svar

 • Avatar

  maalene

  |

  Okay, okay, okay… VIRKELIG godt! :) Fedt med opskrifter på lækkerier – som er min redning fra kage fra kulhydratshelvede :) Tak!

  Svar

 • Avatar

  Nordjyden

  |

  Uhmmmmm…… har lige nydt en af disse små herligheder….og skyndte mig at smide resten i fryseren. For selv om jeg ikke har den vilde søde tand, så var disse jo bare fantastiske. Måske lige netop fordi de IKKE var så hvinende søde. Jeg har tyvstjålet din opskrift og lagt den på min blog, men linker selvfølgelig til din side, håber det er okay. :-)

  Svar

 • Avatar

  Line

  |

  Hej Jane
  Jeg har lige lavet dem og de er sååå lækre! :D :D Hvis du en dag sidder og keder dig må du meget gerne se om du kan eksperimentere med enten en mars eller twix uden sukker :D

  Svar

 • Avatar

  AM

  |

  Hej Jane.
  Jeg vil bruge creamed coconut fra cosmoveda som bare lige skal røres op m lidt vand for at blive til kokosfløde. Kender du et ca mål ( gram eller dl) på mængden af kokoscreme?
  Glæder mig så meget til bounty i påsken ;-)

  Svar

  • Avatar

   Zia Juhl

   |

   AM fandt du ud af om det virkede, jeg har nemlig tænkt mig at prøve med creamed coconut :) men ville gerne vide om det funker?
   Mvh. Zia

   Svar

 • Avatar

  AM

  |

  Sludder. Creamed coconut fra biona…..

  Svar

 • Avatar

  Joy Mikkelsen

  |

  Først og fremmest tusind tak for en spændende hjemmeside.
  Jeg tænkte at disse lækre bounty fætre måske kunne nøjes med vanillepulver (den slags uden sukker i) og stadig blive fantastiske. Jeg er ikke speciel vild med de sukkererstatninger, som jeg oftest syntes smager ganske forfærdeligt og kunstigt. Alm sukker giver mig ofte hjertebanken og en fredag aften med slikskål, er den direkte vej til drømmeland. Jeg tror min krop ganske enkelt slukker når jeg tilsættes sukker.

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Ja, det kan de faktisk godt. Især hvis du har fundet en god og naturlig sød kokosmælk. Du får så bare lidt sukker fra chokoladen.

   Jeg har det i øvrigt helt modsat dig. Hvis jeg spiser sukker, er jeg garanteret en søvnløs nat eller en nat med 1 million opvågninger :-(

   Svar

 • Hjemmelavede bounties

  |

  […] er selvfølgelig Janes og jeg ændrede stort ikke noget – bortset fra at jeg øgede mængden af sødning   De var […]

  Svar

 • Avatar

  Klenzi

  |

  Kan man smelte og bruge den faste form for kokosolie -palmin- istedet? den er smagsneutral og koster en 10’er i supermarkederne?!
  Karina

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Nej, de to kan bestemt ikke sammenlignes. Palmin er et hårdt, forarbejdet produkt, som jeg aldrig vil anbefale.

   Svar

 • Avatar

  Piakc

  |

  Hej Jane :)
  Jeg har en fridag idag og har drømt om disse bountys hele ugen, jeg har bare lige et spørgsmål inden jeg drager ned og handler i byen. Kokosmælken er det en stor eller en lille dåse? Nu kan jeg selvfølgelig ikke huske hvor meget der er i, men jeg tænker det ihvertfald gør en forskel hvilken slages jeg vælger at bruge :).
  Mvh Pia

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Denne portion er jo en lille portion, hvor jeg kun bruger halvdelen af cremen, men det er beregnet ud fra en stor dåse.

   Husk at dåsen skal stå i køleskab nogle timer, måske natten over, for at cremen skiller fra vandet. :-)

   Svar

   • Avatar

    Piakc

    |

    Tusind tak for det hurtige svar Jane :) Jeg så lige at du faktisk har skrevet det i opskriften, jeg må total have overset det før! Nu vil jeg smutte ned og handle .. God dag til dig!

    Svar

 • Avatar

  Katja Dalgaard

  |

  Disse er blevet min favorit, når man skal ha lidt sødt. De smager helt fantastisk..!! Jeg har dog skiftet sukrin ud med 1 tsk stevia og et drys vanilje pulver og bruger mørk chokolade sødet med stevia, så de er helt sukkerfri. Det fungerer perfekt. Tak for fantastiske opskrifter..!!

  Svar

 • Avatar

  Inger Touborg

  |

  Er laktosefri piskefløde “bedre” end almimdelig fløde.
  Kan jeg bruge laktosefri mælk i min the?
  Kh Inger

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Nej det er det ikke.

