• Følg mig på Google+
 • Følg mig på Bloglovin
 • Følg mig på Instagram
 • Følg mig på Linked in
 • Følg mig på RSS

TILMELD DIG NYHEDSBREV

Hjemmelavet marcipan på den sunde måde

Sunde LCHF- julegodter uden sukker - Madbanditten.dk

Hjemmelavet marcipan… uuuhmmm…. Og hjemmelavede julegodter!

Herhjemme står den på hjemmelavede julegodter, som kan spises med god samvittighed.

Godterne er lavet af hjemmelavet marcipan uden tilsat sukker, som ligner marcipan, smager som marcipan og opfører sig som marcipan. Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke. Se selv:

Det ligner den ægte vare, ikke?

Men hvad består sådan en så af? Jow, det kommer her.

Ingredienser
300 g mandelmel eller smuttede mandler
3 spsk  SukrinMelis
1 tsk mandelessens (det skal der altså næsten i)
1 -2 æggehvide

Sådan gjorde jeg
Hvis du bruger smuttede mandler, starter du med at male dem til fint mel i din foodprocessor. Herefter blander du mandelmel med resten af ingredienserne og samler dejen til en kugle med hænderne. Lad dejen hvile en times tid i køleskab, inden du triller den til kugler, lægger den sammen med hjemmelavet nougat eller overtrækker den med chokolade.

Glimrende marcipan!

Min version er ikke specielt sød, men det synes jeg heller ikke, den behøver, når den enten skal overtrækkes med chokolade eller blandes med den lækre, hjemmelavede nougat. Vil du gerne have en sødere version ,skruer du bare op for sødningen. Skal du lave flere julegodter, kan du også nappe opskriften på pistaciemassen.

linje.png

Indlægget indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik.

Trackback from your site.

Tag en økodag. Se videoen fra Arla:

Kommentarer (45)

 • Avatar

  Newyorkerbyheart

  |

  Århhhh *savle* *savle* jeg ELSKER marcipan, som i virkelig elsker. Jeg skal virkelig tage mig selv i nakken og ikke sætte alt for meget til livs her i julemåneden. Næste år, vil jeg prøve at lave det selv :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  Svar

 • Avatar

  Jane

  |

  He he, jeg er faktisk ikke den store marcipanfan. Well, indtil det bliver blandet med nougat og chokolade, så går jeg all in… ;)

  Svar

 • Avatar

  frk. sveske

  |

  UHM… Jeg elsker marcipan, men det bliver nok ikke lige i år, jeg når projektet. Jeg er nok også lidt skepsis mht. at bruge minihakkeren til mandelmelet… min bliver ret hurtig varm, synes jeg. Hvor mange watt har din?
  Opskriften ryger helt sikkert på min ‘to try’-liste.
  – frk. sveske

  Svar

 • Avatar

  Bente

  |

  Hvis du skal smutte mandler,er det bare og koke opp vann,ha mandlene i,og vente på at de begynner og flyte opp til vannoverflaten.Når de har kokt et par min.slår du bare kaldt vann i,så du kan ha hendene i.Deretter er det bare og smutte,da slipper mandlene og ligge så lenge i vann.Dette lærte jeg da jeg gikk på husmorskoli i Bagsværd.

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Sikke et godt tip. Tak Bente!

   Svar

 • Avatar

  malene w

  |

  Hej. Fin opskrift. Vil lige høre når der nu er æggehvide i hvor længe er holdbarheden så, jeg antager at den skal opbevares i køleskab. Men hvis den nu laves om til kontakt og evt. Overtrækkes med chokolade plejer jeg at opbevares det på dåse i et skab. Mvh.

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Holdbarheden tør jeg ikke sige, men æggehvider har vel generelt pæn lang holdbarhed. Hjemme hos os holder godter ikke særligt længe ;-) Jeg vil dog mene, de skal opbevares på køl, når der er æggehvider i.

