Hjemmelavet marcipan på den sunde måde

Sunde LCHF- julegodter uden sukker - Madbanditten.dk

Hjemmelavet marcipan… uuuhmmm…. Og hjemmelavede julegodter!

Herhjemme står den på hjemmelavede julegodter, som kan spises med god samvittighed.

Godterne er lavet af hjemmelavet marcipan uden tilsat sukker, som ligner marcipan, smager som marcipan og opfører sig som marcipan. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke. Se selv:

Det ligner den ægte vare, ikke?

Men hvad består sådan en så af? Jow, det kommer her.

Ingredienser
300 g mandelmel eller smuttede mandler
3 spsk  SukrinMelis
1 tsk mandelessens (det skal der altså næsten i)
1 -2 æggehvide

Sådan gjorde jeg
Hvis du bruger smuttede mandler, starter du med at male dem til fint mel i din foodprocessor. Herefter blander du mandelmel med resten af ingredienserne og samler dejen til en kugle med hænderne. Lad dejen hvile en times tid i køleskab, inden du triller den til kugler, lægger den sammen med hjemmelavet nougat eller overtrækker den med chokolade.

Glimrende marcipan!

Min version er ikke specielt sød, men det synes jeg heller ikke, den behøver, når den enten skal overtrækkes med chokolade eller blandes med den lækre, hjemmelavede nougat. Vil du gerne have en sødere version ,skruer du bare op for sødningen. Skal du lave flere julegodter, kan du også nappe opskriften på pistaciemassen.

linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.

Kommentarer

 1. skriver

  Århhhh *savle* *savle* jeg ELSKER marcipan, som i virkelig elsker. Jeg skal virkelig tage mig selv i nakken og ikke sætte alt for meget til livs her i julemåneden. Næste år, vil jeg prøve at lave det selv :-)

  Mange hilsner
  Birthe

 2. Jane skriver

  He he, jeg er faktisk ikke den store marcipanfan. Well, indtil det bliver blandet med nougat og chokolade, så går jeg all in… 😉

 3. skriver

  UHM… Jeg elsker marcipan, men det bliver nok ikke lige i år, jeg når projektet. Jeg er nok også lidt skepsis mht. at bruge minihakkeren til mandelmelet… min bliver ret hurtig varm, synes jeg. Hvor mange watt har din?
  Opskriften ryger helt sikkert på min ‘to try’-liste.
  – frk. sveske

 4. Bente skriver

  Hvis du skal smutte mandler,er det bare og koke opp vann,ha mandlene i,og vente på at de begynner og flyte opp til vannoverflaten.Når de har kokt et par min.slår du bare kaldt vann i,så du kan ha hendene i.Deretter er det bare og smutte,da slipper mandlene og ligge så lenge i vann.Dette lærte jeg da jeg gikk på husmorskoli i Bagsværd.

 5. malene w skriver

  Hej. Fin opskrift. Vil lige høre når der nu er æggehvide i hvor længe er holdbarheden så, jeg antager at den skal opbevares i køleskab. Men hvis den nu laves om til kontakt og evt. Overtrækkes med chokolade plejer jeg at opbevares det på dåse i et skab. Mvh.

  • Jane skriver

   Holdbarheden tør jeg ikke sige, men æggehvider har vel generelt pæn lang holdbarhed. Hjemme hos os holder godter ikke særligt længe 😉 Jeg vil dog mene, de skal opbevares på køl, når der er æggehvider i.

 6. monika skriver

  Hej, er netop gået igang med nul korn nul sukker livsstil. Jeg har “vundet” et 8 mdrs forløb med en træner/kostvejleder, og jeg er SÅ glad for at have fundet din side, jeg har aldrig haft det bedre end nu, (den sidste uge), men må også indrømme at inspirationen hurtigt mangler når en hel familie skal tilgodeses. Nå, men mit spørgsmål var egentlig, Agavesirup? hvor finder man det henad?

 7. Mathilde skriver

  Hej! Tusind tak for en dejlig opskrift( og side), har prøvet den for første gang idag og uhhhmmm! Herhjemme skal der ihvertfald ikke købes marcipan længere når man selv kan lave det- og spise det med god samvittighed 😀

 8. Betina Truelsen skriver

  Tak for en super god og spændende blog. Hvis man ikke lader mandlerne trække så længe, skal de så også tørres i ovnen ?