   Svar

 • Avatar

  Thilde

  |

  Hej du!
  De ser lækre ud, og jeg skal da helt sikkert prøve dem af.
  Men studser lige lidt over noget i opskriften. Det tykke creme fra kokosmælken, hvor mange gram bruger du ca. der?

  Svar

 • Avatar

  Sofie

  |

  Mums
  Det bliver fredagsslikken for mit vedkommende. Er meget spændt på resultatet.

  Svar

 • Avatar

  Lawcarbfan

  |

  Hej alle,
  Det med sukrin kan opleves forskelligt. Vi har prøvet den engang i kokostoppe, og smidt dem ud. Bismagen er der, men ikke nok det; min datter fik svien i halsen og åndenødsymptomer af bare en mundfuld. Hun er hverken allergikker eller astmaramt. Jeg har engang læst om lignende oplevelse, tror jeg på funktionel mads hjemmeside ell. blog – hvor der blev omgående reageret med benægtelse af ejeren. Men jeg kan bekræfte, at der kan reageres forskelligt, man ved ikke nok om produktet. Mirakel er det ikke; den søder jo, og dermed sender signaler om noget sødt til hjernen, og produktion af insulin går i gang, men der sukker er. Insulin vandrer så i kroppen ubrugt, og man kan finde oplysninger om, at det ikke er godt. Agave sirup er mere fredelig og “reel”: den søder som akaciehonning, ingen bismag, og glykemisk index under 30. Jeg ret sukkerfølsom, men de sjældne gange med lidt sødt med agave sirup oplever jeg aldrig op og nedture i blodsukkeret. samt eftrfølgende træthed og “hul i maven”. Altid en fredelig stigning af energi, der varer længe (op til flere timer). Måske har nogen oplevet eller oplever lignende. Hav det godt allesammen. :-)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Puh, det var da uhyggeligt, hvad? Jeg er også lidt påpasselig med den slags produkter.

   Agavesirup synes jeg heller ikke er løsningen med næsten 90% fruktoseindhold, som metaboliseres i leveren, hvilket betyder at det langt nemmere lagres som fedt fremfor at blive brugt som energi. Når vi taler små mængder, er jeg dog sikker på, det går..

   Svar

 • Avatar

  Lawcarbfan

  |

  …Ups. sorry. der kom en fejl : mens der INGEN sukker er…

  Svar

 • Avatar

  Inkafrø

  |

  Nøj hvor smager de godt. Puttede kokosmassen i fryseren, hvilket bevirkede at der kom et rigtig tykt chokoladelag på hvert stykke. Det stivnede endvidere med det samme, så de kunne spises straks

  Svar

 • Avatar

  Hanne Rasmussen

  |

  Hvor stor er en stor dåse kokosmælk? Det er fredag og jeg trænger til disse lækkeriers :)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Det er en alm dåse. 400 ml, tror jeg den hedder. Husk den skal stå i køleskab nogle timer eller natten over, før du kan bruge den!

   Svar

   • Avatar

    Hanne Rasmussen

    |

    Tænkte… Hvorfor ikke gå all in og endnu engang sætte min lid til dine skønne opskrifter og så lave dobbelt portion fra starten..?? Som sagt så gjort, og heldigvis for det :) Yamsi namsi, de er gode. Tak tak tak!!!! :)

    Svar

 • Avatar

  Joan

  |

  Hej Jane
  Jeg er ret ny indenfor LCHF og synes der er væsentlige opstartsudgifter.. Derfor har ikke noget kokosolie endnu. Hmm.. kan det erstattes med noget andet?
  Mvh Joan

  Svar

 • Avatar

  Lea

  |

  De ser super lækre ud!! – Så meget at jeg natten over har haft kokosmælk i køleskabet, men nu hvor jeg ville i gang, var al kokosmælken stadig flydende….. altså helt mælkeagtig – og intet var “tykt”. Jeg har købt den fra santa maria, som du anbefalede. Hvad er gået galt? Eller kan man godt bruge den flydende?
  (har en dåse mere i skabet som pt. også er helt flydende – og kan altså ikke forestille mig den blive tyk selv efter køleskabsbesøg…)
  Håber på hurtig svar – nu er jeg jo blevet lækkersulten ;-)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Du kan ikke bruge den flydende. Jeg ved ikke hvorfor nogen kokosmælk skiller og andre ikke gør.