   Svar

 • Avatar

  monika

  |

  Hej, er netop gået igang med nul korn nul sukker livsstil. Jeg har “vundet” et 8 mdrs forløb med en træner/kostvejleder, og jeg er SÅ glad for at have fundet din side, jeg har aldrig haft det bedre end nu, (den sidste uge), men må også indrømme at inspirationen hurtigt mangler når en hel familie skal tilgodeses. Nå, men mit spørgsmål var egentlig, Agavesirup? hvor finder man det henad?

  Svar

 • Avatar

  Mathilde

  |

  Hej! Tusind tak for en dejlig opskrift( og side), har prøvet den for første gang idag og uhhhmmm! Herhjemme skal der ihvertfald ikke købes marcipan længere når man selv kan lave det- og spise det med god samvittighed :-D

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Hvor dejligt at høre, tak Mathilde! :-)

   Svar

 • Avatar

  Betina Truelsen

  |

  Tak for en super god og spændende blog. Hvis man ikke lader mandlerne trække så længe, skal de så også tørres i ovnen ?

  Jeg pleje at overhælde dem med kogende vand og så lige lade dem stå et lille minut eller 2, så er de lige klar til at smutte. Men tænker så at de ikke behøver at tørre i ovnen, eller skal de alligevel ind, bare i kortere tid ??

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Jeg tror, de skal tørre, hvis de har været våde. Jeg synes ikke at mandlerne kan blive malet til fint mel, hvis de er våde, men det er måske bare mig… :-/

   Svar

 • Avatar

  Betina

  |

  Okay, så tror jeg at jeg tørre dem :)

  Svar

 • Avatar

  Lisbeth

  |

  Det smager da herre godt.. Har netop lige lavet en portion ;) Må hellere få lavet nougat nu jeg er så godt igang hehe

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Ja, det smager topnice ;-) Og nougaten, jeg siger dig, den er farlig… :-/

   Svar

 • Avatar

  Naja

  |

  Halløj Jane :o)
  Kan man udelade mandelessens?…. :o)

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Ja helt sikkert! Jeg putter det kun i for mere “ægte” marcipansmag (ironisk, ikke?)

   Jeg slettede din anden kommentar. Begge var gået igennem :-)

   Svar

 • Avatar

  Rolf

  |

  hej
  ADVARSEL – vil blot lige kommentere at man som diabetiker UNDER INGEN OMSTÆNDIGHEDER MÅ BRUGE agavesirup

  Svar

 • Avatar

  Randi

  |

  jeg lavede denne marcipan da datteren kikkede forbi hun sagde dog at hun så bestemt ikke kunne lide marcipan men så smagte hun den og ja så var hun helt vild valgt dog at lave kransekage af den da datteren sagde at det spiste hun ikke hun spise dog 2 store stykker kransekage af denne marcipan

  Svar

 • Avatar

  Zaynab

  |

  Kan man bruge ahornsirup istedet for agave? ;)

  Svar

 • Avatar

  Kristina Holst Henriksen

  |

  Hej Jane
  Den her marcipan er temmelig meget bedre end den jeg, førhen, gik og købte i dyre domme. Et hit hos mig og mine :-) Jeg har i dag brugt den til at “overtrække” nogle træstammer….ikke værst. Alt sammen lchf, men i den søde ende. Det sker ikke tit, men det skal til en gang i mellem. I øvrigt lavede jeg træstammerne ud fra en blanding af din opskrift på romkugler og min gamle, nu i lchf format, opskrift på romkugler. Ganske godt resultat :-)
  Kristina

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Træstammer? Orv hvor syndigt! Det må jeg klart prøve!!

   Svar

 • Avatar

  Pernille Bjerring

  |

  Kan man bruge anden sødning end agavesirup – jeg er altså ikke helt sikker på det der agavesirup…F.eks. ahornsirup?

