Følg mig på TwitterFølg mig på Google+Følg mig på FacebookFølg mig på BloglovinFølg mig på InstagramFølg mig på Linked inFølg mig på RSS

TILMELD DIG NYHEDSBREV

Hjemmelavet marcipan på den sunde måde

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Pin on Pinterest28Share on LinkedIn0Share on Google+0

Hjemmelavet marcipan… uuuhmmm…. Flere af jer har måske prøvet uden at lykkes særligt godt. Sådan gik det f.eks. for mig selv sidste år, da jeg forsøgte mig med en Kernesund opskrift på lidt malede mandler og æblemos. Det gav et smuldrende og smagløst resultat, og jeg måtte kaste mig ud i noget seriøst chokoladeovertræk, før det overhovedet gav nogen mening.

Men ikke i år, kære venner. Næh, næ, i år står den på hjemmelavet marcipan uden tilsat sukker, som ligner marcipan, smager som marcipan og opfører sig som marcipan. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke. Se selv:

 

 

Det ligner den ægte vare, ikke?

Men hvad består sådan en så af? Jow, det kommer her.

Ingredienser
300 g mandler
3 spsk agavesirup (eller bedre valg: SukrinMelis)
1 tsk mandelessens (det skal der altså næsten i)
1 bæger pasteuriseret æggehvide

Sidstnævnte ingrediens er nok hemmeligheden bag den gode konsistens. Det var kernesunde Helen fra Norge, som kom på dette gode tip.

 

Sådan gjorde jeg
Jeg startede med at overhælde mandlerne med kogt vand og lade dem stå i ½-1 time (husker det ikke helt). Herefter var de nemme at smutte. Selvom du godt kan lave marcipan af mandler med skal, får du kun den fine hvide farve ved at bruge smuttede mandler. Jeg tørrede de våde mandler med et viskestykke og hældte dem over på en bageplade og gav dem 2 timer i ovnen ved 50 grader, så de kunne tørre lidt. Læs i den forbindelse også Henriettes udmærkede indlæg om udblødning og tørring af nødder. Her vil det så blive afsløret, at jeg var lidt utålmodig, da jeg tog mine ud af ovnen allerede efter to timer, men det gik nu fint alligevel. Herefter malede jeg mandlerne til fint mel i min minihakker. Her handler det om at tage en lille portion mandler af gangen og så køre på, indtil maskinen bliver helt varm. Til sidst blandede jeg det fine mandelmel med resten af ingredienserne og samlede dejen til en kugle med hænderne.

Glimrende marcipan.

Min version er ikke specielt sød, men det synes jeg heller ikke, den behøver, når den enten skal overtrækkes med chokolade eller blandes med den lækre, hjemmelavede nougat. Vil du gerne have en sødere version ,skruer du bare op for sødningen.

Men nu er den i hvert fald lavet og jeg mangler bare at finde på, hvad der skal gøres med den. Man kunne også lave lækre marcipankiks, som kernesunde Helen også foreslår. Men det tror jeg, jeg må have til gode.

 

Share on Facebook0Tweet about this on Twitter2Pin on Pinterest28Share on LinkedIn0Share on Google+0

Trackback from your site.

Kommentarer (36)

 • Avatar

  Newyorkerbyheart

  |

  Århhhh *savle* *savle* jeg ELSKER marcipan, som i virkelig elsker. Jeg skal virkelig tage mig selv i nakken og ikke sætte alt for meget til livs her i julemåneden. Næste år, vil jeg prøve at lave det selv :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  Svar

 • Avatar

  Jane

  |

  He he, jeg er faktisk ikke den store marcipanfan. Well, indtil det bliver blandet med nougat og chokolade, så går jeg all in… ;)

  Svar

 • Avatar

  frk. sveske

  |

  UHM… Jeg elsker marcipan, men det bliver nok ikke lige i år, jeg når projektet. Jeg er nok også lidt skepsis mht. at bruge minihakkeren til mandelmelet… min bliver ret hurtig varm, synes jeg. Hvor mange watt har din?
  Opskriften ryger helt sikkert på min ‘to try’-liste.
  – frk. sveske

  Svar

 • Avatar

  Bente

  |

  Hvis du skal smutte mandler,er det bare og koke opp vann,ha mandlene i,og vente på at de begynner og flyte opp til vannoverflaten.Når de har kokt et par min.slår du bare kaldt vann i,så du kan ha hendene i.Deretter er det bare og smutte,da slipper mandlene og ligge så lenge i vann.Dette lærte jeg da jeg gikk på husmorskoli i Bagsværd.

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Sikke et godt tip. Tak Bente!

   Svar

 • Avatar

  malene w

  |

  Hej. Fin opskrift. Vil lige høre når der nu er æggehvide i hvor længe er holdbarheden så, jeg antager at den skal opbevares i køleskab. Men hvis den nu laves om til kontakt og evt. Overtrækkes med chokolade plejer jeg at opbevares det på dåse i et skab. Mvh.

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Holdbarheden tør jeg ikke sige, men æggehvider har vel generelt pæn lang holdbarhed. Hjemme hos os holder godter ikke særligt længe ;-) Jeg vil dog mene, de skal opbevares på køl, når der er æggehvider i.