   Svar

 • Avatar

  Mette

  |

  Uuuuuh det lyder så godt, jeg er helt sikker på, at det bliver en topfavorit herhjemme. Jeg er bare lidt forvirret over det med kokos-olien. Jeg har i forvejen øko. kokosolie -ekstra jomfru fra urtekram…kan det bruges? Skøn hjemmeside, har lige opdaget den :-)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Den kan sagtens bruges. Jeg bruger som regel en kokosolie uden smag, da jeg ikke er så vild smagen fra den anden kokosolie men det er sikkert bare mig :-)

   Svar

 • Avatar

  Rikke Riedel

  |

  Hej Jane
  Jeg har din kogebog og er generelt glad for at bruge den. Jeg har tænkt meget over hvorfor du vælger at bruge Sukrin og ikke Stevia? Venlig Hilsen Rikke

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Det skyldes flere ting: En ting er, at jeg virkelig ikke bryder mig om smagen af stevia. En anden ting er, at de steviaprodukter, man kan få, som smager “mindre grimt” enten indeholder rørsukker eller maltitol, og ingen af delene er jeg interesserede i at få i mig heller. Måske har du fundet et godt steviaprodukt, som jeg ikke kender til?

   Svar

 • Avatar

  Dea

  |

  Med fare for at det kan stå i en af de 94 kommentarer ;) Jeg har tidligere lavet dem med past. æggehvider i stedet/i mangel af kokosolie. Det giver også en lækker kokos”sovs” ;)

  Svar

 • Avatar

  TheSpotanius

  |

  Hej igen her :)
  Det her er en snack som den søde tand skal erstatte ;D

  Kan se du linker til sukrin på en hjemmeside der hedder viivaa, men længere nede skriver du at du personligt er mere til en anden slags sukrin.. Hvilken har du brugt til disse / hvad anbefaler du ? (jovist har du linket til det første for at anbefale, men kunne jo være du havde ændret mening) :) ?
  Vh Anja

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Jeg kan ikke lige gennemskue, hvor jeg skriver det, men jeg synes stadig sukrin fungerer bedst her. Også selvom jeg ikke er vild med bismagen. Af samme grund bruger jeg kun ganske små mængder :-)

   Svar

 • Gul karry med oksekød, grøntsager og blomkålsris

  |

  […] har selvfølgelig allerede en dåse kokosmælk, som du opbevarer i køleskabet til når lysten til hjemmelavede bounty kommer over dig. Det er den, du skal bruge nu, for du har brug for en kokosmælk, hvor cremen er […]

  Svar

 • Avatar

  Pernille Marcker

  |

  De smager HELT fantastisk – især når man sørger for at vælge den rigtig gode mørke chokolade. Det bliver så lækkert. Tak for opskriften.

  Svar

 • Avatar

  Mutsimus

  |

  Har lige lavet dine Bounty for første gang. Mmmmmmmm. Desværre er de lidt løse, så de skulle nok have været presset lidt mere i formen.
  Er det en stor synd at have brugt fast kokosolie/palmin? Det var det eneste de havde i Netto. :o/

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Ja, det synes jeg er ærgerligt at bruge. Palmin er et højst forarbejdet, kemisk renset produkt.

   Svar

 • Avatar

  NanaMaria

  |

  Aj, en dejlig lille treat til den søde tand! Jeg kan se der er tip om at komme kokosmassen i fryseren inden med overtrækker og det vil jeg prøve næste gang.
  Ellers kan jeg berette at når man har overtrukket efter Janes forskrifter så er chokoladen nok tyknet en smule, og jeg tog derfor en ske og kom små dråber oven på hver stykke bounty og det gav altså også en god tyk chokolade”top”, hvis det har interesse :)

  Svar

 • Avatar

  Martin

  |

  Prøvede dem og blev desværre skuffet. Synes smagen af sukrin giver den der ubestemmelige og ubehagelige eftersmag. Så hellere bare en skefuld ren peanutbutter. Dét ved man hvad er :)

  Men det hjælper lidt på mine, hvis jeg dryser stevia over. Tager lidt af eftersmagen

  Svar

 • Avatar

  Stella

  |

  O M G! De er bare for gode! Sikken delikat smag af kokos, der ikke bliver overdøvet af sukker og tilsætningsstoffer. MUMS. De skal på juleslikbordet i år :-)

  Svar

 • Avatar

  Casper Thaarup

  |

  Hej Jane,
  Kan du ikke poste et billede af din grød, blot for at sammenligne. Jeg synes mine bliver gode, men der er vel altid plads til forbedringer :-)
  Tak for en suveræne bog.

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Det skal jeg overveje :-)

   Svar

 • Avatar

  Anita barenholdt

  |

  Skal prøve at lave bounty, og vil bruge sukrin+ hvor meget skal jeg bruge i forhold til alm sukrin :-)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Omtrent halv mængde, vil jeg mene…

   Svar

 • Avatar

  Helene

  |

  Er ved at lave dem nu, benytter frysertippet som nogen har skrevet om – så håber jeg de blir klar til semi-finalen i aften :-)
  Har forsøgt mig med en blanding af sukrin og kokossukker og udfra smagen på fyldet så er det ikke en dårlig blanding ! Overvejede om blandingen også kunne bruges til kokosmakroner hvis man blander massen med æg og mandelmel og bagte dem.