  Svar

 • Avatar

  Bente

  |

  En hurtig “jeg må bare have noget guf” er din marcipan, hvor æggehviden erstattes af en lille slat Baileys – samler også de hakkede mandler rigtig fint (- og det smager også fint med usmuttede mandler !)

  Svar

 • Avatar

  Mia

  |

  Hold nu op det smager godt!! Lavet det med mandler med skral, og det smager himmelsk. Hvis man ikke har lavet det før, så skynd jer at komme igang.

  Svar

 • Sukkerfri marcipankonfekt - Fru Kofoeds Køkken

  |

  […] sukkerfri marcipan, og denne gang er det faktisk lykkedes nogenlunde fint. Ikke mindst takket være Madbandittens tip om at komme en æggehvide i marcipanmassen – det hjælper virkelig til at give den rigtige […]

  Svar

 • Avatar

  Karina Helbo

  |

  Hej Jane – eller en der kender svaret :-)
  Kan man bruge købt mandelmel – i stedet for selv at male mandlerne?
  Jeg glæder mig til svaret – og til at prøve opskriften. Det lyder VILDT lækkert :-)

  Svar

 • Avatar

  Line

  |

  Hej Jane.

  Kender du et sted, hvor man kan købe (HELT) ren mandelessens?

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Det tror jeg ikke findes. Gør det? Jeg er aldrig stødt på det..

   Svar

 • Avatar

  Margit

  |

  Kan man bruge købe-mandelmel???

  Venlig hilsen

  Margit

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Ja, men det skal være denne slags (eller tilsvarende): Mandelmel – det må ikke være den fiberholdige fra Funktionel Mad.

   Svar

 • Avatar

  Dorthe særkjær

  |

  Kan man fryse den hjemmelavede marcipan ned. Og hvis hvor længe mon den kan holde sig i fryseren?

  Svar

 • Avatar

  Louise

  |

  hej Jane. Jeg tænkte på, skal man bruge sukrinMELIS eller er det fint med sukrinsukker, da det er det, jeg har en hel pose af herhjemme? :)
  Vh Louise

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Jeg bruger melis fordi det ikke knaser. Du kan evt knuse alm sukrin i en kaffemølle…

   Svar

 • Avatar

  Helle

  |

  Jeg har lige lavet opskriften. Det var det HELT vildt så godt det smager! Det er jo næsten umuligt at smage, at der ikke er sukker i?!

  Jeg er målløs. Jeg er da helt færdig med købt marcipan (som jo består af en tredjedel sukker)

  Svar

 • Avatar

  Maria Hilstrøm Andersen

  |

  Jeg bliver NØD til at prøve denne her, sammen med nougat’en! SÅ har bestilt hasselnuss muss hjem (Synes det lyder for skægt på tysk :)) Så kan det være at sukkerjunkien her kan klare sig igennem jul på fyn uden at falde for meget i slik skålen !

  Svar

 • Avatar

  Helle T

  |

  Hej. Er mandelessens det samme som mandelaroma?

  Svar

 • Avatar

  Sara

  |

  hej Jane.

  ved du ca hvad holdbarheden på den blandede marcipan er?

  Svar

 • Avatar

  Charlotte

  |

  Hej Jane.
  Jeg har lige et spørgsmål ang fristende lækkerier. Jeg skal holde fødselsdags og julehygge den 21 dec. og da jeg vil lave så meget som muligt klar i dag pga juletravlhed på jobbet er jeg kommet i tvivl om jeg kan fryse kernesund nutella og havregrynskugler og den slags. Det er den letteste måde at gemme lækkerier væk for mine ekstremt chokolade hungrende teenagere for i køleskabet vil de ikke holde to dage om jeg så tap’er dåser og krukker til…Smil. Dejlig dag til dig.

  Svar

  • Avatar

   Jane

   |

   Jeg tror ikke det går med nutellaen, men de andre ting kan godt fryses, vil jeg sige :)

   Svar

SKRIV EN KOMMENTAR