Mexicansk tema

To avokadoer på vej til at blive overmoden blev katalysator for aftenens middag. Guacamole, selvfølgelig, med lidt andet mexikansk tilbehør. Guacamole smager jo fremragende. Jeg kan lide den stærk og smagfuld.

Den ser nu godt nok lidt bleg ud lige der, men den var bestemt ikke bleg i smagen. Det var nok snarere en mindre overdosering af Thises lækre 34% creme fraîche, der fik farven til at falme lidt.

Ingredienser:
2 modne avokadoer
½ rødløg, hakket
2 tomater i tern, drænet for væske
1 fed hvidløg
saften fra 1 lime
en smule creme fraîche (kan udelades)
spidskommen,  koriander, chilipulver og salt
Lidt stænk af tabasco (bør ikke udelades)

Til guacamolen serverede jeg krydret oksekød, en tomatsalsa af tomat. rødløg og frisk koriander, smørstegte majs, grillede peberfrugter og den gode Thise creme fraîche. Herlig, herlig middag. Det er så længe siden, jeg har lavet mexikansk mad, at jeg helt havde glemt, at det smager jo fortrinligt. Og det har oven i hatten sådan nogle flotte farver. Og øjnene skal jo som bekendt også mættes, eller hvordan er det nu, det er?

Der manglede sådan set bare en kold Corona, men det må blive en anden gang.

Kommentarer

  1. Sofie skriver

    Kunne rigtig godt tænke mig din opskrift på tomatsalsa? :-)

    Vi har nu fulgt en uge med dine opskrifter.. Tusind tak for god inspiration /-)

    // Sofie

    • Jane skriver

      Den præcise opskrift på tomatsalsaen er i min bog. Men jeg laver den bare ad hoc med tomater, løg, hvidløg, chili, koriander, limesaft og olivenolie :-)

Skriv et svar