  Svar

 • Avatar

  Merethe Munkholm

  |

  Hej
  Har købt begge dine bøger, super!
  De opskrifter du bruger her på Bounty, med det dåse mælk, det har jeg aldrig prøvet at bruge før, er det let at arbejde med.
  Er nybegynder i denne her slags mad, men har investeret i en del af de produkter, du bruger i dine bøger.
  Men disse bounty og sneakersbar, skal prøves.
  hilsen
  merethe

  Svar

 • Avatar

  Lotte Schlûter

  |

  HEJ

  De var et stort hit hvor jeg arbejder. Jeg er på et bo og behandlings tilbud hvor vi har meget overvægt og DM hvor jeg for lov til at lege i vores køkken med vores beboer hvor vi laver vores eget rugbrød ( kerner frø ) og 1 gang om ugen laver noget lækkeret til vores bebore møde og de her faldt bare i gode jord

  Svar

 • Avatar

  Birgitte

  |

  Jeg vil gerne preove at lave disse til min soen der lige har faaet konstanteret allergi overfor alle mulige foedevarer. Jeg kan ikke faa fat paa sukrin- kan jeg bruge stevia??
  Jeg synes alle dine opskrifter ser laekre ud!!

  Svar

 • Avatar

  Johnny Danielsen

  |

  Nå…. Men jeg bliver nødt til at komme af med noget galde. Nu har vi for langt tid siden købt din ellers fine bog. Men så er det jeg bliver rasende. For jeg ser herinde de selv samme oplysninger og opskrifter. Dette gør at jeg føler mig godt og grundigt “Bollet i røven” Over at have betalt penge for noget man kan finde på din hjemmeside.

  Det jeg prøver at sige er at vi her i familien ikke kommer til at købe flere af dine bøger. For vi kan jo bare finde oplysningerne og opskrifterne her…!!! God weekend

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Jamen, det ligger jer da også helt frit for at benytte jer af al det materiale, jeg stiller GRATIS til rådighed her på siden.

   Svar

 • Avatar

  Anna

  |

  Hej Jane,
  Jeg har fundet det hersens ekstra creamy kokosmælk, men kun i små papdimser af 200 ml.. Vil det så sige at jeg til en fuld portion skal bruge to papbøtter (altså cremen deraf) eller hvordan?

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Nej, den ville jeg faktisk ikke bruge her. den er svær at få til at skille tilstrækkeligt. Så her må du i dåseversionen.

   Svar

 • Avatar

  Berit

  |

  Har lige prøvet at lave dem. Havde stort besvær med at skære massen efter det havde været i køleskabet. Det smuldrede, så det var næsten umuligt at dyppe i chokoladen. Så blandede det hele sammen og formede det med en teske. Smager ok, er en smule bitter af chokoladen. Må prøve igen.

  Svar

 • Avatar

  Mads

  |

  Jeg har fundet ud af at hvis man blander et lille skvæt piskefløde i overtrækschokoladen, så får det en lidt tykkere konsistens og sætter sig derved bedre på bountyerne, – og løber ikke af overhovedet. Tak for en god opskrift og hjemmeside iøvrigt. Den har været os til stor hjælp herhjemme, her i den første måned med LCHF (liberal)

  Svar

 • Avatar

  Christina Christensen

  |

  Hej Jane.
  Jeg har netop prøvet at lave disse bounty, men jeg havde problemer med at få adskilt kokosmælken med cremen selvom den havde stået i køleskabet. Har du et godt tip til hvordan man håndterer det? :-)

  Svar

 • Avatar

  Betina M.

  |

  Jeg har lige lavet disse; de er SÅ gode. Min kokosmælk nægtede også at skille; på trods af tre dages ophold i køleskab. Til sidst slap min tålmodighed op og jeg skamkogte den til kun halvdelen var tilbage; sådan, væk med overskydende væske. Istedet for Sukrin fik “dejen” et godt skvæt kokossukker og en smule stevia. Jeg ristede lidt af kokosmelet (kan godt lide smagen af ristet kokos) os brugte chokolade uden at tilsætte kokosolie – så får chokolade det rigtige knæk og smelter ikke så nemt udenfor køleskab ;-)

  Svar

 • Avatar

  Pia

  |

  Hej Jane

  Hvis jeg kun har sukrin gold, skal der saa dobbelt saa meget i?

  Mh Pia

  Svar

  • Avatar

   Jane Faerber

   |

   Det tror jeg ikke. Jeg ville måske vælge halvt så meget…

   Svar

SKRIV EN KOMMENTAR