   Svar

 • Avatar

  monika

  |

  Hej, er netop gået igang med nul korn nul sukker livsstil. Jeg har “vundet” et 8 mdrs forløb med en træner/kostvejleder, og jeg er SÅ glad for at have fundet din side, jeg har aldrig haft det bedre end nu, (den sidste uge), men må også indrømme at inspirationen hurtigt mangler når en hel familie skal tilgodeses. Nå, men mit spørgsmål var egentlig, Agavesirup? hvor finder man det henad?

  Svar

 • Avatar

  Mathilde

  |

  Hej! Tusind tak for en dejlig opskrift( og side), har prøvet den for første gang idag og uhhhmmm! Herhjemme skal der ihvertfald ikke købes marcipan længere når man selv kan lave det- og spise det med god samvittighed :-D

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Hvor dejligt at høre, tak Mathilde! :-)

   Svar

 • Avatar

  Betina Truelsen

  |

  Tak for en super god og spændende blog. Hvis man ikke lader mandlerne trække så længe, skal de så også tørres i ovnen ?

  Jeg pleje at overhælde dem med kogende vand og så lige lade dem stå et lille minut eller 2, så er de lige klar til at smutte. Men tænker så at de ikke behøver at tørre i ovnen, eller skal de alligevel ind, bare i kortere tid ??

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Jeg tror, de skal tørre, hvis de har været våde. Jeg synes ikke at mandlerne kan blive malet til fint mel, hvis de er våde, men det er måske bare mig… :-/

   Svar

 • Avatar

  Betina

  |

  Okay, så tror jeg at jeg tørre dem :)

  Svar

 • Avatar

  Lisbeth

  |

  Det smager da herre godt.. Har netop lige lavet en portion ;) Må hellere få lavet nougat nu jeg er så godt igang hehe

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Ja, det smager topnice ;-) Og nougaten, jeg siger dig, den er farlig… :-/

   Svar

 • Avatar

  Naja

  |

  Halløj Jane :o)
  Kan man udelade mandelessens?…. :o)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Ja helt sikkert! Jeg putter det kun i for mere “ægte” marcipansmag (ironisk, ikke?)

   Jeg slettede din anden kommentar. Begge var gået igennem :-)

   Svar

 • Avatar

  Rolf

  |

  hej
  ADVARSEL – vil blot lige kommentere at man som diabetiker UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER MÅ BRUGE agavesirup

  Svar

 • Avatar

  Randi

  |

  jeg lavede denne marcipan da datteren kikkede forbi hun sagde dog at hun så bestemt ikke kunne lide marcipan men så smagte hun den og ja så var hun helt vild valgt dog at lave kransekage af den da datteren sagde at det spiste hun ikke hun spise dog 2 store stykker kransekage af denne marcipan

  Svar

 • Avatar

  Zaynab

  |

  Kan man bruge ahornsirup istedet for agave? ;)

  Svar

 • Avatar

  Kristina Holst Henriksen

  |

  Hej Jane
  Den her marcipan er temmelig meget bedre end den jeg, førhen, gik og købte i dyre domme. Et hit hos mig og mine :-) Jeg har i dag brugt den til at “overtrække” nogle træstammer….ikke værst. Alt sammen lchf, men i den søde ende. Det sker ikke tit, men det skal til en gang i mellem. I øvrigt lavede jeg træstammerne ud fra en blanding af din opskrift på romkugler og min gamle, nu i lchf format, opskrift på romkugler. Ganske godt resultat :-)
  Kristina

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Træstammer? Orv hvor syndigt! Det må jeg klart prøve!!

   Svar

 • Avatar

  Pernille Bjerring

  |

  Kan man bruge anden sødning end agavesirup – jeg er altså ikke helt sikker på det der agavesirup…F.eks. ahornsirup?

  Svar

 • Avatar

  Bente

  |

  En hurtig “jeg må bare have noget guf” er din marcipan, hvor æggehviden erstattes af en lille slat Baileys – samler også de hakkede mandler rigtig fint (- og det smager også fint med usmuttede mandler !)

  Svar

 • Avatar

  Mia

  |

  Hold nu op det smager godt!! Lavet det med mandler med skral, og det smager himmelsk. Hvis man ikke har lavet det før, så skynd jer at komme igang.

  Svar

 • Sukkerfri marcipankonfekt - Fru Kofoeds Køkken

  |

  […] sukkerfri marcipan, og denne gang er det faktisk lykkedes nogenlunde fint. Ikke mindst takket være Madbandittens tip om at komme en æggehvide i marcipanmassen – det hjælper virkelig til at give den rigtige […]

  Svar

 • Avatar

  Karina Helbo

  |

  Hej Jane – eller en der kender svaret :-)
  Kan man bruge købt mandelmel – i stedet for selv at male mandlerne?
  Jeg glæder mig til svaret – og til at prøve opskriften. Det lyder VILDT lækkert :-)

  Svar

 • Avatar

  Line

  |

  Hej Jane.

  Kender du et sted, hvor man kan købe (HELT) ren mandelessens?

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Det tror jeg ikke findes. Gør det? Jeg er aldrig stødt på det..

   Svar

 • Avatar

  Margit

  |

  Kan man bruge købe-mandelmel???

  Venlig hilsen

  Margit

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Ja, men det skal være denne slags (eller tilsvarende): Mandelmel – det må ikke være den fiberholdige fra Funktionel Mad.

   Svar

SKRIV EN KOMMENTAR