Tab dig med det rigtige fedt?!

I dagens BT kan vi læse ernæringsforsker (suk!) Per Brændgaard anbefale, at du udskifter smør med enten becel eller AMA plantemargarine, hvis du vil tabe dig! Helt op til 1,5 kilo (uha uha) kan du tabe dig om året, hvis du laver dette bytte. Som ekstragevinst kan du angiveligt også nedbringe risikoen for hjerte-kar-sygdomme med 4,9 %.

 

Arh men, helt ærligt. Hvor længe er det, vi skal blive ved med at høre på det idioti? Og hvis dette bytte er et led i Per Brændgaards “små skridt”-teori, hvor troværdig er det så lige, han er? Suk…

 

Lad os lige tage den igen: Hvad mon din krop bedst kan genkende som mad?

 

Becel
Vand, vegetabilsk olie 33%, vegetabilsk fedtstof, modificeret stivelse, salt (0,9%), emulgator (sojalecithin, E 471 af vegetabilske fedtsyrer, sojalecithin), konserveringsmiddel (kaliumsorbat), aroma, surhedsregulerende middel (citronsyre), A- og D- vitaminer.

 

Smør
Økologisk fløde, syrnet med mælkesyrekultur og salt

 

Jeg ved godt, hvad jeg vælger…

 

PS: Henriette skrev sidste år et glimrende indlæg om netop Becel og Milda. Læs det her.

 

 

 

 

Den nye Opel Karl får fem stjerner af Bilzonen, tjek den ud i denne video:

Kommentarer

 1. skriver

  Du har så evigt ret! Jeg synes også selv det er utroligt at man kan blive ved med at anbefale produkter som Becel fremfor fx. smør! Jeg ved i hvert fald OGSÅ godt hvad jeg vælger, og som forholdsvis ny tilhænger af LCHF tør jeg godt sige, at jeg ALDRIG går tilbage!

  • Jane skriver

   Heller ikke mig! Og uanset om man kan lide principperne bag LCHF, så forekommer det mig helt skævt at anbefale noget unaturligt som erstatning for noget naturligt. Det er et kors for min forstand!

 2. Z skriver

  Jeg var for kort tid siden til et af hans foredrag og blev noget så skuffet. Det var i hvert fald ikke særlig motiverende at høre, at hvis man ikke FØLTE for at dyrke motion, så skulle man lade være. Ligesom, hvis man FØLTE for at spise sukker, så skulle man da bare gøre det…..

 3. skriver

  Ja, jeg kan altså ikke se problemet. Der er jo aroma i og alle ved da, at det smager MEGET bedre end den ægte vare… Og halvandet kilo om året er jo faktisk næsten 30 gram om ugen. Jeg er i hvert fald overbevist og vil straks ned og hamstre margerine.

  *STORE MÆNGDER SARKASME ANVENDT*

  • Jane skriver

   Ej Anne! Det var nøjagtig min tanke, da jeg læste det. Og her kommer du med dokumentationen for det. Hvor er det dog useriøst!

   Fik Becel ikke en dom eller en bøde for noget tid siden for vildledning af forbrugerne?

 4. Mette skriver

  Hej Jane

  Jeg er hjemvendt fra Paris! Tak for glimrende guide fra din hånd. Vi var både i Le Grand Épicerie (og jeg har købt rilette, pate, mousse, oliven, sennep og andre lækre sager) og Chez Robert et Louise.
  Vi dukkede op lørdag kl. 19 og spurgte efter et bord. Vi fik at vide, at det var nu eller aldrig, for der var fuldt booket senere på aftenen. Så vi takkede ja og blev ganske, som du havde beskrevet, placeret ved et bord med en masse andre mennesker. Vi fik bøf, salat, rødvin og ost. Aaaah! Og faldt i snak med to amerikanske indere, der var udstationeret i Paris, og som tog plads ved siden af os. Det endte med mere rødvin og en tur på et nærliggende diskotek/bar, hvor vi tilbragte hele natten sammen med dem. Fantastisk at møde nye mennesker på den måde.

  Så tak, for gode råd. Jeg vil tilbage. Nu!
  Og så blev det i øvrigt også til en mini løbesightseeing på fem kilometer med en tur under Eiffeltårnet. Så var den ligesom klaret :)

  • Jane skriver

   Ej Mette, det lyder bare godt! Jeg er så glad for at du valgte Robert et Louise. Nu længes jeg også tilbage… :-)

 5. skriver

  Ja købt og betalt af Unilever…
  Han har så ikke froskningen bag sig

  Krauss looked at diets composed of 54%, 39% or 26% of energy from carbohydrate, with a bonus group on 26% carbohydrate and (gasp) 15% of total calories as saturated fat…. These folks were instructed to maintain weight stability.”Despite our effort to maintain constant weight, the 26%-carbohydrate, low-saturated-fat diet group lost more weight than did the 54%-carbohydrate group during the stable-weight period. There was also a trend for a greater reduction in percentage body fat with the lower-carbohydrate diets (P < 0.02, analysis of variance)."

  Så jo færre kulhydrater folk spiste jo mere tabte de og jo større andel mættet fedt jo mere tab af kropsfedt. Og det var vel og mærke folk der IKKE skulle tabe sig..
  http://fede-tider.blogspot.com/2011/03/madpan-og-lidt-interessante-tal-fra.html

  • Jane skriver

   Ej, Inger, det var da direkte uhyggeligt! Jeg citerer fra artiklen: “Dyreforsøg har vist, at sukkerrig kost giver den paradoksale effekt, at energiindtagelsen stiger, men dyrene taber sig. Forskerne kan ikke forklare paradokset”

   Scary shit…

 6. Thomas skriver

  Det er altså uhyggeligt med Unilever og Becel. Har selv boet nogen tid i Holland, og dér er Becel dominerende for den almindelge forbruger… Alt fra minarine, hjernevenlig margarine til børn (anbefalet af den hollandske hjerneforening) omega-3 stegeolie (omega 3 må og kan slet ikke varmes), shots, anti-kolesterol shots etc. Det virker bare ikke og er slet ikke human ernæring. Håber Becel el hr. Brændgaard ikke får det for nemt i DK.

  • Jane skriver

   Jeg er egentlig bange for, at becel allerede er dybt forankret i den danske forbrugers bevidsthed. Hvad skal jeg stege i? Becel, selvfølgelig! Og når både den flydende og den smørbare kobles sammen med sundhedstendenser som omega 3 og mindre risiko for hjerte-kar-sygdomme, så tror jeg, valget for mange er lige til. Måske er det på tide, at Arla kører en charmeoffensiv for den gode smør :-)

 7. skriver

  Det er simpelthen så trist, at disse gamle forksningsresultater og tosser bliver ved med at køre rundt i kalorier og dårlige fedtsyrer! Jeg plejer at sige til mine klienter; du kan sagtens omdøbe Kærgården til Kirkegården”!!
  Der er brug for os derude :-)))

Skriv et svar