  Jeg pleje at overhælde dem med kogende vand og så lige lade dem stå et lille minut eller 2, så er de lige klar til at smutte. Men tænker så at de ikke behøver at tørre i ovnen, eller skal de alligevel ind, bare i kortere tid ??

  • Jane skriver

   Jeg tror, de skal tørre, hvis de har været våde. Jeg synes ikke at mandlerne kan blive malet til fint mel, hvis de er våde, men det er måske bare mig… :-/

  • Jane skriver

   Ja helt sikkert! Jeg putter det kun i for mere “ægte” marcipansmag (ironisk, ikke?)

   Jeg slettede din anden kommentar. Begge var gået igennem :-)

 9. Rolf skriver

  hej
  ADVARSEL – vil blot lige kommentere at man som diabetiker UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER MÅ BRUGE agavesirup

 10. Randi skriver

  jeg lavede denne marcipan da datteren kikkede forbi hun sagde dog at hun så bestemt ikke kunne lide marcipan men så smagte hun den og ja så var hun helt vild valgt dog at lave kransekage af den da datteren sagde at det spiste hun ikke hun spise dog 2 store stykker kransekage af denne marcipan

 11. Kristina Holst Henriksen skriver

  Hej Jane
  Den her marcipan er temmelig meget bedre end den jeg, førhen, gik og købte i dyre domme. Et hit hos mig og mine :-) Jeg har i dag brugt den til at “overtrække” nogle træstammer….ikke værst. Alt sammen lchf, men i den søde ende. Det sker ikke tit, men det skal til en gang i mellem. I øvrigt lavede jeg træstammerne ud fra en blanding af din opskrift på romkugler og min gamle, nu i lchf format, opskrift på romkugler. Ganske godt resultat :-)
  Kristina

 12. Pernille Bjerring skriver

  Kan man bruge anden sødning end agavesirup – jeg er altså ikke helt sikker på det der agavesirup…F.eks. ahornsirup?

 13. Bente skriver

  En hurtig “jeg må bare have noget guf” er din marcipan, hvor æggehviden erstattes af en lille slat Baileys – samler også de hakkede mandler rigtig fint (- og det smager også fint med usmuttede mandler !)

 14. Mia skriver

  Hold nu op det smager godt!! Lavet det med mandler med skral, og det smager himmelsk. Hvis man ikke har lavet det før, så skynd jer at komme igang.

 15. Karina Helbo skriver

  Hej Jane – eller en der kender svaret :-)
  Kan man bruge købt mandelmel – i stedet for selv at male mandlerne?
  Jeg glæder mig til svaret – og til at prøve opskriften. Det lyder VILDT lækkert :-)

 16. Dorthe særkjær skriver

  Kan man fryse den hjemmelavede marcipan ned. Og hvis hvor længe mon den kan holde sig i fryseren?

 17. Louise skriver

  hej Jane. Jeg tænkte på, skal man bruge sukrinMELIS eller er det fint med sukrinsukker, da det er det, jeg har en hel pose af herhjemme? :)
  Vh Louise

 18. skriver

  Jeg har lige lavet opskriften. Det var det HELT vildt så godt det smager! Det er jo næsten umuligt at smage, at der ikke er sukker i?!

  Jeg er målløs. Jeg er da helt færdig med købt marcipan (som jo består af en tredjedel sukker)

 19. Maria Hilstrøm Andersen skriver

  Jeg bliver NØD til at prøve denne her, sammen med nougat’en! SÅ har bestilt hasselnuss muss hjem (Synes det lyder for skægt på tysk :)) Så kan det være at sukkerjunkien her kan klare sig igennem jul på fyn uden at falde for meget i slik skålen !

 20. Charlotte skriver

  Hej Jane.
  Jeg har lige et spørgsmål ang fristende lækkerier. Jeg skal holde fødselsdags og julehygge den 21 dec. og da jeg vil lave så meget som muligt klar i dag pga juletravlhed på jobbet er jeg kommet i tvivl om jeg kan fryse kernesund nutella og havregrynskugler og den slags. Det er den letteste måde at gemme lækkerier væk for mine ekstremt chokolade hungrende teenagere for i køleskabet vil de ikke holde to dage om jeg så tap’er dåser og krukker til…Smil. Dejlig dag til dig.

Trackbacks

Skriv et svar